Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Amerika az egyik legnagyobb Bitcoin tulajdonos

Amerika az egyik legnagyobb Bitcoin tulajdonos

Egy nyilvános adatelemzés szerint az amerikai kormány még mindig 194 188 BTC-t birtokol, becslések szerint közel 5,3 milliárd dollár értékben.

Amerika valójában egy Bitcoin bálna

Az Egyesült Államok kormánya a legnagyobb Bitcoin tulajdonosok közé tartozik, közel 200 000 BTC-vel, amely értéke meghaladja az 5 milliárd dollárt, annak ellenére, hogy az év elején már néhány ezer BTC-től milliós értékben szabadultak meg.

Cryptofalka mentorálás banner I Cryptofalka

A legújabb elemzések szerint ezek "a nyilvánosan elérhető információk csupán az amerikai kormányzat által birtokolt digitális eszközök alsó határait jelentő becslései".

A legnagyobb amerikai kormányzati fogások

Az elemzés a 2020 óta történt három legnagyobb foglaláshoz kapcsolódó kormányzati tárcák Bitcoin-mozgását követte nyomon, nevezetesen a Silk Road lefoglalását (69 369 BTC) 2020 novemberében, a Bitfinex hack lefoglalását (94 643 BTC) 2022 januárjában és a James Zhonghoz köthető foglalást (51 326 BTC) 2022 márciusában.

USA Bitcoin I Cryptofalka

A kormányzati Bitcoin-készletet elsősorban offline tartják az Igazságügyi Minisztérium és az adóhivatal birtokában lévő titkosított tárolóeszközökön.USA Bitcoin I Cryptofalka

A lefoglalt vagyontárgyak nem kerülnek azonnal a kormányhoz. A U.S. Marshals Service, a lefoglalt vagyontárgyak értékesítésével megbízott legfőbb ügynökség csak azután kapja meg a lefoglalt bitcoint, hogy a bíróság végleges elkobzási ítéletet hozott.

Árverésen is hozzájuthatsz a lefoglalt Bitcoinokhoz

Az amerikai kormány a lefoglalt Bitcoin egy részét időről időre saját árverési rendszerén keresztül is értékesíti a felszámolási végzések alapján. A legjelentősebb kormányzati árverés 2014-re nyúlik vissza, amikor a milliárdos Tim Draper 2014-ben 30 000 BTC-t vásárolt a kormány árverésein.

Az elmúlt években azonban az USA inkább a kriptotőzsdékhez fordult, hogy a lefoglalt Bitcoinokat nyilvános árveréseken keresztül értékesíthesse. Az egyik ilyen eladásra idén márciusban került sor, amikor a kormány 9,118 BTC-t adott el a Coinbase-en.

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.27% $65,476.95
Ethereum ETH 3.00% $3,554.46
BNB BNB 1.25% $602.36
Solana SOL 2.51% $140.37
XRP XRP -0.21% $0.492
Dogecoin DOGE 2.67% $0.1253
Cardano ADA 4.22% $0.3961
Litecoin LTC 1.22% $74.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!