Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ukrajna legalizálja a bitcoint

Ukrajna legalizálja a bitcoint

Az ország parlamentje egy frissített törvénytervezetben támogatja a bitcoin és további kriptovaluták legalizálását.

 

Kerettörvény a bitcoinról és más kriptovalutákról 

Az ukrán parlament szinte egyhangú szavazással elfogadta a kriptopénzeket legalizáló és szabályozó törvényt. 

"Az új törvény további lehetőséget jelent az üzleti fejlődésre országunkban. A külföldi és ukrán kriptovállalatok legálisan működhetnek majd. Az állampolgárok pedig kényelmes és biztonságos hozzáférést kapnak a virtuális eszközök globális piacához." - nyilatkozta Mykhaylo Fedorov, az digitális átalakulásért felelős miniszter.

A parlament csütörtökön több mint 270 szavazattal, szinte egyhangúan fogadta el Ukrajna új, virtuális eszközökről szóló törvényét a hivatalos közlemény szerint. A törvényjavaslat részletezi azokat a követelményeket, amelyeket a bitcoin-szolgáltatóknak, például tőzsdéknek be kell tartaniuk. Emellett meghatározza a törvény rendelkezéseinek megsértése esetén kiszabható bírságokat is. Arról is rendelkezik, hogy az ország Nemzeti Értékpapír és Tőzsdefelügyeleti Bizottsága szabályozza a kriptopénz-piacot. A törvény azonban nem teszi lehetővé a bitcoin fizetési eszközként való elterjedését, továbbá törvényes fizetőeszközzé sem teszi azt.

Ukraine BTC Cryptofalka Forrás: cnbc.com

 

Az ukrán Értékpapír és Tőzsdefelügyeleti Bizottság feladata lesz többek között a bitcoin- és más kriptopénz-szolgáltatóknak szóló engedélyek kiadása, valamint a piac felügyeletének és pénzügyi ellenőrzésének az elvégzése - áll a közleményben. 

Ukrajna szeptemberben már benyújtott egy hasonló kriptopénz-törvénytervezetet. Azonban Volodimir Zelenszkij elnök később megvétózta azt. Arra hivatkozott, hogy az ország nem engedheti meg magának egy új, kifejezetten a kriptovaluták számára létrehozott szabályozó szerv fenntartását.

Zelenszkij elnök ezután visszadobta a törvényjavaslatot az ukrán parlamentnek, azzal a javaslattal, hogy a már meglévő szabályozó hatóságok felügyelhessék a fejlődő ágazatot. A mostani körben az ukrán parlament beépítette a maga ajánlásait, majd nemsokkal később elfogadta a módosított törvényjavaslatot.

 

Elkezdődhet a tőkebeáramlás Ukrajnába?

"A virtuális eszközökről szóló törvény egy kerettörvény, és további jelentős finomításokat igényel, például a hatályos adótörvények módosítását" - mondta Szerhij Tron, a White Rock Management és a Parea Foundation nemzetközi alapítvány alapítója a Bitcoin Magazinnak.

"Mindazonáltal a dokumentum fontos jelzés a globális közösségnek, mivel az Ukrán Nemzeti Bank hivatalosan is kijelentette, hogy a digitális valuta "pénzhelyettesítő eszköz, amelynek nincs valódi értéke."

Tron szerint Ukrajna Digitális Átalakulásért Felelős Minisztériuma azt tervezi, hogy az országot a globális Bitcoin- és kriptopénzpiac egyik vezető szereplőjévé teszi, amit az új törvény jelentősen megkönnyít.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

"Egy csúcstechnológiás, innovatív, világos szabályok szerint játszó kriptopénz-piacot hozunk létre. Az ország és a világ minden tájáról érkező kripto befektetők gyors megjelenésére számítunk." - tette hozzá.

Az ukrán Bitcoin törvény lehetővé teszi, hogy egyértelmű jogszabályok alkotásával a peer-to-peer valuta kilépjen a "szürke" zónából. Tron szerint mostantól a bitcoin tőzsdék világos szabályok szerint működhetnek, ahol több lehetőség nyílik majd a törvény keretein belül a visszaélések és csalások elleni védelemre is.

"A virtuális eszközökről szóló törvény elfogadása egyértelműen jelzi a globális közösségnek, hogy Ukrajnában legalizálják a kriptopénzeket" - mondta Tron a Bitcoin Magazine-nak. "

Az a lehetőség, hogy Ukrajnában legálisan fejleszthetik az üzleti tevékenységüket, a világ minden tájáról vonzza majd a kriptobefektetőket az országunkba."

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.48% $58,381.2
Ethereum ETH 2.87% $3,150.91
BNB BNB 3.29% $537.24
Solana SOL 3.46% $139.81
XRP XRP 10.67% $0.5151
Dogecoin DOGE 3.52% $0.1095
Cardano ADA 5.45% $0.422
Litecoin LTC 2.21% $70.53
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!