Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jeremy Siegel: A Bitcoin befektetés az Y generáció aranya

Jeremy Siegel: A Bitcoin befektetés az Y generáció aranya

A Wharton pénzügyi professzora, Jeremy Siegel egy interjúban azt mondta, hogy az Y generáció az arany helyett Bitcoin befektetés pártján áll.
 

Arany helyett Bitcoin befektetés

Jeremy Siegel amerikai közgazdász, a Pennsylvaniai Egyetem Wharton Schooljának pénzügyi professzora a pénzügyi piacok tanulmányozására specializálódott. A CNBC-nek adott interjújában az aranyról és a nyersanyagokról kérdezték, mint befektetési célpontokról. Siegel hangsúlyozta, hogy a fiatalabb generáció a Bitcoin befektetést tekinti értékálló befektetésnek az arannyal szemben.
 
Bitcoin befektetés | Cryptofalka Forrás: https://www.roinvesting.com/
„Nézzünk szembe a ténnyel, úgy gondolom, hogy a Bitcoin befektetés mint inflációs fedezet sok fiatal befektető fejében felváltotta az aranyat… A digitális érmék az Y generáció új aranya” – mondta a közgazdász.
Siegel professzor úgy véli, hogy a befektetőknek szabad hozzáférést kell biztosítani az árukhoz. Véleménye szerint ez a feltörekvő piacokon történő befektetéssel érhető el. Ráadásul a professzort régóta aggasztja a világ növekvő inflációja. Korábban bírálta a Fed-et, amiért messze elmaradt az inflációellenes intézkedések meghozatalától.
„Régóta beszélek erről. Másfél éve figyelmeztetek az inflációra” – hangsúlyozta.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

A CNBC tanulmánya

2021 végén a CNBC amerikai műsorszolgáltató Millennial Millionaire tanulmánya magas kriptovaluta-tartási arányt fedezett fel a millenniumi (az 1980-as és 1990-es években születettek) körében. A digitális eszközöket  és a Bitcoin befektetést a kockázatok fedezésére, a befektetésekre és az értéktárolóra használják. A CNBC közvélemény kutatása szerint a millenniumi milliomosok nagyjából 83%-a rendelkezik kriptovagyonnal. Ugyanakkor a válaszadók 48%-a tervezi a digitális valutákba történő befektetések növelését 2022-ben, és csak 6%-uk szándékozik csökkenteni a portfóliójában lévő kriptoeszközök számát.
 
Bitcoin bálnák I Cryptofalka Forrás: https://coingape.com/
 
A legtöbb millenniumi milliomos, aki kriptovalutákba fektetett be, arra számít, hogy a befektetések megtérülése a jövőben növekedni fog. George Walper, a felmérést végző Spectrem Group elnöke elmondta, hogy a legfontosabb különbség a befektetők generációi között az, hogy a Millenials számára a kriptovaluták váltak az elsődleges bevételi forrássá, és viszonylag alacsony tét mellett gyors hozamot hoztak.
 
Természetesen ezt a megközelítést nem támogatják teljes mértékben az idősebb befektetők, akik általában meglehetősen idegenkednek a kriptovalutáktól az azzal kapcsolatos kockázatok miatt. Walper hozzátette: „Nem vagyok benne biztos, hogy a vagyonkezelési iparág felismerte, hogy valóban teljesen más generációként kell gondolniuk ezekre”. „A legtöbb cég azt remélte, hogy figyelmen kívül hagyja. De a millenniumi milliomosok nem fognak csak úgy „kinőni” a kripto és Bitcoin befektetésekből.”
 

Összegzés

Az Y generáció az inflációt tekintik a fő problémának és a gazdasági növekedés veszélyének. Ellentétben a lakosság nagy részével, akik félnek az infláció által kiváltott áremelkedésektől, a millenniumiak hajlamosak aggódni a magasabb kamatszint miatt, és attól, hogy ez milyen hatással lesz befektetéseikre. Az ausztrál politikus és a konzervatívok vezetője azt mondta, hogy az első kriptovaluta „az arany millenniumi verziója volt”.
 
A volt szenátor hozzátette, hogy a Bitcoin befektetés ugyanazokat a kockázatokat hordozza, mint bármely más eszközosztály. Bármi is legyen az érv, egyértelműen egyre több befektető részesíti előnyben a kriptot a fiattal szemben, és ha a befektetők idősebb generációi a piacon akarnak maradni, akkor nézeteiket az új valósághoz kell igazítaniuk.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.20% $70,067.02
Ethereum ETH -0.78% $3,740.52
BNB BNB 0.06% $617.64
Solana SOL 2.53% $181.95
XRP XRP -3.19% $0.5331
Dogecoin DOGE -1.43% $0.1662
Cardano ADA -4.95% $0.4804
Litecoin LTC -1.43% $86.86
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!