Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új alternatíva ICO-k helyett: a pontozásos módszer

Új alternatíva ICO-k helyett: a pontozásos módszer

Arthur Hayes a "Pontok Őre" blogbejegyzésében a pontozásos módszert ajánlja az ICO-k és yield farming alternatívájaként a Web3 további sikeréhez.

ICO alternatíva: a "pontozásos módszer"

Arthur Hayes, a BitMEX egykori társalapítója és a Maelstrom vezető befektetési igazgatója új blogbejegyzésében, amelynek címe „Pontok Őre”, azt állítja, hogy a pontozásos módszer jobb alternatíva lehet az induló tokenajánlatokkal (ICO-k) és a yield farming-al szemben.

Az ICO-k és a yield farming ugyan előnyöket kínálnak, de számos kihívást is jelentenek a kriptoprojektek számára. Az ICO-k esetében a szabályozási akadályok jelentős problémát jelenthetnek, míg a yield farming agresszív követése a token-kínálat gyors felfúvódásához vezethet.

Például, bár az ICO-k lehetővé tehetik a lakossági befektetők millióinak, hogy megvásárolják a projekt tokenjeit, így esélyt kapnak arra, hogy korán befektessenek az új potenciális innovációkba, ugyanakkor szabályozási akadályokat is vonzanak.

 "Ha valamit eladsz a lakosságnak, azt egyes szabályozók "értékpapírnak" nevezik, és egy csomó olyan felesleges dolgot követelnek meg tőled, amit nem akarsz megtenni".

A pontozásos program előnyei és kihívásai

Hayes szerint a pontozásos programok egy új módszert kínálnak a projekteknek a gerilla marketing végrehajtására. Ezek a programok lehetővé teszik, hogy a felhasználók pontokat gyűjtsenek a protokollban való részvételért, amelyek később tokenekre válthatók át. 

Ez a megközelítés nem minősül szerződésnek a projekt és a felhasználó között a jövőbeli jutalmak tekintetében, ami csökkentheti a szabályozási kockázatokat. Azonban Hayes felhívja a figyelmet a visszaélések potenciális kockázatára is, amelyek alááshatják a program hatékonyságát, ha nincs meg a szükséges bizalom a projekt és a felhasználók között.

Milyen jövője lehet Hayes ötletének?

Hayes előrejelzése szerint a sikeres Web3 projektek valószínűleg pontozásos programot fognak bevezetni, mielőtt tokeneket hoznak létre. Ez növelheti a protokoll használatát és felhajtást teremthet a későbbi token-légpárnázás körül. 

A „Pump Up The Jam!" nyilvános listázást is említi, mint a pontozásos programok egyik lehetséges előnyét, amely növelheti a felhasználói elkötelezettséget és a projekt iránti érdeklődést. Azonban a pontozás sikeressége nagymértékben függ a bizalom és a közösségi részvétel fenntartásától.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 8.38% $61,692.95
Ethereum ETH 4.88% $3,402
BNB BNB 3.50% $411.32
Solana SOL 12.56% $121.56
XRP XRP -1.25% $0.5772
Cardano ADA 3.24% $0.6407
Dogecoin DOGE 17.65% $0.1128
Litecoin LTC 2.38% $76.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!