A blokklánc technológia megjelenése a háztartásokban

Szerző: | máj 12, 2022 | Kriptovaluta

A blokklánc technológia már egyre inkább kezd elterjedni a háztartásokban is és lassacskán elmondható, hogy a mindennapi élet részévé válik.

 

Blokklánc technológia a mindennapokban

A blokklánc technológia már ismerős a kriptovaluta tulajdonosok és a nemzeti bankok számára, valamint egyre gyorsabban terjed a játékosok körében is. Az iparban, különösen az ellátási lánc menedzsmentben is elkezdtek megjelenni a technológia különféle alkalmazásai. Rajtuk keresztül a blokklánc a háttérből, láthatatlan módon javíthatja a háztartás körülményeit, például biztosíthatja a jó minőségű élelmiszereket vagy megakadályozhatja a gyógyszer hamisítást. Ennek ellenére az otthon lehet a blokklánc végső határa.

A blokklánc elterjedtsége háztartási szinten eddig meglehetősen alacsony, de a mindennapi használat semmiképp sem utólagos szempont a blokklánc fejlesztők számára. Christoph Jentzsch, Simon Jentzsch és Stephan Tual, akik 2016-ban létrehozták a The DAO-t – az első rövid életű decentralizált autonóm szervezetet (DAO) – ugyanabban az évben bemutatták a Slock.it-et, „a blokklánc technológia első fizikai megvalósítását” is.

blokklánc háztartások | Cryptofalka

datascience.eu

 

A Slock.it technológia biztonságosan, nem közvetített módon kapcsolta össze a Dolgok Internetén (Internet of Things, IoT) található eszközöket, például zárakat és fizetési rendszereket, amelyeket többek között tárgyak és ingatlanok bérlésére lehet használni. 2019-ben a Slock.it felvásárolta a Blockchain.com-ot, amely a mai napig kínálja ezeket a szolgáltatásokat.

 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Az otthoni élet jobbá tétele

Az IoT-eszközök interakciójának elérése óriási kihívás. Globális szinten foglalkoznak vele, de a probléma sok otthonban érződik, ahol az Amazon Alexa, az Apple HomeKit, a Google Assistant és a Samsung SmartThings ökoszisztéma gyakran együttműködés nélkül funkcionál, az egyikkel sem kompatibilis okoseszközökkel egyetemben. Az otthoni intelligens technológia kezelhetőbbé tétele érdekében a Connectivity Standards Alliance 247 résztvevővel és 190 alkalmazóval létrehozza a Matter-t, egy átfogó blokklánc alapú csatlakozási protokollt. A Matter várhatóan idén, két év késéssel kerül majd bemutatásra.

A zöld energia egy másik olyan terület, ahol a blokklánc a nagyszabású megoldásoktól a háztartások felé mozdulhat el. A Whygrene blokklánc és felhőalapú szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „virtuális erőműveket” hozzanak létre, amelyek lényegében saját energiakereskedőikké teszik őket. A projekt jelenleg kereskedelmi kísérleti szakaszban van.

 

blokklánc háztartások | Cryptofalka

 

A Whygrene a közszolgáltatókkal és a napelemek, akkumulátorok, valamint elektromos járművek tulajdonosaival működik együtt. Azok a felhasználók, akik elektromos társaságukon keresztül csatlakoznak, feltölthetik elektromos autóikat a nap csúcsidőn kívüli időszakában is, amikor az energiaárak alacsonyak. Csúcsidőben, amikor az árak magasabbak, az eltárolt többletenergiát visszaadják a közüzemnek. Az alkotó, Patrick Phelps elmondása szerint a felhasználók potenciális esetben a Whygrene-t nem csak az autók töltési költségeinek fedezésére használhatnák, hanem profitot is szerezhetnének belőle. A fogyasztók a krediteket és visszafizetéseket fiat valutában látnák, a színfalak mögött viszont a rendszer egy CryptoJoule nevű tokennel működne.

A Whygrene szoftver adaptálható lehet a fogyasztói kereslet megoldandó eseteire is, mint például az otthonok fűtésére és hűtésére, amelyek jellemzően a háztartás legnagyobb energiaszükségletét teszik ki. Otthoni akkumulátor használatával a rendszer fűthetné vagy hűthetné az otthont csúcsidőn kívül, közvetlenül azelőtt, hogy lakói hazajönnek a munkából vagy az iskolából. Ha megugrik a kereslet, ki is kapcsolhatna, így a fogyasztók pénzt takaríthatnának meg nemcsak a megőrzéssel, hanem a virtuális erőmű előnyeivel is. Phelps szerint az akkumulátortechnológia fejlődésével új lehetőségek is megjelennek majd.

