Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
117 millió dollár értékű bitcointól válna meg az USA

117 millió dollár értékű bitcointól válna meg az USA

Az Egyesült Államok bejelentette szándékát, hogy túladna azon a mintegy 117 millió dollár értékű BTC-n, amelyet egy elítélt kábítószer-kereskedőtől foglaltak le. 

A bitcoint a mára már felszámolt Silk Road-on használták 

Január elején hoztak ítéletet a marylandi Ryan Farace és apja, Joseph Farace ellen pénzmosással kapcsolatos bűncselekmények vádjával. Ryan Farace-t korábban már elítélték Xanax tabletták gyártása és különböző Dark Webes felületeken történő értékesítése miatt. A kormány szerint összességében több mint 9138 bitcoint kapott fizetségként ezekért a tranzakciókért.

Farace 2020-ban arra hivatkozott, hogy elveszítette a hozzáférését a bitcoint tartalmazó tárcákhoz, így az ügyészség összesen 24 BTC-t tudott lefoglalni tőle.

Börtönbüntetése alatt azonban megkérte apját, hogy utaljon át 2874 bitcoint egy harmadik bűntársuknak, hogy ő kimenekíthesse azt az USA fennhatósága alól. Az ügyre a nyomozók fényt derítettek és Ryan egy vádalku keretében elismerte bűnösségét. 

Az USA most eladná a lefoglalt Bitcoint

Az Egyesült Államok a Farace családtól sikeresen visszaszerzett 2933 Bitcoint - amelyek értéke ma körülbelül 117 millió dollár - most szeretné eladni.

"Az Egyesült Államok ezúton kinyilatkoztatja igényét, hogy túladjon a lefoglalt eszközökön, olyan módon, ahogy az Egyesült Államok Főügyésze azt meghatározza" - áll a közleményben 

2024 január 10-től 60 napon belül az ügy vádlottjain kívül bárki leadhatja igénylő beadványát az ügyészség részére. Ha a meghatározott időszakon belül nem érkezik be hivatalos igény, a Bitcoin az USA tulajdonában marad és szabadon rendelkezik majd felette.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.69% $64,043.16
Ethereum ETH -0.30% $3,064.17
BNB BNB 1.03% $560.82
Solana SOL 0.42% $143.78
XRP XRP 3.75% $0.5152
Dogecoin DOGE 2.20% $0.155
Cardano ADA 8.93% $0.4967
Litecoin LTC 2.66% $82.74
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!