Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rejtélyes üzenet jelent meg a bitcoin blokkláncán

Rejtélyes üzenet jelent meg a bitcoin blokkláncán

Egy rejtélyes üzenet került feliratozásra a Bitcoin blokkláncára vasárnap, és a benne rejlő rejtély miatt a Bitcoin-rajongók alig várják, hogy kitalálják a jelentést.

Rejtélyes üzenet tartja lázban az Ordinals rajongókat

"10,000 sats, egymás mellett" - olvasható az Ordinals 55,365,041-es feliratában található üzenetben. "Egyetlen UTXO, belül érintetlenül. Együtt születtek, szívükben átkozottak. Kóddal épült, Bitcoin Művészet." Az üzenetet később egy számsor is követi: "391481082118 - 391481092117".

A kriptovalutában az UTXO (Unspent Transaction Output) az adott valuta, jelen esetben a Bitcoin azon mennyiségére utal, amely egy tranzakció után megmarad. Az el nem költött pénzösszegeket aztán új tranzakciókban használják fel.

A rejtélyes üzenet sokakat kíváncsivá tett az Ordinals közösségben. A megfogalmazás egy potenciális digitális művészeti vagy profilkép (PFP) projektre utal, mivel sok NFT projekt általában 10 000 különböző egyedi képpel/eszközzel rendelkezik, de egyelőre marad a találgatás és a nyomok követése.

Elátkozott feliratozások a Bitcoin láncon?

Az "Együtt születtünk, szívünkben átkozottak" egy lehetséges utalás a feliratozás "elátkozott" szülőjére, az Ordinalsra. Az Ordiscan-on végzett keresés szerint a felirat egy másik felirathoz, a -471,460-hoz kapcsolódik, amely egy torony vagy obeliszk képét ábrázolja.

ordinals I Cryptofalka

Bár az üzenet úgy hangozhat, mintha egy horrorfilmből idéznénk, a "Cursed Ordinals" vagy más néven "Cursed Inscriptions" (elátkozott feliratok) olyan Ordinals-okra utal, amelyeket az indexelő eredetileg figyelmen kívül hagyott, így azok nem jelennek meg a tárcákban és a piactereken. Az elátkozott Ordinals - akárcsak a torony - negatív számot kap, amíg nem kerül megoldásra a helyzete.

Az Ordinals rejtély itt még nem ér véget

Az úgynevezett "elátkozott ordinals" egy másik felirathoz, az 53,383,387-hez kapcsolódik, amely egy fehér ajtót ábrázol egy fekete boltív alatt.

ordinals I Cryptofalka

"Éppen egy hete volt a jubileumi frissítés, amely a jövőre nézve ugyan "megáldotta" az elátkozott feliratokat okozó eseteket, de minden korábban átkozott felirat negatív számmal "átkozott" marad... örökre." - állítja a népszerű Ordinals gyűjtő, Leonidas.

"Tehát a kb. 470 000 átkozott felirat készlete most már örökre megoldatlan marad" - mondta.

Az Ordinals protokoll tavaly januári indulása óta több mint 55 millió darabot minteltek a Bitcoin blokkláncán a Dune adatai szerint.

A rejtélyes üzenet egyébként csatlakozik más feliratokhoz is, köztük a Doom című lövöldözős játék klónjához, és egy Super Nintendo Entertainment System (SNES) emulátorhoz.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.95% $64,316.9
Ethereum ETH -0.20% $3,075.99
BNB BNB 0.59% $556.98
Solana SOL 3.47% $143.79
XRP XRP -0.75% $0.4967
Dogecoin DOGE 0.08% $0.1509
Cardano ADA 2.92% $0.4696
Litecoin LTC -0.93% $80.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!