Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Gary Gensler a Bitcoin ETF-ről: "Megváltoztak a körülmények"

Gary Gensler a Bitcoin ETF-ről: "Megváltoztak a körülmények"

Caroline Crenshaw SEC biztos elítélte a Spot BTC ETF jóváhagyását, következetlen döntéshozatalt és súlyos kockázatokat emlegetett. De mit gondol a jó öreg Gary Gensler?

Hivatalos nyilatkozatban reagált a SEC elnöke

A spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyását követően Gary Gensler, az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet elnöke nyilatkozatot adott ki a jóváhagyáshoz vezető útról, és a platformjára vetülő, nem túl fényes reflektorfényt arra használta, hogy ismét figyelmeztesse a befektetőket a kriptopénzbe való befektetéssel kapcsolatban.

"Gyakran jelzem, hogy a Bizottság a törvények és a bíróságok értelmezése szerint jár el. A körülmények azonban megváltoztak." - írja Gensler, mondván, hogy a SEC a korábban elutasítottakhoz hasonló spot Bitcoin ETF-beadványokat fontolgat.

Sokan úgy ítélték meg, hogy a Bizottság nem indokolta megfelelően a Grayscale által javasolt ETP bevezetésének és kereskedésének elutasítására vonatkozó érvelését.

"Ezen körülmények és a jóváhagyó végzésben részletesebben tárgyaltak alapján úgy érzem, hogy a legtartósabb út a szóban forgó spot bitcoin ETP-részvények tőzsdei jegyzésének és kereskedésének jóváhagyása" - írta Gensler.

A SEC elnöke azonban azt is megjegyezte, hogy az ETF-jóváhagyások csak a Bitcoinra vonatkoznak, nem pedig a teljes kriptopénz-piacra.

Gensler továbbra sem rajong a Bitcoinért

"Bár ma jóváhagytuk bizonyos spot bitcoin ETP-részvények tőzsdei jegyzését és kereskedését, nem hagytuk jóvá és nem támogattuk a bitcoint" - írta.

"A befektetőknek továbbra is óvatosnak kell lenniük a bitcoinnal, és tudatában kell lenniük az olyan termékekhez kapcsolódó számtalan kockázattal, amelyek értéke a kriptóhoz kötődik".

"Ez semmiképpen sem előrejelzése annak, hogy a Bizottság azonnal hajlandó jóváhagyni a kriptoeszköz-értékpapírok tőzsdei jegyzési normáit" - folytatta Gensler.

"A jóváhagyás ugyancsak nem jelez semmit a Bizottság nézeteiről más kriptoeszközöknek a szövetségi értékpapírtörvények szerinti státuszáról, vagy arról, hogy egyes kriptoeszköz-piaci szereplők jelenleg nem tartják be a szövetségi értékpapírtörvényeket."

Gensler megragadta az alkalmat, hogy ismét kihangsúlyozza, hogy a legtöbb kriptoeszköz olyan befektetési szerződésnek minősül, amely a szövetségi értékpapírtörvények hatálya alá tartozik.

Nem mindenki örül a Bitcoin ETF jóváhagyásoknak

Bár Gensler nyilatkozata és a SEC jóváhagyásai egyfajta megadásnak tűnhetnek, mások az ügynökségen belül továbbra sem értenek egyet a spot Bitcoin ETF-ekkel.

"Ezek a bizottsági intézkedések megalapozatlanok és példátlanok. És ami még rosszabb, olyan útra terelnek bennünket, amely tovább sértheti a befektetők védelmét" - írta közleményében Caroline Crenshaw SEC biztos.

"Nem értek egyet azzal, hogy ezek az intézkedések szolgálják a törvényben előírt vagy alapvető befektetővédelmi megbízatásainkat, és ezért nem értek egyet a mai végzéssel sem" - zárta Crenshaw.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.36% $64,546.58
Ethereum ETH -0.00% $3,087.31
BNB BNB 1.20% $559.58
Solana SOL 3.70% $144.23
XRP XRP -0.57% $0.4985
Dogecoin DOGE -0.58% $0.1518
Cardano ADA 3.46% $0.4721
Litecoin LTC -0.83% $81
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!