 

Blokklánc technológia a szórakoztatóiparban

A blokklánc alapú tartalomszolgáltatók vegyes sikerrel próbálták kihívni a hagyományos médiát. A blokklánc alapú streaming platformok számos előnnyel rendelkeznek a Web2 technológiával szemben, különösen a zene esetében. Ilyen például a Web3 élő közvetítés új gazdasági modellje, amely megfizethetőbbé teszi azt, ráadásul valós kontrolljuk van az alkotóknak a termékük felett. Így a Web3 jobban alkalmazkodik a réspiacokhoz, mivel mostanában praktikusabb a kisebb méretű események streamelése, mint korábban volt. A nagynevű tehetségek és a nagyvállalatok is bekapcsolódtak, de úgy tűnik, hogy a Web3 egyelőre kevés veszélyt jelent a kábeltévé és a YouTube hegemóniájára.

Ellentétben a Matter-rel, amely egyszerűsítené a technológia otthoni használatát, valamint a Whygrene-nel, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy egy segédprogram által üzemeltetett programban részt vegyenek, a blokklánc alapú szórakoztatás megköveteli a technológiája bizonyos fokú folyékonyságát azáltal, hogy kriptovalutában történő fizetést ír elő vagy nem helyettesíthető tokeneket (NFT) használ jegyvásárláshoz vagy szuvenírként. Egyelőre nem tudni, hogy mindez előmozdítja-e majd a technológia befogadását. A feltörekvő “mozogj és keress” trend, amely szorosan a rendkívül sikeres play-to-earn, azaz “játssz és keress” modellen alapul és egyformán rejtélyes a kripto ismeretekkel nem rendelkező felhasználók számára, nagyobb ígéretet rejthet magában az általa nyújtott pénzügyi motiváció révén.

 

blokklánc háztartások | Cryptofalka

creditdonkey.com

 

Mi is az a “move-to-earn”?

Az OliveX, egy digitális egészség- és fitneszcég, valamint az Animoca Brands játékgyártó spinoff vállalata, a move-to earn, azaz mozogj és keress egyik kiemelkedő példája. A játékmódot, a kiterjesztett valóságot és a move-to-earn által nyújtott élményeket használja az edzés ösztönzésére. A jelenleg Alfa szakaszban lévő OliveX Dustland Runner játéka egy disztópikus jövőben játszódik, ahol a világ sorsa azon múlik, hogy a főszereplő képes-e átfutni egy pokoli tájon, hogy kézbesítsen egy csomagot. A való világban a játékosok okostelefonnal a kezükben, fejhallgatóval futnak. Kerékpárosoknak szánt Dustland Rider játék is készül, illetve egy fitnesz témájú metaverzum is létezik már, amelybe vállalati partnerek is beépültek.

A játék, sok versenytársától eltérően, nem igényel befektetést NFT-be a játék megkezdéséhez, de végül megköveteli, hogy a játékosok legalább egy Kettlemine NFT-vel rendelkezzenek ahhoz, hogy elkezdhessenek keresni. A játékosok „teljesítési jegyeket” kapnak feladataik elvégzéséért és a jegyek végül DOSE érmékre lesznek válthatók. Az OliveX megvásárolta a Bored Ape Yacht Club #8222-t, a Buster néven ismert majmot, aki a Dustland szereplője lesz. Egy Operation Ape: Exclusive Access Pass NFT birtoklása lehetővé teszi majd a játékosoknak, hogy a DOSE-t ApeCoin-ra cseréljék.

Az OliveX társalapítója és vezérigazgatója, Keith Rumjahn így nyilatkozott:

A Buster, egy másik NFT projekt Dustlandbe történő integrálásával reméljük, hogy olyan kreatív környezetet alakíthatunk ki a játékosok számára, amely elősegíti az együttműködés és az interoperabilitás szellemét.

 

Összefoglalva

A fentiek alapján egyértelműen látható, hogy a blokklánc technológia valóban egyre inkább kezd elterjedni a háztartásokban és lassacskán a mindennapi élet részévé válik. Egyre több vállalat és szolgáltató kezd fókuszálni a kripto világot kevésbé ismerő ügyfelekre, elősegítve ezzel az új applikációk és technológiák globalizációját.

Idővel kiderül, mit is jelent ez pontosan a jövőbeli életünk számára, mindenesetre izgalmas és hasznos lehet már most nyomon követni ezeket az újdonságokat.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.