Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Válságok kezelésére a digitális valuták hozhatnak megoldást

Válságok kezelésére a digitális valuták hozhatnak megoldást

A BlackRock szerint a jelenlegi válság és a növekvő infláció egy globális digitális fizetési hálózat kialakulásához vezethet.
 
 

Egyre biztosabb, hogy a digitális valutáké a jövő

Larry Fink, a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak ​​a vezérigazgatója úgy véli, hogy a jelenleg is zajló orosz-ukrán válság fellendítette a digitális valuták, mint a nemzetközi tranzakciók elszámolási eszköze iránti igényt. A részvényeseknek írt levelében Fink megjegyezte, hogy a folyamatban lévő háború arra kényszeríti a nemzeteket, hogy újraértékeljék valutafüggőségüket, ami végül utat nyithat egy globális digitális fizetési hálózatnak.
 
digitális valuták I Cryptofalka Forrás: global.chinadaily.com.cn
 
Úgy véli, hogy a háború véget vetett az elmúlt 30 évben uralkodó globalizációs erőknek. Fink észrevétele a digitális valutapiac fellendülésével kapcsolatban teljesen helytálló, mivel az Oroszországot sújtó kereskedelmi szankciók már sok olyan országot - amelyek olajat és gázt importálnak onnan - késztetnek arra, hogy alternatív fizetési hálózatokat keressenek a központosított SWIFT fizetési rendszeren kívül. India állítólag egy közvetlen INR fizetési átjárót fejleszt ki az energiaellátás vásárlására, miközben a digitális fizetési hálózatról is egyre több vita zajlik.
"Egy átgondoltan megtervezett globális digitális fizetési rendszer javíthatja a nemzetközi tranzakciók elszámolását, miközben csökkenti a pénzmosás és a korrupció kockázatát" - mondta Fink.
A pletykák szerint a Ripple partnere, a The Clearing House tárgyalásokat folytat Wells Fargo-val egy SWIFT alternatíva kidolgozásáról.

[embed]https://twitter.com/Naturalmed777/status/1503557028949770242[/embed]

Kriptoszabályozás válság idején

Az orosz bitcoin kereskedési volumen szintén megugrott márciusban, miután az elmúlt évben folyamatosan csökkent. Ez köszönhető annak is, hogy az ukrán invázió előtt az ország a kriptovaluta-piac pozitív szabályozására törekedett.
 
Ukrajna viszont 2022. március 16-án legalizálta a kriptovalutákat, miután milliós kripto-támogatást kapott a világ minden tájáról. A háború sújtotta nemzet már több mint 100 millió dollárnyi kriptoadományt gyűjtött össze, amelyet hadseregük megerősítésére és készletek vásárlására fordítottak. A kriptovaluták az évek során remek fedezetnek bizonyultak a zűrzavaros idők ellen. Az Ukrajnában zajló konfliktus miatt a digitális valuták a nemzetközi elszámolások és a gyors segélynyújtás kiemelkedő eszközévé váltak.
 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.83% $61,590.6
Ethereum ETH -0.91% $3,027.08
BNB BNB 0.30% $537.23
Solana SOL 0.85% $134.93
XRP XRP 0.83% $0.4994
Dogecoin DOGE -2.33% $0.1502
Cardano ADA -0.38% $0.4521
Litecoin LTC 1.07% $79.98
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!