Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hacker támadás: veszélyben a Binance, Coinbase és a Discord?

Hacker támadás: veszélyben a Binance, Coinbase és a Discord?

Egy hacker azt állítja, hogy van egy módszere arra, hogy feltárja a Discord, a Binance és a Coinbase felhasználói információit.

Új fenyegetés jelent meg a kriptovállalatok számára

A kiberbiztonsági világban új fenyegetés jelent meg, amelyet a Hudson Rock, egy kiberbűnözés elleni megoldásokat nyújtó cég tárt fel egy friss blogbejegyzésében. A közlemény szerint egy hacker azt állítja, hogy hozzáfér egy "KodexGlobal" nevű rendszerhez, amely a joghatósági lekérések kezelésére szolgál. 

Ez a rendszer lehetővé teszi számára, hogy hamis jogi okokra hivatkozva személyes adatokat kérjen be különböző vállalatok, mint például a Coinbase, a Binance, a Chainlink, valamint további platformok felhasználóitól.

A Hudson Rock felfedte a hackerek új módszereit

A Hudson Rock részletesen bemutatja, hogy a hacker hogyan kínálja a joghatósági kérésekkel foglalkozó rendszer fiókjának hozzáférését a BreachForums weboldalon.

A teljes hozzáférés 5000 dollárért, míg az egyes adatkérések 300 dollárért érhetők el. A támadó állítása szerint képes "idézéseket" létrehozni számos szolgáltatás, többek között a LinkedIn, a Discord, és a Tinder felhasználói adatainak megszerzésére is. 

Súlyos következményekkel járhat a kripto tulajdonosok számára az incidens

A KodexGlobal rendszerének ilyen típusú visszaélése súlyos következményekkel járhat a felhasználók számára, beleértve az identitáslopást, zsarolást és pénzügyi veszteségeket, különösen a kriptovaluták tulajdonosai számára.

Annak ellenére, hogy a Binance szóvivője szerint a rendszer nem került közvetlen veszélybe, a kompromittált joghatósági fiókok lehetősége továbbra is aggodalomra ad okot. A Hudson Rock már kapcsolatba lépett a KodexGlobal szolgáltatójával a helyzet megvitatása céljából.

Aktívan dolgoznak a biztonság fenntartásán a kriptotőzsdék

A Binance és más érintett vállalatok aktívan dolgoznak a biztonságuk megerősítésén, és cáfolták a rendszerükbe vagy felhasználói adatokba történt bármilyen behatolást. A tőzsdéhez korábban már számos bejelentés érkezett, amelyek szerint a GitHub-on hónapokig hozzáférhető volt egy belső jelszó- és kódgyűjtemény, de a tőzsde megerősítettte, hogy ilyen szivárgás nem történt. 

Az eset ismét rávilágít a kiberbiztonsági kockázatok állandó evolúciójára és a vállalatok naprakészségének szükségességére, hogy folyamatosan fejlesszék védelmi stratégiáikat a digitális fenyegetésekkel szemben.

Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.67% $57,052.7
Ethereum ETH 2.04% $3,243.64
BNB BNB -1.62% $395.1
Solana SOL -1.32% $108.44
XRP XRP 6.36% $0.5869
Cardano ADA 0.72% $0.6243
Dogecoin DOGE 9.48% $0.09782
Litecoin LTC 2.90% $74.03
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!