Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi köze Mark Zuckerberg kecskéinek a bitcoin árfolyamához?

Mi köze Mark Zuckerberg kecskéinek a bitcoin árfolyamához?

Mark Zuckerberg a Bitcoin nevet adta egyik új kecskéjének. Az emberek azonnal pletykálni kezdtek a Facebook BTC befektetéséről.

 

Zuckerberg Bitcoin nevű kecskéjével töltötte meg a híroldalakat

Mark Zuckerberg mindig is tudta, hogyan kell felhívni magára a figyelmet. S bár a Facebook alapításához vagy mondjuk a Cambridge Analytica botrányához képest eltörpül az eset, a jelenlegi Zuck hírek legalább a humorban erősek. Tegnap este ugyanis Mark Zuckerberg azt tette közzé saját profilján, hogy két új kecske büszke tulajdonosa lett. És a neveik? Na, itt jön az érdekesség: Max és Bitcoin névre keresztelte őket a Facebook-vezér.

Ennyi kellett a kriptoközösség szószólóinak, és azonnal el is indult a találgatás arról, hogy mi késztette vajon Zuckot arra, hogy ezeket a neveket válassza. Ő maga ugyanis nem sok magyarázatot ajánlott ezzel kapcsolatban – a képhez csak egyszerűen „A kecskéim: Max és Bitcoin” feliratot adta meg.

Twitteren azért rögtön elkezdtek ötletelni a képek és a névválasztás mögöttes tartalmáról. LilMoonLambo, aki csaknem 100 ezres követőbázissal rendelkezik Twitteren, például azonnal erre a következtetésre jutott:

„Van két hetetek arra, hogy annyit $BTC-t vegyetek, amennyit csak tudtok, mielőtt Mark Zuckerberg bejelenti az éves részvényes meetingen, hogy ő és a Facebook bitcoint vásároltak… A pump elképesztő lesz” – tette közzé.

Mi köze Zuckerberg kecskéinek a bitcoin árfolyamához?

 

A Tesla után a Facebook is Bitcoin vásárlásán gondolkodna?!

Másoknak azonnal a néhány héttel ezelőtti Elon Musk és Tesla bejelentés jutott eszükbe. (Amikor is a Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoin befektetésének bejelentését követően a BTC árfolyam hirtelen megugrott.)

„Ha azt hitted, hogy az Elon Musk és Tesla pump valami volt, akkor készülj fel a Mark Zuckerberg Facebook pumpra,” – írta „Thinking Crypto”, egy másik jelentős influenszer a kriptovilágban.

Sokan azonban nem csak a Bitcoin nevű kecskére kapták fel a fejüket, hanem azonnal a Max-szal is elkezdtek kombinálni. Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital digitális alapkezelő társalapítója, például ezzel reagálta le a történteket:

„A kecskéi nevével azt akarja mondani, hogy egy bitcoin maximalista?”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Nem olyan biztos a Facebook és Zuckerberg bitcoin befektetése

Voltak azonban olyanok is, akik nem látták ennyire pozitív fényben Zuckerberg bitcoin névválasztását.

„Ezzel azt mondja, hogy bitcoin maximalistákat fog vacsorára megenni,” – írta Robert Leshner, a Compound Labs CEO-ja.

S bár főként izgalommal fogadták az emberek a kép megosztását, azért ez az utolsó komment is elgondolkodtató lehet. Zuckerberg ugyanis nem (csak) szeretettel nevelgeti kecskéit. Korábban nem más, mint Jack Dorsey Twitter-alapító volt az, aki a médiának mesélt arról, hogy Zuckerberg az egyik közös vacsorájuk során egy olyan kecskét tálalt fel neki, amit ő maga tartott és ölt meg. Sőt, Dorsey még azt is hozzátette, hogy ez nem egy egyszeri eset volt Zuck esetében: egy időben csak olyan húst evett Zuckerberg, amit ő maga ölt meg.

A Facebook állítólagos bitcoin eszközeiről már április végén is keringtek pletykák. Az első negyedéves kimutatások azonban végül arra mutattak rá, hogy jelenleg biztosan nem rendelkezik a cég a kriptovalutával.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

Mark Zuckerberg vagy az egyik legjobb troll jelenleg az interneten, vagy már tudatosan építi az utat a bitcoin befektetése (és egy rögtön utána következő pump) felé. Bármelyik okból is nevezte el kecskéit Maxnak és Bitcoinnak, a kriptoközösséget határozottan felrázta ezzel. Hogy ennek a vége egy többmilliárdos Facebookos bitcoin befektetés vagy egy kecskevacsora lesz… az még a jövő zenéje.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.09% $67,066.73
Ethereum ETH -0.24% $3,514.95
BNB BNB 0.02% $594.9
Solana SOL 2.59% $173.6
XRP XRP 2.78% $0.5917
Dogecoin DOGE 6.87% $0.134
Cardano ADA -1.10% $0.4358
Litecoin LTC -0.54% $73.27
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!