Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi a közös 4/20-ban, egy mormotában és a bitcoin felezésben?

Mi a közös 4/20-ban, egy mormotában és a bitcoin felezésben?

A következő bitcoin felezés visszaszámlálások alapján 2024 április 8. és 22. között várható, de a pontos időpont még bizonytalan.

Tavasszal feleződik a bitcoin, ez már biztos

Áprilisban jön a felezés, egy történelmi esemény, amely a bitcoin bányászjutalmát 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkenti, de a pontos dátumot még nem láthatjuk előre.

A negyedik bitcoin felezés olyan visszaszámlálók, mint például a NiceHash és a bitcoinblockhalf.com szerint 2024 április 8. és 22. között várható. A bitcoin feleződése 66 és 79 nap múlva következhet be, olyan tényezőktől függően, mint a blokkmagasság, a hash-ráta és a bányászati nehézség.

bitcoin halving phil mormota I CRYPTOFALKA

A bitcoin feleződése minden 210 000 blokk után jön el, ami kb négyévente egyszer fordul elő. A közelgő esemény a 840 000. blokkon várható, tehát a jelenlegi állás szerint csak 11 449 blokkot kell még bányászni a BlockExplorer adatai alapján.

A bitcoin felezés pontos dátumát a különböző visszaszámlálók becsléseivel próbálják meghatározni, de pontos időpont előrejelzése kihívást jelent, míg a tényleges esemény bekövetkezik.

"Micsoda költői kadencia ez Satoshitól. Az esemény pontos időpontja rejtély marad egészen addig a pillanatig, amíg pontosan be nem következik."

 - mondta a Quantum Economics alapítója, Mati Greenspan. 

Mit sejtetnek a korábbi feleződések?

A bitcoin közösség hasonló nézeteket fejezett ki a BitcoinTalk kriptofórumon. Egyes megfigyelők szerint a becslések kéthetente, vagyis technikailag kb 2016 blokkonként végrehajtott bitcoin-bányászati nehézségi kiigazítások alapján változnak.

Történelmi adatok alapján az eddigi három bitcoin feleződés eltérő időpontokban következett be. Az első 2012. november 28-án történt, azaz 1425 nappal a Bitcoin 2009. január 3-i indulása után. A második 1319 nap múlva, 2016. július 9-én, a harmadik pedig 2020. május 11-én, 1402 nap elteltével élesedett.

bitcoin halving phil mormota I CRYPTOFALKA

Bár a bitcoin feleződésének pontos napját még nem lehet pontosan megbecsülni, a közösség jelentős része 2024. április 20-ra számít. Ez a dátum nemzetközi ellenkultúra ünnepeként vált ismertté, de kannabisz-fogyasztáson alapuló mémeket is magában foglal.

Korai tavasz várható?

Bár senki sem látja előre a Bitcoin feleződés pontos időpontját, mi köze ennek a pennsylvaniai mormota, Philhez?

Minden év február 2-án Punxsutawneyban fesztivált rendeznek. A téli napfelkelte előtt kezdődő ünnepségen Phil előbújik ideiglenes otthonából. A hagyomány szerint, ha Phil meglátja az árnyékát, és visszatér az odújába, akkor még hat hétig tartó télszerű időjárást jósol, ha pedig Phil nem látja az árnyékát, akkor "korai tavaszt" jósol.

Punxsutawney eseménye a leghíresebb az Egyesült Államokban és Kanadában tartott számos mormota-napi fesztivál közül. Az esemény hivatalosan 1887-ben kezdődött, bár gyökerei még régebbre nyúlnak vissza.

Idén pedig korai tavaszra kell számítani, legalábbis Punxsutawney Phil, a legnépszerűbb mormota ezt jósolja. Phil jóslatainak pontossági aránya az elmúlt évtizedben átlagosan 40% körüli volt.

A bitcoin feleződésének időpontja és Phil, a Pennsylvania-i mormota tavaszi jóslatai akár még találkozhatnak is. A közösségben egyfajta fogadási láz indult el arról, hogy melyik jóslat lesz pontosabb vagy inkább megbízhatóbb: Phil tavaszi előrejelzései vagy a bitcoin közösség felezési dátumra vonatkozó jóslatai?

Azért hangsúlyoznánk, hogy ezeket ne vegye senki komoly fogadásnak, inkább tekintse egyfajta szerencsejátéknak.

Amennyiben mélyebben érdekel a kriptovaluták, a blokklánc technológia vagy a kereskedelem, nézz szét a webshopban, és válassz a privát kereskedőtagságok vagy oktatócsomagok közül.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.22% $51,011.78
Ethereum ETH -1.63% $2,940.18
BNB BNB -1.89% $375.89
Solana SOL -2.89% $101.05
XRP XRP -1.86% $0.5386
Cardano ADA -1.13% $0.5894
Dogecoin DOGE 0.00% $0.08501
Litecoin LTC -0.52% $68.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!