Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vezető Binance kripto tőzsde és BNB coin bemutató

Vezető Binance kripto tőzsde és BNB coin bemutató

Ismerd meg a Binance vezető kriptovaluta tőzsdét és a platform saját digitális valutáját, amely átformálta a kriptovaluta kereskedést.

Mi az a Binance Coin (BNB)? A Binance Coin egy olyan kriptovaluta, amelyet a Binance vezető kriptovaluta tőzsde hozott létre. A BNB eredetileg az Ethereum blokkláncán indult el, de később saját blokklánccal, a Binance Chainnel váltották fel. A BNB tőzsdei díjak kifizetésére és a Binance platformon végzett tranzakciók díjainak csökkentésére használható. A Binance Coin a Binance ökoszisztémában számos egyéb funkciót tölt be és használható kereskedésre, kedvezményekre, ICO-kban való részvételre és más DeFi alkalmazásokban.

A cikk egy sorozatnak a része:

Changpeng Zhao és a Binance tőzsde

A tőzsdét 2017-ben indítottak útjára és mostanra már több mint 125 000 000 felhasználóval büszkélkedhet. Indulása után alig hat hónap alatt a 3,8 milliárd dolláros forgalmával a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje lett. Ehhez a gyors növekedöshez hozzájárult, hogy a kriptovaluta-kereskedelem előnyeit hamar felismerték, folyamatosan vesznek fel új kereskedelmi párokat és a technikai támogatás is minőségi.

A tőzsde alapítója Changpeng Zhao (CZ), már a kezdetekkor világossá tette, hogy a Binance nem csupán egy egyszerű kripto tőzsde lesz, hanem egy komplex kereskedési platform.

Ezt az ígéretét szépen be is váltotta, ugyanis a Bitcoin és kripto kereskedés forgalmának legnagyobb hányada jelenleg a Binancen történik. A tőzsde folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, és az évek során számos új funkciót vezetett be. Ilyen például a határidős és margin kereskedés, az auto-invest, a kamatok farmolása vagy egyéb DeFi szolgáltatások.

Kriptovaluta rangsor CMC 202308 I Cryptofalka

A Binance tőzsde nem csak a kereskedésre, hanem az oktatásra és a közösség építésére is fókuszál. A Binance Academy például egy ingyenes platform, ahol a kriptovalutákról és a blockchain technológiáról lehet tanulni.

Ezzel a sokoldalúságával a Binance tőzsde valóban kiemelkedik és indokoltan választja őket a felhasználók többsége. Úgy véljük, hogy a Binance.com egy megbízható, jó átlátható kripto váltó plattform, ezért a használatát bátran ajánljuk.  

Binance kripto tőzsde jellemzői

A tőzsdét 2017-ben indítottak útjára és a gyors növekedöshez hozzájárult, hogy a kriptovaluta-kereskedelem előnyeit hamar felismerték. Folyamatosan vesznek fel új kereskedelmi párokat és a felhasználói támogatás is magas minőségi. 

Úgy véljük, hogy a Binance.com egy megbízható, jó átlátható kripto váltó plattform, ezért a használatát bátran ajánljuk.

Binance kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Ez mellett az Binance tőzsde széleskörű vásárlási módokat kínál a kriptovaluták szerelmesei számára. Lehetőségünk van egyszerű váltásra, különböző tőzsdei orderek leadására vagy akár peer-to-peer vásárlásra is.

Kezdők számára is egyszerű a kriptovaluta vásárlás, ugyanis csupán néhány kattintással bankkártyával, átutalással, Apple Pay, Google Pay és más támogatott szolgáltatásokkal teszi könnyebbé a platform a tranzakciókat.

Referral kódunkkal 20%-ot spórolhatsz a kereskedési költségeiden! >> LKD5PAZW <<

binance kedvezményes regisztráció referral cryptofalkaA BNB kriptovaluta születése

A BNB piacra bocsátása ICO formájában történt 2017 június 26 és július 3 között, 11 nappal a tőzsde nyitása előtt. Az ICO során 100 millió BNB-t adtak el, ami a teljes készletnek a felét teszi ki. Azóta a Binance rendszeresen éget el BNB-t, hogy csökkentse a kínálatot és növelje a coin ritkaságát.

