Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ismét áll a báll az Evergrande körül, megérezték a tőzsdék is

Ismét áll a báll az Evergrande körül, megérezték a tőzsdék is

Az Evergrande kínai ingatlan óriás körüli negatív hírek miatti bizonytalanság erősen kihatott mind a részvény, mind a kriptovaluta tőzsdékre.

 

A Bitcoin árfolyam is ki van téve a globális tőzsdei hangulatnak rövid távon

Az Evergrande Group Kína második legnagyobb ingatlanfejlesztője, ami nagyjából 300 milliárd dollárral van eladósodva. Attól tartanak, hogy összeomlása szélesebb körű pénzügyi válságot robbanthat ki. Két perccel azután, hogy Evergrande fizetése esedékes volt, a Deutsche Markt Screening Agentur (DMSA) november 10-én UTC 16 órakor közleményt adott ki, hogy csődeljárást készít elő az Evergrande ellen.

Evergrande I Cryptofalka Forrás: https://jingdaily.com/

Két órával később, 18:00 óra körül a Bitcoin árfolyama elkezdett visszahúzódni egészen 62 800 dollárra. A Morning Brew sajtóorgánum körülbelül 45 perccel később arról számolt be, hogy az Evergrande elmulasztotta a fennálló tartozás kifizetését, amely szerdán 16 órakor volt esedékes. Újabb 45 perc telt el, mire a Bloomberg kiadott egy cikket, amiben cáfolták a késői fizetést. 

 

Nagy a bizonytalanság a kínai Evergrande körül

Néhány órával a kezdeti Bitcoin árfolyam esést követően az ár 64 500 dollár körül stabilizálódott. Ez nagyjából ugyanabban az időben történt, amikor Allison McNeely, a Bloomberg riportere azt írta a Twitteren, hogy „nem igaz amit az Evergrande-ról lehet olvasni az interneten”

William Fong, ausztrál Zerocap kriptoeszköz befektetési platform vezető kereskedője elmondta:

Az Evergrande hivatalosan egyetlen offshore adósságkötelezettségét sem teljesítette a nemzetközi USD-kötvénypiacon.

„Az a lényeg, hogy a 148 millió dollár semmi az Evergrande 300 milliárd dolláros fennálló adósságához képest, de aggodalomra ad okot a kínai állami vállalatok és vállalatok 100 milliárd dolláros „jól strukturált” offshore kötvényei miatt” – szögezte le. Fong úgy véli, hogy az Evergrande mentőcsomagja nem érkezik meg egyhamar, mert „a kínai szabályozók kezdeményezték a fejlesztők tőkeáttételének túlzott növelését célzó korlátot”

Ez potenciális kockázatot teremtett a teljes ingatlanfejlesztői piacon, és már kiterjedt a szektortól függő pénzügyi intézményekre és iparágakra is. - tette hozzá William Fong

Bitcoin árfolyam I Cryptofalka Forrás: https://coinquora.com/

Egyesek úgy vélik, hogy a Bitcoin árfolyamát a tőzsdei összeomlás is veszélyeztetheti, és attól tartanak, hogy a Tether tartalékainak közel felét kereskedelmi papírok teszik ki, ami közel 30 milliárd dollár. Ez elég ahhoz, hogy a Financial Times a Tethert a „globális óriások” közé sorolja ebben a kategóriában.

A Tether egyébként tagadta, hogy Evergrande kereskedelmi papírokat birtokolna, azonban semmi sem zárja, ki, hogy más kínai cégek papírjait tartja az USDT fedezeteként. Ez azért lehet aggasztó, mert ha megrendül a kínai gazdaság, akkor hatással lehet a Tether vagyonára is, ugyanis a kereskedelmi papír rövid, általában egy évnél rövidebb lejáratú vállalati adósságlevél. 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.25% $64,777.06
Ethereum ETH -4.07% $3,416.19
BNB BNB -4.42% $581.7
Solana SOL -8.65% $133.54
XRP XRP -6.41% $0.4821
Dogecoin DOGE -9.66% $0.1202
Cardano ADA -9.93% $0.3727
Litecoin LTC -7.88% $71.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!