Mi az a Game-FI és mik azok az NFT játékok?

Szerző: | szept 7, 2021 | Kriptovaluta

Egészen a CryptoKitties őrülettől kezdve, számos NFT játék jelent meg a piacon. Megjelent az úgynevezett play to earn (tehát játssz, hogy keress) modell. A Game-Fi egyszerre ötvözi a játékot és a pénzügyi szolgáltatást. Tehát a játékosoknak lehetővé teszi, hogy pénzt keressenek játék közben. 

 

Mit jelent az NFT? 

Az NFT (Non-Fungible Token)  nem helyettesíthető token a blokkláncon, amely egyedi értéket képvisel. Egyfajta kriptovaluta, hasonlóan a Bitcoinhoz vagy az Ethereumhoz. De ellentétben a Bitcoin blokklánc szabványos coinjaival, az NFT egyedi, és nem helyettesíthető.

Ez a tulajdonság a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden token egyedi, és nem cserélhető azonos módon egy másik tokennel. 1 BTC  (bitcoin) cserélhető egy másik 1 BTC-re azonos módon. Hiszen teljesen ugyanazt tudja az egyik BTC, mint a másik. NFT esetén ez lehetetlen, még akkor is, ha az NFT art több sorozatban jelenik meg. Ebben az esetben minden NFT metaadata eltérő lesz, illetve a rajta megtalálható számsor is el fog térni. 

Mik azok az NFT játékok?

Forrás:https://www.globaltimes.cn/page/202107/1228636.shtml

 

Az NFT és Game-Fi játékok működése

Egy NFT játék sok dologban különbözik attól, mintha csak tartanánk egy NFT-t a tárcánkban. A konkrét NFT játék a saját nem helyettesíthető tokenjét fogja használni . Ez a token pedig érvényesül a játéknak a szabályaiban, mechanizmusában és a játékosokkal közös virtuális térben egyaránt. 

Például egy játék NFT-je képviselheti a játék egyik játszható karakterét vagy avatarját. A játék során talált digitális tárgyak is lehetnek NFT-k. Ezeket a játékos elcserélheti más játékosokkal nyereség érdekében. Ahogy arról már szó esett ezeknek a virtuális karaktereknek és felszereléseknek van valós pénzben kifejezhető értékük is. Tehát ezek eladása, bevételt generálhat a játékos számára. 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Az NFT-k játékon belüli cseréjéhez, létrehozásához és használatához a fejlesztők okosszerződéseket hoznak létre. Az okosszerződések felkerülnek a blokkláncra. Így alkotják meg a játék szabályait is. Valamint ez szavatolja az átláthatóságot, ami hosszútávon növeli a játékba vetett bizalmat.

Nézzük például a CryptoKittens nevű játékot.  A CryptoKitties-t a kanadai Dapper Labs stúdió fejlesztette. A rendszer lehetővé teszi a játékosoknak, hogy virtuális macskákat vásároljanak, gyűjtsenek, tenyésszenek és értékesítsenek. Az NFT-k értékét pedig lényegében a játékos közösség, és a befektetési céllal vásárolók közösen határozzák meg. 

Mik azok az NFT játékok?

Forrás:https://opensea.io/collection/cryptokitties

Számos okosszerződésnek köszönhetően a játék stabilan működik és nagy népszerűségnek örvend. A CryptoKitties nevű NFT játék egyik sajátossága, hogy véletlenszerűen hoz létre egyedi virtuális macskákat. Ezeket a macskákat a játékosok pedig Ethereumért cserébe megvásárolhatják. A játék hivatalos angol nyelvű oldala az alábbi linken érhető el: https://www.cryptokitties.co/

 

NFT játékok összefoglalva

A play to earn típusú NFT játékok lehetőséget adnak a felhasználóknak arra, hogy bevételhez jussanak a játék révén. Általában a játékosokat az adott játék tokenjével és esetenként NFT-kkel jutalmazzák. Minél többet keresnek, annál tovább játszanak. Ez az állítás fordítva is igaz, tehát a nyeremény reményében többet fognak játszani az emberek. A megszerzett zsetonokra gyakran szükség van a játék crafting folyamatának részeként. Ez az a folyamat, amikor meglévő eszközökből, új erősebb, ritkább eszközöket készíthetünk. 

Sok NFT játék úgy működik, mint például a cserélgethető autóskártyák, de nem mindenki játszik, aki gyűjti a kártyákat. A Game-fi új NFT ökoszisztémát hozott létre. Ezzel megváltoztatták az emberek NFT-hez való hozzáállását, és robbanásszerű növekedés kezdődött meg a szektoron belül. A játék már nem csak a szórakozásról és a szabadidő eltöltéséről szól. Bekerült a képbe a pénzszerezés lehetősége is. Ez a modell pedig, gyökeresen megváltoztatja az egész játékipart, az elkövetkező években. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.