Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Lehetséges, hogy most utoljára ennyire olcsó a bitcoin?

Lehetséges, hogy most utoljára ennyire olcsó a bitcoin?

A következő időszakban a bitcoin esésében rejlő lehetőségek az utolsó alkalmi vásárlást kínálhatják - állítja a népszerű kriptoelemző, Rekt Capital.

A Bitcoin felezés előtti lehetőségek

A bitcoin befektetőknek mindössze két hetük lehet arra, hogy esetlegesen olcsón szerezzenek bitcoin-t, mielőtt februárban elindulna a felezés előtti emelkedés, állítja Rekt Capital nevű kriptotrader.

Egy január 29-i bejegyzésében, melyet 349 000 követőjének írt, Rekt elmondta, hogy a bitcoin felezés körüli piaci események általában öt szakaszban zajlanak, melyek közül az első három a felezés előtt következik be.

Az elemző megjegyezte, hogy a korábbi bitcoin felezések során gyakran volt meredek esés a felezés előtti hónapokban, ami jelentős hozamokat eredményezett a befektetők számára, és 2024 nem tűnik kivételnek.

A bitcoin felezés, jelenleg áprilisra tervezve, azt jelenti, hogy a bitcoin bányászok jutalékai felére csökkennek, és széles körben pozitív árfolyam-katalizátornak tekintik a BTC esetében.

Utolsó olcsó beszálló a halving előtt?

Megjegyezve, hogy a bitcoin már átesett egy körülbelül 18%-os visszaesésen januárban, Rekt elmondta, hogy véleménye szerint most maximum két hetes időszakra lehet számítani a további jelentős visszaesésre a bitcoin esetében.

"Általában ez az időszak bármilyen visszaesése valószínűleg az utolsó 'alkalmi vásárlási' lehetőséget jelenti a Bitcoin számára a felezés előtti időszakban."

Ezután a bitcoin általában belép abba a fázisba, amit Rekt a "Halving előtti emelkedésnek" nevez, ami közel 60 nappal a felezési esemény előtt kezdődik.

A grafikonon lévő világoskék doboz által jelzett rövid távú kereskedők megpróbálnak "megvásárolni a hype-ot", amikor közelít a felezés, majd később "eladják a hírt" az effektív felezés időszakában.

Ahogy a mondás tartja:

"Buy the rumour, sell the news" - tehát vásárold meg a pletykát, és add el a hírt!

bitcoin olcsó elemző rekt capital I CRYPTOFALKA

Mire számíthatunk 2024-ben Rekt Capital szerint?

Ez az "eladni a hírt" esemény általában egy, Rekt által "halving előtti visszaesésnek" nevezett időszakban következik be, ami egy és három hét közötti időszakra esik a felezés előtt. 2016-ban a felezés előtti hetekben 38%-os árcsökkenés volt, míg 2020-ban 20%-os volt a visszaesés.

Egy sikeres halving után Rekt részletezi egy hosszú és "unalmas" időszakát, amelyben a bitcoin árfolyama túlnyomórészt oldalaz, és sok befektetőt "kihajigálnak" a felezés utáni árfolyammozgások csalódása miatt. Történelmileg ez átlagosan 150 napig tartott.

bika chart I Cryptofalka

Végül az elemző elmagyarázza, hogy a bitcoin akkor lép be a "parabolikus emelkedő" fázisba, amikor hónapokig oldalaz és általános felhalmozás után a gyors növekedési szakaszokat éli meg.

Bár Rekt a felezést állítja a bitcoin árfolyammozgásának központjába, nem minden piaci résztvevő ért ezzel egyet. Több szakértő szerint a felezés egyre kevésbé van már hatással a bitcoin árfolyammozgásának megítélésére.

Kereskedni és befektetni is felelősség: Ismerd meg a piacot!

Ha tervezel kriptovaluta kereskedést vagy hosszú távú befektetést, beleértve a Bitcoinot és más NFT projekteket, hangsúlyozni kell, hogy az oktatási folyamat nélkülözhetetlen a jó döntésekhez.

Elsődlegesen fontos megérteni, hogy az interneten olvasott minden, legyen az befektetési vagy nem befektetési tanács, nem szentírás. Bár mindenki szeretne részesedni a kriptopiac növekedéséből, fontos, hogy a vágy és kapzsiság ne vezessenek.

Ahogy a "Bitcoin halving" közeleg, fontos felismerni annak jelentőségét és hatásait a piacra. Ha nem vagy teljesen tisztában a kriptopiac alapjaival, érdemes áttekinteni a témát, megérteni a kriptovaluta fogalmát, és tanulmányozni, hogyan lehet vásárolni és biztonságosan tárolni ezeket a digitális eszközöket.

"Not your keys, not your crypto"

Ha érdekel más hasonló tartalom a digitális valutákkal kapcsolatban akkor nézz szét a Cryptofalkán, ahol számos ingyenes oktatóanyag és friss információ vár rád a témában. 

Ha pedig mélyebben érdeklődsz a kriptovaluták iránt, látogass el a webshopba, és válassz privát tagságaink vagy oktatócsomagjaink közül.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $64,117.16
Ethereum ETH -1.48% $3,068.13
BNB BNB 0.46% $561.06
Solana SOL -0.89% $144.21
XRP XRP 2.87% $0.5146
Dogecoin DOGE 1.03% $0.1558
Cardano ADA 8.29% $0.4975
Litecoin LTC 1.38% $82.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!