Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Itt lenne a Bitcoin és kriptovaluták újabb bika piaca?

Itt lenne a Bitcoin és kriptovaluták újabb bika piaca?

A Bitcoin és kriptovaluták újabb bika piacának jelei mutatkoznának? Elemzés a fundamentumokról, az ETF-ek hatásáról és a további várható áremelkedésről.

A Bitcoin és kriptovaluták újabb bika piacának előjelei

Még 2023 novemberében írtunk arról, hogy 2024 mennyire jó év lehet a Bitcoin és a kripto piac számára, de az szerintem még a legtöbb olvasónkat is meglepte, hogy 2024 márciusára már 50 000 dollár felett fog járni a Bitcoin ára. 

Jól bejöttek a várakozásaink a januári Bitcoin Spot ETF elfogadásával, valamint annak hatásával kapcsolatban is. Mai cikkünkben pedig a 2024-es év hátralévő részét és eseményeit vesszük górcső alá ez a lenyűgöző év kezdés után.

A Bitcoin ETF-ek hatása és a kripto piac új dinamikája

Igazán sok izgalmat hozott a Bitcoin Spot ETF elfogadása, főleg az esemény körüli bakik és annak piacra gyakorolt drasztikus hatása miatt. A Grayscale GBTC alapjának kezdeti eladásai először lefele tolták a Bitcoin árát, viszont a serpenyő mérlegének negatív oldala hamar elkezdett kiszáradni.

Itt lenne a Bitcoin és kriptovaluták újabb bika piaca - GBTC kiáramlás.jpg

Ezzel pedig a Bitcoin Spot ETF-ek elkezdték beváltani azt az ígéretet, amire mi is számítottunk. Vagyis azt, hogy napi szinten sok ezer elérhető Bitcoint szívnak fel a piacról. Az elmúlt napokban gyakran láthattunk 10 000 Bitcoin fölötti napi keresletet az ETF-ek oldaláról.

Vagyis egy olyan extra kereslet támadt a Bitcoinra, ami amúgy a Bitcoin Spot ETF-eket siker sztorivá tette. Számtalan rekordot megdöntött forgalom alapján a Bitcoin ETF.

Itt lenne a Bitcoin és kriptovaluták újabb bika piaca? - Spot ETF beáramlás.jpg

A Bitcoin iránti kereslet nő, a kínálat viszont szűkül

Ezzel pedig elmondhatjuk, hogy napi szinten jelenleg több, mint tízszer annyi Bitcoint szívnak fel a nagybefektetők, mint amit a bányászok napi szinten kitermelnek (900 BTC). Ez az összeg pedig a blokkjutalom felezés után napi 450 Bitcoinra fog csak csökkenni.

Bitcoin_blokkfelezés-2

A Bitcoin ETF-ek iránti érdeklődés és magas forgalom továbbra sem lankad, sőt! Az elmúlt hetekben láthattuk a legnagyobb forgalmakat a Blackrock Spot ETF-nél. Ha pedig tovább folytatódik a Bitcoin árának fokozatos emelkedése, az valószínűleg az intézményi befektetőknél is elindíthat egy FOMO-t.

Ezzel pedig 2024 végére nagyon is találó lesz a Bitcoinra az, hogy "sok az eszkimó kevés a fóka".

Bitcoin árfolyam elemzés és a következő bika piac kilátásai

Technikai oldalról vizsgálva, a Bitcoin gyakorlatilag leküzdött már minden olyan ellenállást, amik a következő kriptovaluta bika piac előtt az útjában álltak.

A korábbi bika piac végét mi 2022 áprilisához és a 47000 dolláros szinthez tesszük. Pontosan azért, mert innentől ért véget a hype és kezdődött meg a Bitcoin árának folyamatos csökkenő trendje.

Szerencsére ennek ellenállását már sikerült áttörnie a BTC-nek. Ezzel párhuzamosan pedig a heti Ichimoku indikátor is hosszú idő után ismét bullish jelzést ad. Érdemes megnézni 2020 októbere után mi történt a charton. 

Bitcoin árfolyam elemzés 2024 heti nézet grafikon.png

Persze a heti, napi és a rövid távú RSI indikátorok is igazán túlvettek már, vagyis érződik egyértelműen egy túlzott érdeklődés és túlárazás a piacon. Viszont ez a tőzsdei bika piacokon mindig így van, és általában az ezek utáni korrekció ilyenkor már jóval enyhébb.

Az igazi változás az maga az emelkedő trend. Vagyis a csúcsok és az aljak egymás utáni folyamatos emelkedése. Ameddig ebben nem érzékelünk változást, annak ellenére lehet túlárazva rövid távon az árfolyam, akkor is érdemes úszni tovább a trenddel amíg az a barátunk.

Ezért a fundamentumok és a technikai elemzés alapján is teljesen elképzelhetőnek tartjuk, hogy már akár néhány hónapon belül ismét megüti a Bitcoin ára a 60 000-es tartományt. 2025 végére pedig igazán meg lennénk lepve ha nem sikerülne áttörni addigra a 100 000 dolláros pszichológiai ellenállást.

Más lesz a következő Bitcoin bika piac | Cryptofalka.jpeg

Arra viszont mindenkinek érdemes felkészülnie, hogy biztosan láthatunk majd nagyobb eséseket a következő nagyobb emelkedéseink során is. Általában ezek azok a mozgások, amelyeknél a kisbefektetők olcsón eladják a coinjaikat, a nagyok pedig vígan vásárolják meg azokat akcósan.

Mit hoz a jövő? A Bitcoin árának lehetőségei és a FOMO szerepe

A közösségi érdeklődés és hype még közel sincs jelen a kriptovaluták piacán. Vagyis elmondható, hogy anno az előző kriptovaluta bika piacban a lúfi fújós hype miatt sikerült áttörnünk az 50 000 dolláros szintet. Most viszont "önerőből", fundamentumok által támogatva sikerült ezt megtenni.

Érdemes ránézni a Google trends adataira, ami alapján az látható, hogy a Bitcoinra való keresések száma jelenleg gyakorlatilag a harmada annak, mint amit az előző kripto bika piac során láthattunk.

Itt lenne a Bitcoin és kriptovaluták újabb bika piaca? - Google trends.jpg

Vagyis a lakossági befektetők irreálisan magas érdeklődése és "lufi fújása" továbbra sincs még a piacon. Ez pedig a pozícióban csücsülők számára olyan szempontból jó jel, hogy ha jön a kisbefektetők tömege, az biztosan egy jó nagyot fog még tudni lökni majd a Bitcoin árán 2024-2025-ben.

Ezért továbbra is erős meggyőződésünk az, hogy a medve piac alatt keményen kitartó kriptósoknak igazán meg lesz a sikere az elkövetkező 1-1,5 évben. Már az elmúlt években is szok száz százalékot lehetett menni a Bitcoinnal, de az igazi kriptovaluta bika piac még hátra van.

Fontos azért kiemelni, hogy ezeket a piacokat főként azok tudják jól kihasználni, akik  értenek a kriptovaluta kereskedéshez és hosszútávra terveznek! A rövid távon próbálkozok sokszor keményen megégethetik magukat még a jobb tőzsdei piacokon is.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.98% $63,538.09
Ethereum ETH -6.10% $3,032.03
BNB BNB -5.49% $548.41
Solana SOL -3.41% $137.53
XRP XRP -7.37% $0.4873
Dogecoin DOGE -7.36% $0.1508
Cardano ADA -6.42% $0.454
Litecoin LTC -5.50% $77.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!