Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Netcoin volt a Bitcoin eredeti elnevezése?!

Netcoin volt a Bitcoin eredeti elnevezése?!

Satoshi Nakamotónak, a Bitcoin (BTC) névtelen alapítójának más elképzelése is lehetett a legnagyobb kriptovaluta nevét illetően.

 

A Bitcoin-t majdnem Netcoin-nak nevezték el

Kiderült, hogy Satoshi Nakamotónak, a Bitcoin (BTC) névtelen alapítójának más elképzelése lehetett a zászlóshajó kriptovalutának nevét illetően.
 
Bitcoin domain | Cryptofalka Forrás: Twitter
 
A regisztrációs adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin.org, az eredeti Bitcoinhoz kapcsolódó webhely, amelyet 2008. augusztus 18-án regisztráltak, a Netcoin.org nevet is viselhette volna. Érdekes módon a Netcoin.org-ot egy nappal a Bitcoin.org létrehozása előtt regisztrálták.
 
A két domaint az AnonymousSpeech alatt regisztrálták, amely szolgáltatás lehetővé tette a felhasználók számára, hogy névtelenül vásároljanak domain neveket. További kutatások azt mutatták, hogy a Netcoin.org domainen soha nem tettek közzé tartalmat, mielőtt egy másik felhasználó visszavásárolta volna. Ezenkívül a Netcoin.org domaint később törölték, mielőtt a Web.com leányvállalata átvette volna 2010-ben.
 
 

Kicsoda valójában Satoshi Nakamoto?

Érdemes megjegyezni, hogy a név megtartása melletti döntés kulcsfontosságú lehetett a kriptovaluta sikere szempontjából, ami hozzájárult a magukat Satoshi Nakamoto-nak valló egyének számának minimalizálásához. Például Craig Wright ausztrál informatikus már régóta hangsúlyozta, hogy ő Nakamoto, és az ügy bíróság elé is került. Ebben az esetben Wright Satoshi Nakamotoként benyújtott keresetét egy londoni bíróság megvizsgálta, lehetővé téve az informatikus számára, hogy szerzői jogi perekkel szolgálja ki a Bitcoin white paper kiadóit.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Wright a közelmúltban ragaszkodott ahhoz, hogy vannak olyan emberek, akik ismerik, és megerősíthetik, hogy ő valóban Satoshi. Wrightot csalónak minősítették a kripto szektor szereplői, köztük az Ethereum (ETH) társalapítója, Vitalik Buterin is.
 
Buterin szerint kizárt, hogy Wright lenne Satoshi, ugyanis rossz dolgokat terjesztett a Bitcoinról és a kriptoszektorról. Ezzel egy időben Wright pert indított 16 fejlesztő ellen, akik 111 000 BTC-t próbáltak lekérni két olyan címről, amelyekről azt állítja, hogy elvesztették a privát kulcsokat.
 
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.43% $58,054.21
Ethereum ETH 1.89% $3,135.02
BNB BNB 2.64% $535.85
Solana SOL 2.41% $139.03
XRP XRP 10.69% $0.5152
Dogecoin DOGE 2.42% $0.109
Cardano ADA 5.56% $0.4228
Litecoin LTC 1.90% $70.32
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!