Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Altcoin a Bitcoin hálózatán? Hasít a BRC20 és az Ordinals

Altcoin a Bitcoin hálózatán? Hasít a BRC20 és az Ordinals

A Bitcoin hálózat tranzakciós költségei meghaladták az Ethereumét a BRC20 és az Ordinals szárnyalásával. Ez lenne az újabb kriptós mánia?

Tovább érik a BRC20 és az Ordinals

2023 elején jelent meg egy igazán izgalmas fejlesztés, mely segítségével a Bitcoin hálózatán is létre lehet már hozni kvázi NFT-ket, vagy akár altcoinokat (BRC20) is.

Természetesen ez a módszer jelenleg jóval kevésbé hatékony és felhasználóbarát, mintha azt egy direkt erre specializálódott (Ethereum, Solana) hálózaton tennénk ugyanezt.

Blokklánc hálózatok napi tranzakciós forgalma.png

Viszont a felhasználói aktivitás igenis azt mutatja, hogy van igény a legbiztonságosabb és legrégebbi láncon történő DeFi és NFT piac megszületésére. Még akkor is, ha azt jelenleg drágán és nehezen tudjuk csak kivitelezni.

Mi is az Ordinals?

Az Ordinals egy olyan új kezdeményezés a Bitcoin hálózaton, amely lehetővé teszi egyedi satoshik (a Bitcoin legkisebb egységei) megjelölését és azok különleges tartalmakhoz való hozzárendelését, mint például képek, szövegek, vagy akár programkódok.

Ez a folyamat nagyban hasonló a non-fungible tokenekhez (NFT-khez), amelyek először az Ethereum hálózaton váltak népszerűvé. Az Ordinals segítségével a felhasználók egyedi digitális műtárgyakat hozhatnak létre és birtokolhatnak közvetlenül a Bitcoin blokkláncon.

nft jogdíj royalties I Cryptofalka

Mi az a BRC20?

A BRC20 a Bitcoin hálózatának egy új token standardja, amely az Ethereum ERC20 megfelelőjeként jött létre. Ez a standard lehetővé teszi a Bitcoin blokkláncon okosszerződések és altcoinok létrehozását, ami korábban csak az Ethereum és más altcoin hálózatok kiváltsága volt.

A BRC20 tokenek kizárólag a Bitcoin hálózatán működnek, kihasználva annak biztonságát és stabilitását, miközben új funkciókat és lehetőségeket nyitnak meg a felhasználók számára.

A BRC20 és az Ordinals virágzása jelentősen hozzájárult a Bitcoin napi tranzakciós forgalmának növekedéséhez, és ezzel a napokban még az Ethereum hálózat tranzakciós költségeit is megdöntötte.

Ez a fejlesztés nemcsak a Bitcoin hálózat sokoldalúságát és innovációs képességét mutatja, hanem azt is, hogy a kripto világában a Bitcoin továbbra is központi szerepet tölt be az új technológiák és megoldások fejlesztésében.

A centralizált tőzsdék is nyitnak az Ordinals felé

Binance Ordi listázás

Az Ordi (legelső BRC20) Binance tőzsdén való listázása, hatalmas előrelépést jelentett a Bitcoin hálózat és a BRC20 tokenek világában.

Ez a döntés nemcsak az Ordi projekt számára volt kritikus, hanem az egész Bitcoin-alapú tokenizáció terén is új lehetőségeket nyitott meg.

Binance Ordi listázás.jpeg

Az Ordi árfolyamát és emelkedését itt tudod megtekinteni: Ordi árfolyam

OKX Web3 tárca

Az OKX szintén fontos lépést tett a Bitcoin hálózat által támogatott innováció felé, egy új Web3 tárca elindításával. Ez kifejezetten a BRC20 tokenek kezelésére és vásárlására lett kialakítva.

Ez a fejlesztés jelentősen megkönnyíti a Bitcoin hálózaton alapuló tokenek hozzáférhetőségét és likviditását. 

OKX Web3 tárca és Ordinals.jpg

Jelenleg pedig már az OKX bonyolítja ezen új technológiák legnagyobb forgalmát. 

BRC20 és Ordinals mint befektetési lehetőség

Fontos kiemelni, hogy ezek az új technológiák még teljesen gyerek cipőben járnak és még nehezen lehet megmondani, hogy mi lesz az egészből. Rengeteg új BRC20 coin indul, aminek legnagyobb része biztosan a süllyesztőben végzi. A coinok árfolyamai is még igazán volatilisek.

Viszont a Bitcoin hálózatának tranzakciós költségei jól mutatják, hogy igenis rengetegen spekulálnak erre az újabb szegmensre.

Ami biztos, hogy ezzel a Bitcoin bányászok járnak igazán jól, ugyanis elég gyakoriak mostanában a blokkonként 3 BTC körüli tranzakciós költségek.

Bitcoin hálózat tranzakciós költségei.jpeg

Ami amúgy már szinte meghaladja a 2024-es Bitcoin blokkjutalom utáni értéket. Így nagy esély van arra, hogy a blokkjutalom felezés után, már túlnyomó súlyba fognak kerülni a tranzakciós oldalról származó bányász jutalmak.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.92% $60,998.63
Ethereum ETH -3.83% $2,965.2
BNB BNB -0.56% $542.4
Solana SOL -7.85% $128.56
XRP XRP -2.53% $0.4889
Dogecoin DOGE -8.76% $0.1416
Cardano ADA -4.51% $0.4375
Litecoin LTC 0.33% $79.04
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!