Kezdetben ERC-20 tokenként létezett, de 2019 áprilisában elindult a BEP mainnet. Ez lett a Binance saját okosszerződés platformja, az Ethereum alapú tokeneket átváltották Binance Chain alapú coinokra 1:1 arányban. Akkoriban jellemző megoldás volt újonnan induló kriptók esetén, hogy az ICO szakaszban az Ethereum blokkláncán indult a projekt. Majd a beáramló tőkéből fejlesztették le a saját mainnetjüket; az EOS és Tron is ezt az utat járta be.

CZ-Binance_coindeskA Binance Coin (BNB) funkciói

A BNB esetében a versenyelőny az egyidejűleg elinduló kripto tőzsde és coin volt 2017-ben. A tőzsde alapból alacsony kereskedési díjára további kedvezményt adott azoknak, akik BNB valutában fizették a költségeket.

A Binance – elsősorban Kínában – hamar az élmezőnybe került, a saját coinja mögött így jelentős és stabil kereslet jelent meg. Amíg a Binance nagy forgalmat bonyolít, a BNB-nek lesz valós felhasználói bázisa a spekulációs célú keresleten kívül is.

A Binancen rendkívül sok altcoinnal lehet kereskedni és persze az összes belistázott coin kereskedhető BNB páron is. Ez pedig hozzájárul a coin napi forgalmának szinten tartásához.

Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy bármennyire is win-win egy effajta coin létezése a tőzsdék és ügyfeleik számára, a BNB értékének a sorsa teljes mértékben a Binance kezében van. Akárcsak egy részvény esetében, nem pedig a használók/bányászok/fejlesztők decentralizált közösségében.Binance I Cryptofalka

Azóta már a Binance Coin sokféleképpen használható a Binance platformon és azon kívül is. A felhasználók BNB-t használhatnak új tokenek listázásának finanszírozására, vagy akár a Decentralizált Tőzsdék és a BEP20 alapú DeFi használatához. A Binance Smart Chain-en, a BNB használható a gáz díjak fizetésére, ami a tranzakciók végrehajtásához szükséges.

A BNB szintén likviditást biztosít a Binance Liquid Swap platformon. A Binance Card és a Binance Pay segítségével pedig a BNB-vel vásárlásokat lehet intézni online és offline egyaránt. De utazások során a BNB-t a Travala.com oldalon is elfogadják fizetési lehetőségként szállásra.

BNB coin égetés (Burn)

A BNB coin nem bányászható, így a teljes 200 000 000 darabnál soha nem lesz több, viszont a Binance tőzsde folytonosan kap vissza a készletből, hiszen a kereskedési jutalékot sokan fizetik BNB-ben.

A coin burn egyfajta deflációs stratégia, amivel a Binance minden negyedévben "éget el" BNB-t, ezzel csökkentve a forgalomban lévő tokenek számát.

Ez azt jelenti, hogy a Binance negyedévenként vásárol egy adott mennyiségű BNB-t a piacon, majd "elégeti" azokat, azaz kiveszi őket a forgalomból. Az "égetés" során az érmék egy speciális címre kerülnek, ahonnan soha többé nem lehet őket visszaszerezni. Az egész folyamat nyilvánosan követhető a blokklánc technológia átláthatóságának köszönhetően.

A cikk írásának pillanatában már 23 darab égetés zajlott le. A legutolsó során például 2 020 132 BNB-t vontak ki a körforgásból, ami a teljes készlet 1,27%-a volt.

