Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
80 kínai kriptoinfluencer fiókot távolítottak el

80 kínai kriptoinfluencer fiókot távolítottak el

A kínai kriptoinfluenszer fiókoknak összesen több mint 8 millió követőjük volt, mielőtt eltávolították őket.

 

Kína nem kíméli a kriptoinfluenszereket

A Sina Weibo - az egyik legnépszerűbb kínai közösségi média alkalmazás, több mint 258 millió napi aktív felhasználóval - a hivatalos jogszabályokra hivatkozva 80 kriptovaluta-tevékenységet népszerűsítő influencer-fiókot távolított el.

A szeptember 5-i bejelentés szerint 80 kriptoinfluencer fiókot, amelyeknek összesen több mint 8 millió követője volt, a Weibo "proaktívan eltávolított". A fiókokat azzal vádolták, hogy a kriptovaluták népszerűsítésében betöltött szerepük miatt nyolc (távközléssel, pénzügyekkel, banki tevékenységgel, online marketinggel, értékpapírokkal, tőzsdékkel és internetbiztonsággal kapcsolatos) szabályozást sértettek meg.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

A platform rendszeresen fellép a kriptofiókok ellen, amióta 2021 szeptemberében életbe lépett a kínai kriptopénz-tilalom. Márciusban például már a Weibo 131 olyan fiókot távolított el, amely kripto- és tőzsdei kereskedési tevékenységhez kapcsolódott.

   

Tavaly 12 000 kriptóhoz kapcsolódó fiókot távolítottak el 

A legnagyobb országos razziára 2022 augusztusában került sor, amikor a Kínai Kibertér Adminisztráció (CAC) 12 000 kriptovalutákhoz kapcsolódó influencer fiókot távolított el a Weibón és a Baidun, és 51 000 kapcsolódó promóciós posztot törölt. A CAC a döntés védelmében azt írta:

Kína kriptovaluta I Cryptofalka

A cél az, hogy a törvénynek megfelelően megvédje az emberek vagyonbiztonságát, és emlékeztesse a netezők többségét a helyes befektetési koncepciók kialakítására, a kockázatmegelőzési tudatosság fokozására, a virtuális valutakereskedelmi hype-tevékenységekben való részvételtől való tartózkodásra, valamint a személyes vagyoni károk megelőzésére."

 

Szigorítanak a kínai hatóságok

Hasonlóképpen a Weibo korábbi végrehajtási intézkedésében ezt mondta:

"Továbbra is fokozzuk a platformon létező illegális értékpapír-tevékenységek elleni fellépést, és szigorúan ellenőrizzük a kapcsolódó törvények és rendeletek megsértését, és soha nem fogjuk eltűrni azokat".

Az idei évtől kezdve Kína keményen fellépett a kriptovalutákkal kapcsolatos pénzmosással szemben valamint az állami kriptoerőfeszítések megőrzése mellett. Ezen erőfeszítések némelyike azonban járulékos károkat okoz a nemzetközi befektetőknek is.

   

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.10% $64,641.89
Ethereum ETH -3.02% $3,422.6
BNB BNB -3.84% $580.49
Solana SOL -6.96% $133.91
XRP XRP -5.61% $0.4826
Dogecoin DOGE -8.40% $0.1197
Cardano ADA -8.21% $0.3736
Litecoin LTC -6.89% $71.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!