Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mr. 100: a titokzatos bálna, aki napi 100 BTC-t vásárol

Mr. 100: a titokzatos bálna, aki napi 100 BTC-t vásárol

Egy titokzatos figura BTC-t halmoz fel, miközben az árfolyam új történelmi csúcs felé tart. A Bitinfocharts adatai szerint a bálna tárcájában jelenleg több mint 54 164 BTC van - melynek értéke jelenleg 3,2 milliárd dollár.

A bálna nyomában

A "bálnák" olyan befektetők, akik nagy mennyiségben halmoznak fel egy-egy coinból.  A befektetéseik mérete miatt a bálna lépéseit nagy érdeklődés övezi, elsősorban a blokklánc-nyomozók körében. Mr. 100 is így került a figyelem középpontjába.

A tárca 2022 novembere óta vásárol, elsősorban a Binance és a KuCoin tőzsdéken keresztül. A Mr. 100 név pedig azért ragadt a címre, mert szinte minden alkalommal 100 Bitcoint (BTC) vásárol magának napjában egyszer vagy akár többször is.

Mr. vagy Mrs. 100

A tárca mögött álló személyről vagy személyekről egyelőre nincs biztos információ: a "Mr. 100"-nak nevezett bálna nem biztos, hogy egyetlen befektető. Elképzelhető, hogy egy olajmilliárdos új pénzügyi világrend irányában elkötelezett fia vásárolgat, de az sem kizárt, hogy egy komplett állami befektetés zajlik a tárcán keresztül. Lehetséges, hogy a cím egy befektetési alaphoz vagy a jelenleg elérhető számos spot Bitcoin ETF egyike mögött álló nagy bankhoz tartozik.

"Ez mindenképpen lehetséges, de azt mondanám, hogy valószínűtlen. Az összes ETF nyilvánosan megosztotta a címét, így számomra furcsa lenne, ha ezt nem osztanák meg". - mondta Chris Martin, az Amberdata kutatási igazgatója

Miért vásárolnál, ha le is tudod foglalni?

Az amerikai kormány is hatalmas Bitcoin készletet halmozott fel - a becslések szerint jelenleg több mint 12 milliárd dollár értékűt - de itt elsősorban a Silk Roadról lefoglalt és más büntetőügyek nyomán megszerzett BTC-ről van szó. Egyébként is nehezen elképzelhető, hogyha a Biden kormányzat nagybevásárlásra adná a fejét, azt épp a két piacvezető keleti tőzsdén végezné a Coinbase helyett.

"Nem lennék meglepve, ha valamilyen alapról lenne szó." - mondta Martin.

Az elemző spekulációja egybevág a ténnyel, hogy Hong Kong jelenleg 31 letétkezelői kérelmet fontolgat.

Mr 100. négy napja hallgat

Az on-chain adatoknak hála a tárca minden tranzakcióját nyomon tudjuk követni. A napi átlag egy-kettő tranzakció pedig a sokszorosára duzzadt az elmúlt időszakban. Csak február 29-én tizenhat darab, egyenként 100 BTC-s tranzakciót indított. Jelenleg naponta 900 új BTC-t bányásznak, így ez majdnem két teljes nap összes blokkjutalmát jelenti.

A tárca tulajdonosa majdnem tökéletesen konzisztens volt a vásárlásait illetően, azonban az utolsó tranzakció március 1-re datálható, azóta teljes a csend. Kérdés, hogy a média figyelme, vagy más indok áll a tárca inaktivitása mögött.

Akárki is álljon az álomba illő tranzakciók hátterében, izgalmas belegondolni, ahogy napjában néha többször is jóváhagy egy-egy 100 BTC-s ordert, most már hónapok óta, megtorpanás nélkül. Ha kíváncsi vagy a tárca történetére, az alábbi linken meg tudod nézni:

Mr. 100

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -5.01% $67,298.22
Ethereum ETH -7.75% $3,260.82
BNB BNB -5.33% $591.65
Solana SOL -12.42% $152.72
XRP XRP -10.51% $0.5457
Dogecoin DOGE -13.06% $0.1724
Cardano ADA -13.25% $0.5085
Litecoin LTC -12.68% $85.77
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!