Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan születnek a kriptomilliárdosok?

Hogyan születnek a kriptomilliárdosok?

A kriptopiac elfogadottsága növekszik, ami azt jelenti, hogy egyre több pénz áramlik a különböző kriptos projektekbe. A vagyoni lehetőségek révén pedig az emberek kriptovalutákba fektetnek és ez a milliárdosok számának emelkedéséhez vezet.

 

Miért nő a kriptomilliárdosok száma évről évre?

Sokan az interneten fellelhető nagyszerű sikertörténet miatt kezdtek el az emberek kriptoba fektetni. Sokféleképpen lehet meggazdagodni. Itt vannak a kriptopénz-befektetők, akik kisebb-nagyobb értékben vásároltak Bitcoint (BTC), és évekig a HODL-t választották vagy akár a kriptobálnák, akik kriptoval kapcsolatos üzletet indítottak vagy nagy kriptos kitettségeik vannak. 

Kriptobálnává válni úgy lehet, ha valaki jól kereskedik, vállalkozást épít, jól fektet be, vagy már rendelkezik egy nagyobb vagyonnal, így a kriptopiacon nagyvállalatokkal együtt jelentősen aktív lehet. A kriptopiac növekszik, és minden nap számos lehetőség nyílik a kriptobefektetők és kriptobálnák számára, hogy növeljék a vagyonukat és kriptomilliárdosokká váljanak.

A kriptopiac azonban egy nagyon volatilis piac, ami elkerülhetetlen kockázatokat és lehetőségeket hordoz magában. Ennek ellenére a pénz megtalálja az utat a sok új kriptovállalathoz és a decentralizált alkalmazásokat (DApps) fejlesztő viszonylag fiatal cégekhez. Ezek a DAppok főleg a Web3-ra, a meglévő világháló továbbfejlesztésére összpontosítanak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 


Hány kriptomilliárdos van?

Összesen 19 kriptomilliárdos van, de majd a jövőben elválik, hogy Satoshi Nakamoto és Vitalik Buterin is a gazdag kripto befektetők csoportjába fog-e tartozni.

Ahhoz, hogy meghatározzuk, mi is az a kriptomilliárdos, célszerű definiálni ezt a fogalmat. Egy kriptomilliárdos a vagyonát közvetlenül kriptopénzekbe vagy kriptókhoz kapcsolódó vállalatokba történő befektetéssel szerezte meg. A kriptopiac viszonylag fiatal, így arra is van esély, hogy a kriptomilliárdosok a két lehetőség kombinációjával váltak ilyen gazdaggá. Ezért nem tesznek különbséget a milliárdosok között, amennyiben a kriptovilágon keresztül szerezték vagyonukat.

A 19 kriptomilliárdos közül szinte mindegyikük bitcoin befektetésekből vagy saját blokklánchoz kapcsolódó cégekből szerezte vagyonát. Például Alex Atallah és Devin Finzer az OpenSea, Chris Larsen és Jed McCaleb a Ripple, valamint Brian Armstrong a Coinbase vezetője is megtalálható a 19 milliárdos között. Vitalik Buterint, a huszadik kriptomilliárdost is fel lehetne venni a listára, de vagyona túlságosan ingadozik ahhoz, hogy ezt folyamatosan tartani tudja.

A 19 tehetős kriptóbefektető közül nem kevesebb, mint 16-nak van egyesült államokbeli útlevele. Ha a Bitcoin alkotójának személyéről, Satoshi Nakamotóról lehull a lepel, akkor természetesen ő is felkerül a kriptomilliárdosok listájára.

 


Ki a leggazdagabb kriptomilliárdos?

A Binance vezérigazgatója és alapítója, Changpeng Zhao a leggazdagabb kriptomilliárdos. Több mint 20 milliárdos vagyonával a világ leggazdagabb emberei közé tartozik.

Őt CZ néven is ismerhetjük és állítólag a Binance részvényeinek több mint 70%-át birtokolja. Ezek a részvények elég nagy értéket képviselnek. A Binance valóban egyike azon kriptovállalatoknak, amelyek hatalmas mennyiségű BTC-t is birtokol, valamint életben tartja sok kriptobefektető álmát azzal, hogy emberek millióinak biztosít lehetőséget kereskedésére és befektetésére.

cz-crypto-Binance forrás: cryptoslate.com

A Binance-ban való részesedése mellett maga a CZ is rendelkezik Bitcoinnal a befektetési portfóliójában. Azonban nem a BTC az egyetlen kriptopénz, amelyet CZ birtokol; magánjelleggel nagy mennyiségű BNB Coin (BNB) coint is tart. CZ-t követi a leggazdagabb kriptomilliárdosok listáján Sam Bankman-Fried és Brian Armstrong, akik az FTX Exchange, illetve a Coinbase alapítói. Tehát a kriptoiparban a szolgáltatások nyújtása jövedelmező üzlet lehet.

