Bitcoin elemzés: Az utolsó pillanatban került infúzióra a vezető kriptovaluta

Szerző: | okt 27, 2019 | Árfolyam elemzés

Rezgett a léc a vezető kriptovalutánál, az utolsó pillanatban sikerült pattanni a kritikus támaszunkról. Mai Bitcoin elemzésünkben azt nézzük meg, hogy kijutottunk-e ezzel a gödörből, hogyan tovább?

 

BITCOIN ELEMZÉS NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Ahogyan előző cikkünkben írtuk, a szerdai Bitcoin árfolyam pirosba borulásával egy kritikus zónába került a vezető kriptovaluta. A legnagyobb kérdés az, volt hogy egy trenden belüli korrekcióról vagy egy potenciális trendfordításról beszélünk. Ehhez a Fibonacci arány számokat hívtuk segítségül a Bitcoin elemzésünkben! (Itt a 0,382 és a 0,618, amiket kiemelt jelzővel kell illetni)

Ha elbukott volna a 0,618 (Jelen esetben 7600 USD) akkor mondhatjuk azt, hogy nagy valószínűséggel ez már nem egy korrekció, hanem annál már több! Ezért penge élen táncolt a Bitcoin árfolyama, ugyanis a kékkel jelölt csökkenő árcsatorna alsó támaszvonala az, ami még fogta az árat. A korábban megjelölt 0,618-as Fibonacci szám alá is benéztünk picivel.

Bitcoin_elemzes_20191027

Bitcoin_elemzes_20191027

Azonban újra megmutatta a Bitcoin, hogy mi is az, amivel lázban tartja a kriptovaluták szerelmeseit. 7400 dollárról 10500 dollárig ugrott a vezető kriptovaluta értéke, jelenleg még 9200 dollárt és egy Bitcoin. Fontos kiemelni, hogy kimagasló kereskedési volume társult a kitöréshez, aminek a Bitcoin elemzés-ben kimondottan fontos szerepe van.

 

A MOSTANI EMELKEDÉSSEL ÉLETBEN MARADT AZ EMELKEDŐ TRENDÜNK

Amiért szuper, hogy sikerült ugranunk egy hatalmasat az nem az, hogy ma durván +25%-al többet ér a bitcoinunk, mint néhány napja! Hanem, hogy azt tudjuk mondani, hogy macro szinten továbbra is emelkedő trenden van a Bitcoin árfolyama, érintetlen maradt az emelkedő trendünk a 0,618-as Fibonacci szint megtartásával. Ez pedig ahogyan írtuk a Bitcoin elemzés során egy kimondottan fontos tényező!

Egy fenntartható emelkedő trend emelkedő aljak és csúcsok sorozatából épül fel, de mindenképpen tartalmaz csökkenő szakaszokat is. Ezek a rövidebb csökkenő zónák teszik lehetővé azt, hogy egészséges legyen az emelkedés és ne boruljon össze az egész, mint egy kártyavár. (Lásd pump and dump koinok).

bitcoin chart waves

Ezért egyelőre azt lehet mondani, hogy amíg tartjuk a zöld támasz zóna szintjét addig egy egészséges korrekcióról tudunk beszélni. Vagyis egy rövid pihenőről, amivel “kipihenjük” a 3000 dollártól 13000 dollárig száguldó korábbi pumpánkat. Maga az alapvető trendünk továbbra is emelkedő trend.

 

BITCOIN ELEMZÉS – MILYEN ELLENÁLLÁSOK ÁLLNAK ELŐTTÜNK?

Azzal, hogy sikerült elkergetnünk a medvéket érdemes megnézni elemzésünkben azt is, hogy milyen ellenállások állhatnak előttünk az elkövetkező napokban. Ugyanis ezek lehetnek azok a pontok, amelyek megállóra, vagy akár fordításra kényszeríthetik a Bitcoin árfolyamát. Két fontosabb ellenállás zóna van közöttünk és a között, hogy végre újra az Ichimoku felhő fölé kerüljünk és teljesen bika lehessen a kép újra a Bitcoin elemzés-ben.

Bitcoin_elemzés_20191027_2

Bitcoin_elemzés_20191027_2

Először is a jelenlegi kék trendvonal és egy korábbi vízszintes támasz ellenállása az, ami fogja az árat most is 9300-9400 dollárnál. Ez az elmúlt hónapokban számtalanszor működött támaszként, most alulról közelítve ellenállásként funkcionál.

A második komolyabb zóna, amit át kell törnünk még a bika piac előtt (valószínű ez lesz a keményebb) az a 10500 dolláros ellenállás. Itt csoportosul az Ichimoku felhő felső ellenállása, valamint a múltban számtalanszor ütötte le az árat ez a tartomány. Az is jó indikációt ad, hogy a tegnapi pumpa is ezen a ponton fejeződött be.

 

BITCOIN ELEMZÉS ÓRÁS NÉZET – RÖVID TÁVÚ ELEMZÉS

Jól fest a bitcoin elemzés a rövidebb nézeten! Hatalmas volt a pumpa, de ha a felső indokolatlan tartományt leválasztjuk az ábráról, szép oldalazást tapasztalunk. Ez egy ekkora kitörés után szuper hír! Ami szintén jól fest, hogy a kitörő zöld volume után nem jelent még meg eladói nyomás és alacsony volume mellett történik az oldalazás.

Bitcoin_elemzés_20191027_3

Bitcoin_elemzés_20191027_3

A konszolidáció szépen a 0,618 és 0,382-es Fibonacci szint felett zajlik, így tökéletes lehet akár egy trendfolytatáshoz is! Ezért érdemes lesz figyelemmel kísérni a bitcoin elemzés során a rövidebb távú 1 órás nézetet is! Ez alapján nagy valószínűsége lehet egy trendfolytatásnak és egy újabb pumpára a napokban.

Ha arról beszélnénk, hogy mikor válna a mostani pumpa hiteltelenné, akkor szintén a Fibonacci számokat hívnám segítségül. Ameddig tartjuk a 0,618-as az 1órás nézeten (8500 dollár), addig rövid távon a bitcoin elemzés alapján mindenképpen a bikáknak áll a zászló!

 

Ábrák jelölései:

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka