Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Oroszország bitcoint fogadhat el az energiahordozókért

Oroszország bitcoint fogadhat el az energiahordozókért

Az Állami Duma Energiaügyi Bizottság szerint Oroszország elfogadhatja a bitcoint energiaexportjához, de egyelőre nem minden országtól.
 
 

Elfogadni a bitcoint fizetőeszközként?

Mi a megoldás, ha a fél világ szankcionálja a gazdaságot és kitilt a nemzetközi fizetési rendszerből? Hát persze, hogy a bitcoin. Pavel Zavalnij, az orosz Állami Duma Energiaügyi Bizottságának elnöke a héten egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az ország elfogadja a Bitcoint energiaexportjaként.

Orosz bitcoin I Cryptofalka Forrás: thecryptobasic.com
 
Zavalnij szerint a Nyugatnak vagy rubelben vagy aranyban kell fizetnie az olajért és a gázért, míg a szövetségesek vagy a semleges országok, például Kína és Törökország rubelben vagy saját pénznemükben számolhatnak el. Majd hozzátette: "Vagy elfogadjuk a bitcoint is  fizetőeszközként."
 
Az Egyesült Államok, Európa és olyan országok, mint Japán és Dél-Korea szankciói megviselték az orosz gazdaságot. A The Washington Post szerint a rubel az amerikai dollárral szembeni értékének felét veszítette el az invázió kezdete óta – bár mostanra már csak 30%-kal alacsonyabb a háború előtti állapotánál.
 

Oroszország magabiztos lehet az energiahordozói miatt

Az olaj és a gáz azonban mentőövet biztosított az országnak. Oroszország a világ olajának nagyjából 10%-át exportálja – és az európai földgáz mintegy 40%-a innen származik. Míg az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság máshonnan szerzi be ezeket az energiahordozókat, függetlenek az orosz olajtól és gáztól. Ez önbizalmat adott Vlagyimir Putyin elnöknek ezen a héten, hogy megkövetelje a "barátságtalan országoktól", hogy rubelben fizessenek az áruért, hogy így erősítsék meg a nemzeti valutát.
 
Orosz gáz I Cryptofalka Forrás: edition.cnn.com
 
Egyelőre nem egyértelmű, hogy a bitcoin elfogadásának ajánlata a szankcionáló koalícióra vonatkozik-e, vagy csak Kínára és Törökországra. De mindenképpen figyelemre méltó. A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink csütörtöki befektetői levelében azt írta, hogy az ukrajnai háború "az országokat arra készteti, hogy újraértékeljék valutafüggőségüket", és fontolóra vegyék a digitális alternatívákat.
 
Akárhogy is nézzük, ez nem fest túl jól a bitcoin számára, ugyanis azt vizsgálták, hogy képes segíteni Oroszországot abban, hogy kikerülje a szankciókat és a katonai akcióinak egyéb gazdasági következményeit. 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
"Nem láttunk bizonyítékot arra, hogy Oroszország vagy Putyin szisztematikusan kriptovalutákat használt volna a szankciók kijátszására." -mondta Jonathan Levin, a Chainalysis társalapítója március közepén a Kongresszusnak
Amíg a Nyugat nem szilárdítja meg Oroszországgal szembeni energetikai álláspontját – amely témakör egyébként szerepel Biden elnök és az európai vezetők csütörtöki brüsszeli találkozójának napirendjén –, semmi sem akadályozza meg az orosz olaj és gáz felvásárlókat abban, hogy BTC-ben fizessenek.
 
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.42% $70,005.95
Ethereum ETH -1.12% $3,729.98
BNB BNB -0.03% $616.59
Solana SOL 1.61% $180.16
XRP XRP -3.53% $0.5333
Dogecoin DOGE -1.50% $0.1657
Cardano ADA -4.99% $0.4796
Litecoin LTC -1.57% $86.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!