Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Pirosba borult a Bitcoin chart a piros betűs ünnepnapra!

Pirosba borult a Bitcoin chart a piros betűs ünnepnapra!

Pirosba borult a Bitcoin chart a piros betűs ünnepnapra! Aktiválódott egy korábban megjelölt bear flag alakzat, ami kritikus szintre lökte az árat. Ha jövő héten nem sikerül szépíteni hosszabb csökkenésre is számíthatunk!

 

Pirosban a Bitcoin chart, aktiválódott a korábbi bear flag alakzat

Az áprilistól tartó emelkedést júniusban egy egyértelmű csökkenő trend váltotta fel, beestünk a napos Ichimoku felhő és a napi 10-es EMA alá is. Ezek az indikátorok mind rövid, mind hosszabb távra csökkenő trendet mutattak. Ezek letörése miatt inkább lefele állt a zászló a Bitcoin chart-ján. Pluszban még a 4 órás Bitcoin grafikon-on egy medve alakzatot fedeztünk fel, ami mostanra szépen kiteljesedett és tovább lökte lefele az árat a mai napon. 

Erről egy hete így vélekedtünk:

"Ez pedig egy potenciális medve zászlónak, mint trendfolytató alakzatnak adhat esélyt a kialakulására. Fontos kiemelni, hogy ez csak akkor aktiválódna ha letörnénk magát a zászlót és az előző swing low alatt zárnánk. De ami biztos, hogy pozitívnak nem nevehető a 4 órás nézet sem. Sőt, inkább figyelemre int!" - 2019.10.16 - (Link) 

cryptofalka bitcoin elemzés BTCUSD-4h-20191016 - Előtte Bitcoin chart cryptofalka BTCUSD-4h-20191023 - Utána

 

A bear flag alakzat letörése után megpróbálkozott a bitcoin ára még egy kitörési próbálkozással felfele, viszont a korábbi támasz trendvonala újonnan, már mint ellenállás ütötte le az árat. Ez, illetve az Ichimoku felhő működtek ellenállásként és keményen leütötték az árat! Nah de hogyan tovább? Nézzük meg a nagyobb nézetes Bitcoin chart-okat is!

 

BITCOIN/USD NAPI NÉZET - KÖZÉP TÁVÚ ELEMZÉS

A Bitcoin napi ábráján szépen látható, hogy milyen egyelőre még korrekciónak nevezhető csökkenő trendet alakítottunk ki június és a mai nap között. Ami itt igazán érdekes az, ha megnézzük a ciklusra behúzott Fibonacci számokat a Bitcoin chart-ján. 

bitcoin chart cryptofalka

Ugye egy fenntartható emelkedő trend emelkedő aljak és csúcsok sorozatából épül fel, de mindenképpen tartalmaz csökkenő szakaszokat is. Ezek a rövidebb csökkenő zónák teszik lehetővé azt, hogy egészséges legyen az emelkedés és ne boruljon össze az egész, mint egy kártyavár. (Lásd pump and dump koinok).

bitcoin chart waves

A legnagyobb kérdés viszont mindig az, hogy mikor beszélünk egy trenden belüli korrekcióról és mikor beszélünk trendfordításról. Ehhez általában a Fibonacci arány számokat szoktuk felrajzolni a Bitcoin grafikon-jára! Itt a 0,382 és a 0,618, amiket kiemelt jelzővel kell illetni, ha elbukik a 0,618 (Jelen esetben 7600 USD) akkor mondhatjuk azt, hogy nagy valószínűséggel ez már nem egy korrekció, hanem annál már több!

A megjelölt zöld támasz zóna és a kékkel felrajzolt támasz trendvonala még fogja az árat, viszont azt lehet mondani, hogy a Bitcoin jelenleg erősen küzd az életéért. Ugyanis nem csak a 0,618-at kritikus pontot tudjuk esetlegesen elbukni, de a következő komolyabb támasz még viszonylag lejjebb lesz. Egyelőre még nem temetnénk a vezető kriptovalutát, viszont célszerű továbbra is tartani az USD készletekből! Heti nézeten ellenőrizzük hol lehet a következő reális támasz egy potenciális letörés esetén.

 

BITCOIN/USD HETI NÉZET - HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Az elemzéseink során nem tudjuk megmondani, hogy mi fog történni a jövőben, viszont esélyeket és rizikókat tudunk becsülni! Általában ezért minden eshetőségre célszerű felkészülni, átvenni magunkban a stratégiát és felkészülni egy esetleges bekövetkezésre, így higgadtan és felkészülten sikeresen lekereskedve az adott dinamikát. Ezért most azt nézzük meg mi történhet ha egyértelműen a fontos támaszaink alatt zárunk!

A heti Bitcoin chart a leghosszabb nézet, amin technikai elemzést szoktunk készíteni, ez igazán hosszú távú becslést tud adni. Egy gyertya egy egész hét mozgásait foglalja magában, az itt található ellenállások és támaszok ezért igen nagy jelentőséggel bírnak.

Bitcoin chart cryptofalka

A Bitcoin het grafikonján szépen látható a korábbi bika és medve piac, valamint az idei emelkedő majd csökkenő trend. Ezek egyelőre heti nézeten nem festenek rosszul, viszont rövid távon a medvék dominanciája megkérdőjelezhetetlen! Ezen a nézeten szépen kivehető, hogy a korábbi erős támaszunk egy a tavalyi év legfontosabb pontjánál 6000 dollár körül található. Ez a támasz 2018 második felében rengetegszer fogta a csökkenő trendeket, ezért idén is mindenképpen fontos pontnak tartanánk. Ha a napi nézeten letörnénk az előbb felfestett zónát, akkor nagy valószínűséggel ennek a támasznak a letesztelése lesz a következő lépés, tehát kb 6000 dollár.

Ha ez megtörténne még mindig benne van a pakliban, hogy pattanunk tovább a támaszról, majd folytatjuk az évek óta tartó emelkedő trendünket. Ezzel nagyjából a heti RSI indikátor is egybe vágna, ugyanis 40 alatt beszélünk nála medvés jelzésről, jelenleg 42 körül mozog az értéke. Abszolút medvésnek akkor gondolnánk a Bitcoin chart-ját ha a 6000-es támaszt is letörnénk. Ebben az esetben egész biztosan újabb éves aljakkal és akár egy újabb évig is elhúzódó medve piaccal kéne számolni.

 

Összegzés:

Folytatódott a júniustól tartó csökkenő trendünk, letörtük a bear flag alakzatot, amivel kritikus zónába került a Bitcoin. Izgatottan várjuk az elkövetkező napokat, hogy tudjuk-e tartani ezt a kritikus pontot. Ha esetleg nem sikerülne a heti nézeten megjelölt támaszt lesz célszerű figyelni. Felfele nézelődve az első cél, amit átkéne szelni azok a 10-es és 22-es Exponenciális mozgó átlagok.

A háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

Ábrák jelölései:

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.94% $66,621.78
Ethereum ETH -0.71% $3,454.79
BNB BNB -2.40% $579.86
Solana SOL -1.34% $176.08
XRP XRP 0.23% $0.5999
Dogecoin DOGE -1.88% $0.1345
Cardano ADA -3.40% $0.4195
Litecoin LTC -4.02% $71.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!