Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blokklánc alapú 5G telefon - Samsung Galaxy A Quantum

Blokklánc alapú 5G telefon - Samsung Galaxy A Quantum

Samsung és az SK Telecom piacra dobta a világ első 5G telefonját, amely blokklánc alapú azonosító és hitelesítő rendszerrel működik.📱Fókuszban a biztonság!

 

Samsung blokklánc telefon - Tech-trendek összefonódása

A Samsung Dél-Korea egyik vezető mobilszolgáltatójával, az SK Telecom-mal karöltve bemutatta a világ első 5G okostelefonját, amely teljes egészében blokklánc alapokon nyugszik. A Samsung új zászlóshajója a "Galaxy A Quantum" nevet kapta. Különlegessége abban áll, hogy az azonosításra és hitelesítése ún. Quantum Random Number Generator (QRNG) chipet használ.

A kifejlesztett kvantum titkosítási technológia véletlenszerű számokat generálva előre kiszámíthatatlan biztonsági kulcsokat hoz létre, ezzel jelen állás szerint a piacon kapható legbiztonságosabb készülék címet vívta ki az új blokklánc telefon. Kiindulási ára $524.54 USD ( ~ 170.000.- Ft) a május 14-ei tájékoztatóban elhangzottak szerint. Előjegyzésben május 15-től szerezhető be a készülék, a hivatalos értékesítésre azonban május 22-ig várni kell.

 

samsung quantum 5g Forrás: https://youtu.be/BJmkBlJHVA0

 

Kvantum biztonság

Mit is jelent ez tulajdonképpen, és miért jó nekünk? A véletlenszám generátorok számos biztonsági megoldás nélkülözhetetlen részét képezik, de gyakran nem olyan véletlenszerűek, mint ami elvárt lenne. Az "ál-véletlenszerű" számgenerátorok (pseudorandom number generator) nem is annyira ritkák, kriptográfiai szempontból azonban gyenge pontnak minősülnek, így kiváló célpontokká válnak a hackerek számára.

A kifejlesztett blokklánc alapú kvantum chip képes arra, hogy tökéletesen kiszámíthatatlan véletlenszerűséget generáljon. A lapkakészlet tartalmaz egy LED-et és egy CMOS képérzékelőt, ami felismeri a dióda által kibocsátott fényt és így véletlenszerű számokat generál. Ezeket a számokat ezután továbbítják az azonosítást és hitelesítést igénylő szolgáltatásoknak. Ezzel a megoldással nagyban növelve a blokklánc telefon biztonságosságát!

 

samsung quantum 5g blokklánc Forrás: www.sktelecom.com

 

Blokklánc a mindennapokban

A vállalat elmondta, hogy a blokklánc alapú megoldás akkor lép működésbe, amikor a felhasználók az árukért és szolgáltatásokért fizetnek online az SK Pay rendszerén keresztül. A netes vásárlásokon túl a blokklánc a telefonon tárolt információk hamisításának és lopásának megakadályozására is szolgál. A készülék másik jellemzője, hogy az SK Pay biometrikus védelemmel van ellátva, amely mögött egy mobil blokklánc hitelesítési szolgáltatás áll. 

 

samsung quantum 5g blokklánc

Összefoglalva: a fokozott biztonságú kétfaktoros hitelesítés (2FA) abban áll, hogy egyrészről működik egy biometrikus azonosítás az SK Pay alkalmazása során, másrészről pedig végbemegy egy blokklánc alapú mobil hitelesítés is.

Miközben egyre összekapcsoltabbá válik körülöttünk a világ, a gyorsaság és a megbízhatóság mellett felértékelődik a biztonság. Kíváncsian várjuk, beváltja-e a hozzá fűzött reményeket az új blokklánc telefon.

Korábban a HTC állt elő a témában hasonló újítással, erről itt olvashattok ➡️ A blockchain telefon, ami képes teljes Bitcoin node futtatására.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.94% $63,986.85
Ethereum ETH -0.86% $3,060.99
BNB BNB 0.93% $560.62
Solana SOL 0.12% $143.59
XRP XRP 3.86% $0.5146
Dogecoin DOGE 1.83% $0.1546
Cardano ADA 8.77% $0.4966
Litecoin LTC 2.19% $82.56
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!