Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nagy Britanniában a hatóság bezáratja a Bitcoin ATM-eket

Nagy Britanniában a hatóság bezáratja a Bitcoin ATM-eket

Az Egyesült Királyság Pénzügyi Hatósága (FCA) felszólította a Bitcoin ATM-ek üzemeltetőit, hogy állítsák le gépeiket.

 

Jogszerűtlenül működnek a Bitcoin ATM-ek Nagy Britanniában

Az FCA kijelentette, hogy a kriptovaluta csereszolgáltatást kínáló ATM-eket a szolgáltatóknak regisztrálniuk kell a pénzügyi hatóságnál, és meg kell felelniük az Egyesült Királyság pénzmosási szabályzatának. Ha a szolgáltatók nem zárják be a Bitcoin ATM-eket, akkor szankciókra számíthatnak.

Bitcoin ATM I Cryptofalka Forrás: growthbtm.com

 
„A nálunk bejegyzett kriptoeszköz-cégek egyike sem kapott engedélyt kripto ATM szolgáltatások nyújtására, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságban lévő gépek illegálisan működnek, és a fogyasztóknak nem szabad használniuk őket. Aggódunk az Egyesült Királyságban működő kripto ATM-ek miatt, ezért felvesszük a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, és utasítást adunk a gépek leállítására, ellenkező esetben a szolgáltatók további intézkedésekre számíthatnak” – jelentette ki az FCA.

 

ATM-ek, kriptovaluta és az FCA

A Coin ATM Radar, a Bitcoin ATM-eket világszerte nyomon követő weboldal szerint jelenleg összesen 81 kriptovaluta ATM létezik az Egyesült Királyságban. Több mint 50 ilyen gép Londonban található, a második helyen Birmingham végzett kilenc kriptovaluta ATM-mel. Világviszonylatban az Egyesült Királyság a kriptovaluta ATM-ek száma alapján a világ legjobb 10 országa között van. A listát az Egyesült Államok vezeti, ahol  a világon messze a legtöbb, több mint 32 000 gép működik.
 
Kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka Forrás: cryptonewsz.com
 
Az FCA legutóbbi figyelmeztetése a Bitcoin ATM-ekkel kapcsolatban csak a legújabb a tágabb értelemben vett kriptoiparral kapcsolatos fellépések sorozatában. A hatóság tavaly januárban öt olyan aggályt tartalmazó listát adott ki, amelyekkel a fogyasztóknak tisztában kell lenniük a kriptovalutákkal kapcsolatban, amelyek a fogyasztóvédelemmel, az árak ingadozásával és a félrevezető marketing anyagokkal kapcsolatosak. Az FCA hozzátette, hogy „ha a fogyasztók ilyen típusú termékekbe fektetnek be, készen kell állniuk arra, hogy minden pénzüket elveszíthetik”.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
 
Ezt a figyelmeztetést 2021 szeptemberében ismét megismételte Nikil Rathi, az intézmény vezérigazgatója. A pénzügyi hatóságnak emellett aggályai vannak a kripto iparág egyes cégeivel kapcsolatban, beleértve a legnagyobbat, a Binance-t is. A szabályozó korábban azt nyilatkozta, hogy „hatalmas problémája” van a Binance székhelyének nyilvánvaló hiányával, tavaly szeptemberben pedig azt mondta, hogy a Binance egyesült királyságbeli szervezete „nem alkalmas” a szabályozásra, miután állítólag nem szolgáltatott alapvető információkat a hatóságoknak.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.13% $70,096.4
Ethereum ETH -0.77% $3,744.05
BNB BNB 0.20% $619.37
Solana SOL 2.81% $182.14
XRP XRP -3.00% $0.5329
Dogecoin DOGE -2.33% $0.1659
Cardano ADA -4.74% $0.481
Litecoin LTC -1.42% $86.88
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!