Ezeken a kriptotőzsde alapítókon kívül van még egy lehetséges milliárdos, Satoshi Nakamoto. Összesen 1,1 millió BTC-vel Satoshi birtokolja messze a legtöbb bitcoint. Hogy ez a hatalmas bitcoin mennyiség elég lenne-e ahhoz, hogy megfossza CZ-t az dobogó legfelső fokától, egyelőre vita tárgyát képezi.

Nemcsak a Binance az, aki a legtöbb Bitcoint birtokolja, hanem CZ teljes vagyona is jelentős. Vagyona például megközelíti Mark Zuckerberg vagyonát.

 


Ki a legfiatalabb kriptomilliárdos?

A legújabb kriptomilliárdos a sorban Sam Bankman-Fried, az FTX Exchange vezérigazgatója és alapítója. Az Ether (ETH) árfolyamának emelkedésével Vitalik Buterin, az Ethereum vezérigazgatója és alapítója lett a legfiatalabb kriptomilliárdos.

A kriptovilágon belül két ismerős arc vívja a harcot azért, hogy ki a legfiatalabb kriptomilliárdos. Két év köztük a korkülönbség, és Bankman-Fried az idősebb a kettő közül. A kor azonban nem a legfontosabb tényező, hanem az ETH népszerűsége és értéke a döntő.

sam-bankman-fried forrás:portfolio.hu

Az FTX Exchange tulajdonosa több mint 22 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Amikor az ETH ára emelkedik, Vitalik vagyonának értéke is vele együtt emelkedik. Ennek az az oka, hogy Vitalik Buterin több mint 290 000 ETH-t birtokol, ami messze a legnagyobb része a vagyonának. Amikor azonban az ár csökken, Vitalik már nem milliárdos. Kedvező ETH árfolyam esetén Vitalik a cím birtokosa, de egyébként a legfiatalabb kriptomilliárdos cím Sam Bankman-Friedé.

Az FTX Exchange tulajdonosa több mint 22 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Amilyen gyorsan Sam gyarapítja a pénzét, nemcsak a legfiatalabb kriptomilliárdos címet érdemelte ki, hanem ő a leggyorsabban milliárdossá lett címet is kiérdemelte. Ezt korábban Mark Zuckerberg, a Meta tulajdonosa viselte. Természetesen Sam Bankman-Fried maga is birtokolja az ehhez szükséges ETH tokeneket és más coinokat, ami miatt a vagyona sokkal többet ér.

Nexo kriptovaluta váltó

 


Bitcoin-bálnák: kik a legnagyobb BTC-tulajdonosok?

Satoshi Nakamoto több mint 1 millió BTC-vel rendelkezik, ezzel ő a legnagyobb bitcoin tulajdonos. Őt követik a Grayscale és a Binance alapítói, akiknek együtt körülbelül ugyanannyi BTC-jük van, mint Satoshi Nakamotónak.

Ha a legnagyobb bitcoin tulajdonosokat nézzük, van néhány szereplő, aki kiemelkedik. Természetesen Satoshi Nakamoto 1 100 000 BTC-vel jelentősebb részesedéssel rendelkezik, mint a következő és harmadik számú BTC birtokos, azaz a Grayscale és a Binance. Ezek a cégek több mint 600 000 BTC-vel, illetve 400 000 BTC-vel rendelkeznek, olyan számok, amelyekről a legtöbb Bitcoin befektető csak álmodhat.

E három legnagyobb bitcoin tulajdonos mögött a Bitfinex és az OKX kriptopénz tőzsdék állnak, mindkettő több mint 200 000 BTC-vel. Aztán a MicroStrategy és a Block.one személyében még két olyan entitás van, akik több mint 100 000 BTC-t birtokolnak. A bűvös 100 000 BTC-s határ alatt rengeteg névtelen pénztárca található, olyan ismert személyek is, mint a Winklevoss testvérek.

grayscale_defi_cover forrás: cryptoslate.com

Mindezeket a hatalmas összegeket nem egy tárcában tárolják, hanem több tárcát is használnak. Satoshi Nakamoto például körülbelül 22 000 tárcát használ a BTC-je tárolására, míg a Bitfinex és a Binance egyaránt egy tucat tárcát használ. Összesen mindössze öt olyan tárca van, ahol több mint 100 000 BTC-t tárolnak, ami összesen a teljes Bitcoin-mennyiség több mint 4%-a ezekben a tárcákban.

Fontos megjegyezni, hogy a hatalmas mennyiségű BTC lehetővé teszi a bitcoin bálnák számára, hogy vételi vagy eladási nyomást generáljanak. Ez olyan jelentős vételi vagy eladási megbízás, amely jelentős árfolyamváltozást okoz. Az eladási fal esetében jó esély van arra, hogy az árfolyam keményen esik, míg a vételi fal esetében ennek az ellenkezője történhet.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.31% $67,584.94
Ethereum ETH -1.81% $3,778.67
BNB BNB -0.45% $596.41
Solana SOL 0.35% $169.24
XRP XRP 0.29% $0.5293
Dogecoin DOGE 1.59% $0.166
Cardano ADA 0.81% $0.4587
Litecoin LTC 0.73% $83.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!