Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rio de Janeiro polgármestere Bitcoin befektetést hajtana végre

Rio de Janeiro polgármestere Bitcoin befektetést hajtana végre

Rio polgármestere a város tőkéjének 1%-át Bitcoinba fektetné. Az első brazil város lenne amely Bitcoin kitettséggel rendelkezne. 

 

Rio is felszáll a Bitcoin vonatra

Eduardo Paes polgármester a Riói Innovációs Héten ismertette terveit, miközben a témáról tartott előadást Miami Bitcoint szerető polgármesterével, Francis Suarezzel.
 
Bitcoin | Cryptofalka Forrás: https://www.marca.com/
„Elindítjuk a Crypto Riót, és az államkincstár 1%-át Bitcoinba fektetjük” – mondta Paes.
A brazil szociáldemokrata párt 52 éves tagja méltatta Suarez azon erőfeszítéseit, hogy Miamit kriptovaluta központtá alakítja. Suarez korábban azt mondta, hogy nyitott annak az ötletnek a megvizsgálására, hogy városa kincstári tartalékainak 1%-át Bitcoinban helyezzék el.
Míg Miami az Egyesült Államok kriptovaluta központjaként pozicionálta magát, Rio célja, hogy a digitális eszközipar dél-amerikai központjává váljon.
„Rio de Janeiróban minden megvan ahhoz, hogy Dél-Amerika technológiai fővárosává váljon. Az olyan események, mint a Riói Innovációs Hét, azért jöttek létre, hogy erősítsék a város imázsát, mint a tökéletes hely a munkához, az élethez és az innovációhoz.” -mondta Paes
A Bitcoin esetleges bevezetése hatalmas lépésnek számít, ugyanis Rio de Janeiro Brazília pénzügyi központja. Gazdasága is az egyik legnagyobb a latin-amerikai régióban, és globálisan az egyik leggyorsabban növekvő. A Bitcoin befektetéssel összhangban Paes polgármester 10%-os adókedvezményt kíván biztosítani annak, aki Bitcoinban fizeti az adóit. Tavaly Miami vezetője is hasonló kedvezményeket tett a polgárok számára.
 

A Brazil közalkalmazottak Bitcoinban is kaphatnak fizetést

Eduardo Paes nem az első brazil politikus, aki szimpátiáját fejez ki az elsődleges kriptovaluta iránt. 2021 novemberében Luiz Goularte Alves kongresszusi képviselő javaslatot tett egy törvényjavaslatra, amely lehetővé tenné, hogy a köz- és a magánszektorban dolgozók Bitcoinban kapják fizetésüket.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
„Ez a törvény előírja, hogy a munkavállaló javadalmazásának egy része opcionálisan kriptovalutákon keresztül is folyósítható” – áll a javaslatban.
A törvényjavaslat szerint az alkalmazottak megválaszthatnák, hogy fizetésüknek pontosan mekkora százalékát szeretnének kripto-, illetve fiat valutában.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.59% $64,652.15
Ethereum ETH 2.08% $3,148.47
BNB BNB 2.01% $569.69
Solana SOL 3.89% $150.05
XRP XRP 3.75% $0.5278
Dogecoin DOGE 3.94% $0.1619
Cardano ADA 6.55% $0.504
Litecoin LTC 4.22% $84.94
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!