Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A SWIFT fizetési szolgáltató belép a kripto-iparba

A SWIFT fizetési szolgáltató belép a kripto-iparba

A SWIFT globális fizetési processzor bejelentette, hogy jövőre a digitális eszközök piacára kíván lépni egy tokenizációs kísérlet révén.

A biztonságos pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó globális szolgáltató, a SWIFT, 2022 első negyedévében egy innovatív kísérleti projekt elindítását tervezi, amely az interoperabilitást vizsgálja a születőben lévő eszköztokenizációs piacon.
 
 

SWIFT tokenizált eszközök küldését teszteli

A SWIFT-en kívül a kezdeményezés további résztvevői közé tartozik a Clearstream, a Northern Trust, a SETL is. Thomas Zschach, a SWIFT innovációs igazgatója elmondta, hogy mivel a szervezet több mint 11 000 intézményt képes összekapcsolni 200 országban, jó stratégiai helyzetben van ahhoz, hogy szorosan együttműködjön a tokenizált értékpapírok jövőjével.
 
SWIFT I Cryptofalka Forrás: https://www.cryptopolitan.com/
"Várjuk az új kísérletek sorozatát, és a piaci szereplőkkel közösen végzett innovációt a tokenizált eszközök feltörekvő trendjével kapcsolatban" - mondta Zschach.
A kísérletek a SWIFT szerint mind a központi banki digitális valutákat (CBDC), mind a bevett fizetési módokat fogják használni, amelyek között szerepelhet az Egyesült Államok dollárja, vagy Unio eurója is.
 
 

Megugrott a tokenizált eszközök iránti érdeklődés

A digitális eszközosztály iránti érdeklődés folyamatosan növekszik. Bár a tokenizált eszközök piaci kapitalizációja kicsinek tűnik a kriptovalutákhoz képest, a piac 2027-re várhatóan 24 billió dollár fölé fog emelkedni – jelentette ki a SWIFT. 
 
Kriptovaluták I Cryptofalka Forrás: https://www.finance-monthly.com/
 
Az utóbbi időben számos pénzügyi eszközt, például részvényeket, kötvényeket és egyéb nem likvid eszközöket, köztük árukat és ingatlanokat tokenizáltak. A bankok és az értékpapír-cégek sem maradnak ki a tokenizálási nyüzsgésből, mivel ezek az entitások a tokenizálásra frakcionálással reagálnak, amely folyamat során az eszközök töredékeit digitális tokenként értékesítik a likviditás és a hozzáférhetőség javítása érdekében.
 
A közlemény szerint, a kísérlet a résztvevők és a tokenizált eszközök létezése során interakcióba lépő rendszerek közötti információcsere javítására összpontosít.
"A SWIFT kísérletek sorozatát tervezi 2022 első negyedévében, kihasználva központi platformként betöltött megbízható szerepét a kibocsátási, fizetés (DVP) és visszaváltási folyamatok feltárására, hogy támogassa a súrlódásmentes és zökkenőmentes tokenizált eszközpiacot" - olvasható a jelentésben
 

A hagyományos pénzügyi rendszert fenyegeti a kripto

A SWIFT egy kommunikációs platform, amely összeköti a bankokat és más pénzintézeteket a határokon átnyúló fizetésekhez. A digitális valuták, például a kriptovaluták, a CBDC-k és a stablecoinok iránti érdeklődés megugrásával a SWIFT relevanciája a közeljövőben csökkenhet. 2019-ben a SWIFT elnöke, Yawar Shah azt mondta, hogy a kriptovaluták rendkívüli változásokat okoznak a globális pénzügyi térben.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.22% $70,118.25
Ethereum ETH -0.77% $3,744.5
BNB BNB 0.23% $619.62
Solana SOL 2.89% $182.33
XRP XRP -2.94% $0.5329
Dogecoin DOGE -2.20% $0.1662
Cardano ADA -4.73% $0.4811
Litecoin LTC -1.38% $86.88
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!