Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
ION, a Microsoft azonosító platformja a Bitcoin blokkláncon

ION, a Microsoft azonosító platformja a Bitcoin blokkláncon

Világ leghíresebb számítógépes szoftvercége a Microsoft, elindította decentralizált azonosító platformját (ION) a Bitcoin blokklánc hálózatán.

 

ION, a Microsoft decentralizált azonosító platformja

Az egyik legnagyobb BigTech cég, a Microsoft bejelentette saját, a Bitcoin blokkláncára épülő, decentralizált azonosító platformjának elindítását. Az ION névre hallgató platform egy decentralizált azonosító alkalmazás a digitális világban. A Microsoft szerint az ION egy négyéves út csúcspontja, amelynek célja a "decentralizált azonosítás előmozdításának elősegítése". Azt is mondják, hogy a technológia új üzleti lehetőségeket teremt.

ion-censorship-resistent

Forrás: identity.foundation/ion

A program indulásakor a Microsoft elindított egy ION node-ot, hogy segítse az új hálózatot. Ezenkívül a vállalat kijelentette, hogy több céggel együttműködik további csomópontok (nodes) létrehozásában. Az ION egy Layer 2-es megoldás, nyílt forráskódú, bárki által használható hálózat, ami nem függ köztes felektől, validátoroktól vagy governance tokenektől, működéséhez a Bitcoin blokkláncára van szükség. A ION csomópontok segítségével kommunikálhatunk az ION DID-ekkel (Decentralized Identifiers).

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Microsoft véleménye a decentralizációról

A decentralizált azonosítás iránti lelkesedés ellenére a Microsoft meglehetősen óvatos, a többi blokklánc technológiával kapcsolatban. Márciusban a Microsoft elnöke, Brad Smith, megkérdőjelezte, hogy a magánvállalatoknak lehet-e joga kibocsátani pénzt. Véleményét azzal indokolja, hogy alapvetően közérdekről van szó és egyedül a kormányok képviselhetik teljes mértékben a nép akaratát.

"A pénzt oly módon kell kezelnie egy jogi entitásnak, hogy az felelős a nyilvánosság előtt és csak a közérdekre gondol, ez pedig a kormányokat jelenti." - mondta Brad Smith, a Microsoft elnöke.

Ezzel szemben a vállalatok érdeke kizárólag a profit maximalizálása. Smith azt mondta, hogy a Microsoft nem tervez digitális valutát kibocsátani a közeljövőben. Ezt alátámasztja a Microsoft alapítójának, Bill Gatesnek a véleménye, miszerint ő shortolná a Bitcoint. Gates 2018-ban fejtette ki negatív véleményét a Bitcoinnal kapcsolatban.

ion-decentralized

Forrás: identity.foundation/ion

 

A blokkláncok versenye

A Microsoft egy ideje már támogat blokklánc-alapú megoldásokat egyik programján, a Microsoft Azure-on keresztül. Az ION elindítása valószínűleg sokkal nagyobb figyelmet fog kapni, amiatt, hogy a Bitcoin blokkláncát használja. Habár nem ritka, hogy a projektek a Bitcoin blokkláncát használják, a decentralizált alkalmazások (dApps) legkedveltebb platformja továbbra is az Ethereum.

Az elmúlt hónapokban az Ethereumot sok kritika érte a fenntarthatatlanul magas díjai miatt. A Bitcoin blokklánca nem feltétlenül skálázhatóbb, mint az Ethereumé és a magas költségek mindkét blokkláncon megjelennek. Így elképzelhető, hogy az önjelölt fejlesztők újra elgondolkodnak a skálázhatósági problémán, hogy egy gyorsabb Bitcoin hálózatot hozzanak létre.

ion-scalable

Forrás: identity.foundation/ion

Cikk forrás: beincrypto.com

Borítókép forrása: btcmanager.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.45% $56,987.01
Ethereum ETH 2.11% $3,241.32
BNB BNB -1.88% $395.08
Solana SOL -2.13% $108.18
XRP XRP 6.05% $0.5824
Cardano ADA 1.15% $0.6267
Dogecoin DOGE 8.94% $0.09704
Litecoin LTC 2.42% $73.88
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!