23. Binance coin burn BNB I Cryptofalka

Az égetés ütemterve és a mennyisége a Binance által generált negyedéves bevételtől függ. Minél nagyobb a bevétel, annál több BNB-t égetnek el, és így tovább gyorsítják a BNB deflációját. Ez azt jelenti, hogy a Binance sikere közvetlenül hatással van a Binance Coin értékére.

binance kedvezményes regisztráció referral cryptofalka Kereskedési díj kedvezmény a Binance Coinnal

Egyik fő és legjelentősebb előnye a Binance coin-nak, hogy a Binance tőzsde kedvezményt biztosít a kereskedési díjaiból ha azt BNB-ben fizetjük. Az első évben az alap 0,1%-os díjból 50% kedvezményt kapott az, aki tartott BNB-t. Jelenleg 25%-kal fizetünk kevesebbet a kereskedési költségeinkért (0,075%) ha azt BNB-ben fizetjük ki.

Ezen felül további kedvezményt ad a tőzsde ha tartunk BNB-t, egészen 0,012%-ig lehet csökkenteni a kereskedési díjakat ha megfelelő mennyiséget tartunk a tőzsde saját coinjából. Emellett a Binance ad kedvezményt beajánlásos alapon is, ezen a linken regisztrálóknak 20%-al csökkennek a kereskedési költségei.

Binance kriptovaluta tőzsde kereskedési díjak I Cryptofalka

BNB, mint fizetőeszköz

Tekintve hogy a BNB jelenleg top 5-ben van a kriptovaluták között és rendkívül alacsony a tranzakciós díja (0,000375 BNB) és ideje (kb. 1 mp); a tőzsdén kívül is megállja a helyét fizetőeszközként.

  1. Gyorsaság: A Binance Coin a Binance Chain (BEP2) és Binance Smart Chain (BEP20) hálózatokon fut, amelyek kiemelkedően gyors tranzakcióidőt biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy a BNB tranzakciók gyorsan, néhány másodpercen belül elvégezhetők, ami nagy előny a gyorsaságot igénylő pénzügyi tranzakcióknál.
  2. Alacsony tranzakciós díjak: A BEP2 és BEP20 hálózatok kifejezetten alacsony tranzakciós díjakat biztosítanak, ami a BNB-t ideális fizetőeszközzé teszi a gyakori és kis értékű tranzakciókhoz. A tranzakciós díjak minimalizálása növeli a blokklánc használhatóságát és megkönnyíti a felhasználók számára a BNB használatát mindennapi tranzakcióikhoz.
  3. Széles körű elfogadottság: A Binance Coin széles körben elfogadott a kriptovaluta világában, beleértve a Binance tőzsdét és más kereskedési platformokat, valamint számos különböző szolgáltatást és terméket kínáló cégeket. Ez azt jelenti, hogy a BNB tulajdonosok széles választékban tudják felhasználni digitális érméiket.

Binance launchpad és Initial Exchange Offering (IEO) 

Az ICO-khoz (Initial Coin Offering) hasonlóan a Binance Launchpad is lehetővé teszi a kriptovaluta projektek számára, hogy tőkét gyűjtsenek azáltal, hogy új tokeneket bocsátanak ki és értékesítenek. Viszont itt a befektetők BNB-t használnak a vásárláshoz, és nem más kriptovalutákat, mint az ICO-k esetében. Ez egyben hozzájárul a BNB keresletének növeléséhez is.

A Launchpad felhasználói előre meghatározott idő alatt Binance Coinért (BNB) cserébe vásárolhatnak újonnan kibocsátott kriptovalutákat. Az elindulás után ezek a tokenek rendszerint rögtön elérhetőek a Binance tőzsdén. A Launchpad előnye az ICO-khoz képest, hogy a Binance, mint megbízható és jól ismert tőzsde, átvilágítja a projekteket mielőtt azokat felvennék a platformjára, így csökkentve a befektetők kockázatát.

Binance I Cryptofalka

IEO vásárlására BNB tartásával lehet jegyeket szerezni az IEO kihirdetése szerinti módon. Több BNB -  több jegy, ugyanakkor a vásárlási lehetőség sorsoláshoz kötött. Amíg a Binancen az IEO-k iránt van érdeklődés, az adott időszakban egyesek igyekeznek felhalmozni a coinból egy másik kriptovalutába való befektetés érdekében.

Így a Binance-ról vásárolt IEO-k esetében számíthatunk arra, hogy az alapvető minőségi szűrőkön jól szerepelt a csapat és a digitális eszköz. Ami az árfolyamaik várható alakulását illeti, megoszlanak a vélemények. Van aki bízik abban hogy a közép-, hosszútávon stabil és nyereséges projektek ilyen IEO-k közül kerülnek ki, mások szerint pedig ez csak egy újabb terepe a pump-and-dump spekulációnak a nagy felhajtás miatt.

Binance Chain (BEP2) és Binance Smart Chain (BEP20)

A Binance Chain (BEP2) és a Binance Smart Chain (BEP20 vagy BSC) két különböző blokklánc hálózat, amelyeket a Binance tőzsde fejlesztett ki.

Binance Chain BEP2: A Binance Chain fő célja, hogy gyors és alacsony díjú tranzakciókat biztosítson a felhasználók számára. A Binance Chain-en elvégzett tranzakciók rendkívül gyorsak, ám a hálózat nem támogatja a bonyolultabb, okosszerződésekhez szükséges funkciókat.

Binance Smart Chain I Cryptofalka

Binance Smart Chain (BSC): A Binance Smart Chain egy párhuzamos blokklánc hálózat, amelyet a Binance fejlesztett ki, hogy támogassa az okosszerződéseket és a decentralizált alkalmazásokat (DApps). A BSC kompatibilis az Ethereum alkalmazásokkal és eszközökkel, melynek köszönhetően számos Ethereum alapú projekt tudta bevezetni a Binance Smart Chain-t. Az alacsony tranzakciós díjak és a gyors blokkidők miatt a BSC-t gyakran használják olyan alkalmazásokhoz, amelyek nagy tranzakciós költségeket igényelnek az Ethereum hálózaton, mint például a DeFi (decentralizált finanszírozás) alkalmazások.

Ez a két blokklánc hálózat egymással összekapcsolva és egymást kiegészítve működik.

Binance tőzsde elsők között indított Proof of Reserves hitelesítést

Mi a helyzet a tőzsde fedezetével? A kriptovaluta tőzsdék az FTX összeomlása után nagyobb ellenőrzés alá kerültek. A Binance a vállalat állítása szerint biztonságos, megbízható és stabil környezetet biztosít a kripto-kereskedéshez. Ezt alátámasztva a Binance kripto-tőzsde kiadott egy proof-of-reserves oldalt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék a tartalékokat és megbizonyosodjanak a fizetőképességéről.

Az Binance proof-of-reserves oldal lehetőséget kínál a felhasználóknak a tőzsde tartalékainak auditálására. Az oldal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a blokklánc publikus mivoltának köszönhetően akár maguk ellenőrizzék a tőzsde tartozásait és meglévő készleteit.

Binance Proof of Reserve I CryptofalkaBinance tőzsde és BNB coin összefoglaló

A 2020-2021-es bika piacon a Binance tőzsde tovább erősítette piaci pozícióját, és ezzel párhuzamosan a BNB coin ára is igazán jól teljesített, még a mostani medve piacon is. Bár a BNB árfolyama sem volt mentes a volatilitástól, az esés mértéke jóval alacsonyabb volt, mint az altcoinok átlagos gyengülése. Ez azt mutatja, hogy a Binance tőzsde állandó fejlesztései és sokoldalú szolgáltatásai pozitív hatással vannak a BNB árfolyamára. Ha a Binance továbbra is ezen az úton halad, nagy valószínűséggel a BNB ára is követni fogja a tőzsde sikerét.

Referral kódunkkal 20%-ot spórolhatsz a kereskedési költségeiden! >> LKD5PAZW <<

binance kedvezményes regisztráció referral cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.26% $58,421.44
Ethereum ETH 2.80% $3,154.78
BNB BNB 2.97% $536.49
Solana SOL 3.08% $139.63
XRP XRP 9.03% $0.5143
Dogecoin DOGE 3.58% $0.1094
Cardano ADA 5.32% $0.4204
Litecoin LTC 1.86% $70.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!