Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A VersaBank saját, dollárhoz kötött stabilcoint vezet be

A VersaBank saját, dollárhoz kötött stabilcoint vezet be

A VersaBank olyan kanadai dollárhoz kötött stabilcoint vezet be, amelynek a fedezetét a banknál letétbe helyezett kanadai dollárok adják.

 

Tovább szélesedik a stabilcoinok repertoárja

Jean Desgange, a Stabelcorp vezérigazgatója elmondta, hogy a VersBank digitális fizetőeszköze a VCAD, a kriptográf piacok ingadozásával és biztonságával kapcsolatos aggodalom alternatívája lehet. A bank közleményéből kiderül, hogy a VCAD ténylegesen az első digitális fizetőeszköz, amely fiat valutát képvisel és egy észak-amerikai bank bocsátott ki. A bank elmondta azt is, hogy a stabilcoin elindításához a 3iQ befektetési alapkezelő és a Mavennet blokklánc-vállalat közös vállalkozásával, a Kanada Stablecorppal lépett partnerségre. 

A VersaBank azt tervezi, hogy a VCAD-ot az elkövetkező hónapokban elérhetővé teszik a nyilvánosság számára. A digitális valutát kibocsátja pénzügyi partnereinek, cserébe kanadai dollár betétekért. Ezek a pénzügyi partnerek állítólag majd közvetlenül felajánlhatják a VCAD-ot magánszemélyeknek és más vállalkozásoknak. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A Stablecorp vezérigazgatója, Jean Desgange elmondta, hogy a digitális valuta célja a hagyományos kriptopénz-piac két fő hiányosságának, nevezetesen a volatilitás és a biztonság kezelése volt. A bank, az amerikai dollár és az euró által támogatott, VUS, illetve VEuro nevű digitális devizák fejlesztését is tervezi. A VersaBank egyike azon kevés teljesen digitális pénzügyi intézményeknek, melyek olyan bankfiókok, ahol nem lehet tranzakciókat folytatni. Emellett kriptovaluta-tárolás szolgáltatást is nyújt. 

 

Nem a Versabank az egyetlen, aki kanadai dollárhoz kötött stabilcoint fejleszt

Korábban a 3iQ és a Mavennet már elindított, kanadai dollárhoz kötött stabilcoint, amit nem a bank támogatott. A hónap elején a cégek már  bevezették a QCAD nevű ERC-20 tokent, amelynek már több mint 170.000 tokneje van forgalomban. Az Etherscan adatai szerint nagyjából 0,7854 dollár / token áron, ami nagyjából 133.000 dollárt jelent. 

Ezenkívül a VCAD nem az egyetlen kanadai dollárhoz kötött stabilcoin a kanadai piacon. A Coinsquare jelenleg támogatja az eCAD és a TrustToken TrueCAD (TCAD) tokenjét is.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.69% $51,165.2
Ethereum ETH -1.02% $2,949.65
BNB BNB -1.74% $374.6
Solana SOL -2.43% $101.42
XRP XRP -1.60% $0.5375
Cardano ADA -1.63% $0.5867
Dogecoin DOGE 0.41% $0.08502
Litecoin LTC -1.00% $68.7
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!