Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Amerikai Coinbase kripto tőzsde és COIN bemutató

Amerikai Coinbase kripto tőzsde és COIN bemutató

A Coinbase az egyik legrégebbi kriptovaluta tőzsde, melyet 2012-ben alapítottak. A cég COIN részvényével profitálhatsz a vállalat sikeréből.

A cikk egy sorozatnak a része:

 

A Coinbase a szabályozott amerikai tőzsde 

A Coinbase 2012-ben indult és azóta is az egyik legmegbízhatóbb platform a kriptovaluták világában. Az alapítók radikális ötlete, hogy bárki, bárhonnan, könnyen és biztonságosan küldhessen és fogadhasson Bitcoint, mára egy sokkal szélesebb kripto ökoszisztémához ad hozzáférést. A tőzsde nem csak az Egyesült Államokban, hanem több mint 100 országban is jelen van, és több mint 245,000 partnert szolgál ki.

A tőzsde negyedéves kereskedési volumene meghaladja a 92 milliárd dollárt és a platformon kezelt eszközök értéke 128 milliárd dollár felett van. A Coinbase működését több, mint 3,400 alkalmazott segíti. Ezzel a Coinbase durván a második / harmadik helyet foglalja el a kripto tőzsdék dobogóján.

Coinbase kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Az amerikai szabályozásoknak való megfelelés kiemelten fontos a Coinbase számára. A vállalat elkötelezett a szabályozási követelmények betartása mellett minden olyan joghatóságban, ahol működik. Ennek érdekében egy Compliance Programot is létrehoztak, amely a hagyományos pénzügyi szolgáltatások legjobb gyakorlatain alapul, és innovatív, fejlett compliance technológiát alkalmaz.

Ezek alapján elmondható, hogy a Coinbase egy szabályozott, megbízható és innovatív platform, amely az Egyesült Államokban és világszerte is hozzáférést biztosít a kriptovaluták széles skálájához.

Coinbase kripto tőzsde jellemzői

A Coinbase a viszonylag konzervatív tőzsdék közé tartozik, amely inkább lassabban, de megfontoltabban szeret építkezni. Mindez igaz a tőzsdén listázott kriptovaluták limitált számára, de az amerikai kripto tőzsde jóval lassabban és talán átgondoltabban is ad ki új szolgáltatásokat és funkciókat.

Coinbase amerikai kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

 

Ha még nincs Coinbase fiókod, itt tudsz regisztrálni. 

A COIN részvény születése

A COIN a Coinbase vállalat tőzsdén kereskedhető részvénye, amely egy újabb mérföldkövet jelent a kriptovaluták világában. 2021. április 14-én debütált a híres NASDAQ tőzsdén. Ez volt az egyik legnagyobb és leginkább várt közvetlen tőzsdei bevezetés (DPO) a technológiai szektorban, és egy mérföldkő a kriptovaluta ipar számára is.

Coinbase COIN részvény NASDAQ listázás I Cryptofalka

A részvény bevezetésével a befektetők most már nem csak a kriptovalutákból, hanem a Coinbase vállalat sikeréből és növekedéséből is profitálhatnak. A COIN részvény lehetőséget kínál arra, hogy a befektetők egy stabilabb, szabályozott eszközön keresztül is részt vegyenek a kriptoökoszisztéma fejlődésében, miközben a Coinbase vállalat értékének növekedéséből is hasznot húzhatnak.

Hol vásárolhatok COIN részvényt?

A Coinbase COIN részvényének megvásárlására a NASDAQ tőzsde lehet a legalkalmasabb. A NASDAQ egy olyan amerikai tőzsde, amely 1971-ben indult és gyorsan az egyik legnagyobb és legfontosabb szereplővé vált a világon. Kiemelten szolgál ki technológiai és internet-alapú vállalatoka  és olyan nagy nevek szerepelnek rajta, mint az Apple, Amazon vagy a Microsoft. Coin részvény árfolyam NASDAQ I Cryptofalka A COIN részvényének árfolyama is természetesen elég erősen korrelál a Bitcoin és kriptovaluták árával. Így a 2022-2023-as medve piac során is jelentősen veszített az értékéből. Ez ugye nem meglepő, ugyanis a medve piac beköszöntével a tőzsdék kereskedési forgalma is csökken, így azok bevétele is. Vagyis azt lehet mondani, hogy a COIN részvényének vásárlása során, a kriptovaluták vásárlásához hasonló kérdéseket kell átgondolnunk.  

Coinbase kereskedési díjak

Alapvetően a Coinbase nem tartozik a legolcsóbb tőzsdék közé. A kezdők számára igazán kényelmes és egyszerű felületet biztosít a vásárláshoz, 1% kereskedési költség mellett. Ez igazán magasnak mondható a többi modern kriptovaluta tőzsdével összehasonlítva.

Viszont lehetőségünk van használni a picit bonyolultabb, főként a kereskedők által használt Coinbase Pro felületét. Ezen a hagyományos tőzsdei platformon van lehetőségünk olcsóbban vásárolni és kereskedni a Coinbase tőzsdén. Bár még ezek az értékek is viszonylag magasabbak, mint a konkurens platformokon.

Coinbase kereskedési költségek I Cryptofalka

Coinbase biztonság és letétkezelés

Mi a helyzet a tőzsde fedezetével? A kriptovaluta tőzsdék az FTX összeomlása után nagyobb ellenőrzés alá kerültek. A Coinbase a vállalat állítása szerint biztonságos, megbízható és stabil környezetet biztosít a kripto-kereskedéshez. A Coinbase amúgy amerikai székhelyének köszönhetően korábban is jóval szigorúbb szabályozás és ellenőrzés alá esett, mint más tőzsdék. Már az FTX botrány előtt is rendszeresen kellett a hatóságoknak jelentéseket benyújtania a kezelt tőkéjükről.

A Coinbase elszámolását a Deloitte végzi, akinek van kedve itt megnézheti a cég jelentését. A Deloitte egy nemzetközi szakértői és tanácsadó cég, amely 1845-ben alakult és jelenleg az egyik "Big Four" könyvvizsgáló vállalat közé tartozik. A cég széles körű szolgáltatásokat nyújt, beleértve az adótanácsadást, könyvvizsgálatot, üzleti konzultációt és kockázatkezelést, több mint 150 országban.

Coinbase amerikai kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Coinbase tőzsde és COIN részvény összefoglaló

A 2021-es bika és a 2022-2023-as medve piacon is megtartotta a Coinbase a vezető és megbízható pozícióját a kripto világban. A COIN részvény bevezetésével a befektetők most már közvetlenül is részesülhetnek a vállalat sikeréből, ami egy újabb mérföldkövet jelent a kriptovaluták történetében. Bár a COIN árfolyama is érzékeny a piaci ingadozásokra, a vállalat komoly szabályozói háttérrel és Deloitte által ellenőrzött elszámolással rendelkezik, ami extra biztonságot nyújt a befektetőknek. Ha a Coinbase továbbra is kitart az innováció és a szabályozói megfelelés mellett, a COIN részvény is valószínűleg pozitívan fog reagálni a vállalat növekedésére és sikerére.

Ha még nincs Coinbase fiókod, itt tudsz regisztrálni. 

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.25% $64,439.32
Ethereum ETH -4.17% $3,406.72
BNB BNB -4.32% $579.62
Solana SOL -8.42% $132.57
XRP XRP -6.65% $0.4803
Dogecoin DOGE -9.49% $0.1191
Cardano ADA -9.72% $0.3708
Litecoin LTC -7.87% $71.25
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!