Blokklánc technológiát is használ a Samsung a CO2 megkötéséhez

Szerző: | jan 5, 2022 | Blokklánc hír

A Samsung telefongyártó egy faültetési kezdeményezést fog vezetni Madagaszkáron, és blokklánc technológia segítségével követi nyomon azt.
 

A blokklánc technológia újabb felhasználási lehetősége

A Samsung Electronics America hétfőn, a Las Vegas-i CES Tech Konferencián bejelentette partnerségét a Veritree-vel, egy blokklánc alapú klímamegoldási platformmal, hogy a következő három hónapban 2 millió mangrovefát ültessenek Madagaszkáron. A Veritree blokklánc technológiát használ az újraerdősítési folyamat irányítására és minden elültetett fa ellenőrzésére.
 
blokklánc technológia | Cryptofalka

Forrás: https://coinquora.com/

 
A faültetési kezdeményezés a Samsung természetalapú, környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos projektjének része, amely kifejezetten a szén-dioxid (CO2) légkörből való megkötésére irányul. A cél nagyjából 200 hektár föld helyreállítása és nagyjából 450 millió kilógramm CO2 megkötése 25 év alatt.
 
A Veritree, amelyet a Tentree, egy fenntartható ruházati cég fejlesztett ki, minden eladott ruhadarab után 10 fát ültet. A könyvelési rendszerként felépített Veritree blokklánc technológiával próbál meg átláthatóságot biztosítani a teljes folyamatban, kezdve az adatgyűjtéstől, a helyszíntervezéstől, a fa leltártól és a hatás nyomon követéséig. A faültetők telefonjuk segítségével követik nyomon azokat a fákat, amelyek ültetéséért a szponzor fizetett, lényegében digitális térképet készítve a megfelelő digitális fákról.
 

Elengedhetetlen az innováció a természetvédelemben

A Samsung vállalati fenntarthatóságért felelős vezetője, Mark Newton elmondta, hogy az innovatív technológiába és az úgynevezett „természetalapú megoldásokba” való befektetés létfontosságú az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
 
Zöld Bitcoin I Cryptofalka

Forrás: https://www.theimpactivate.com/

 
A Samsung szerint a mangrovefák a világ leghatékonyabb természeti szén-dioxid elnyelői közé tartoznak. A mangrove gyökerei, amelyeket általában víz borít, felfogják és a talajban tárolják a CO2-t. A Samsung azt tervezi, hogy együttműködik a madagaszkári Mahajanga régió helyi közösségeivel, amely régióban jelentős erdőirtás sújtja, hogy az első negyedév végére elérje a 2 millió fás célt.
 
A faültetési kezdeményezés a Samsung növekvő fenntarthatósági törekvéseinek része. A vállalat egyébként elhivatott az innováció és a fejlesztések terén. Tavalyi bejelentésük szerint a legújabb 5G képes telefonjaik blokklánc technológiára épülnek. A legújabb fejlesztésű Samsung okos tévékbe pedig NFT platformot építenek

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka