Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az amerikai befektetők realizálnak a legtöbb nyereséget

Az amerikai befektetők realizálnak a legtöbb nyereséget

Az egyesült államokbeli kriptovaluta befektetők összesen közel hatszor nagyobb nyereséget realizáltak, mint az Egyesült Királyságbeli társaik.

 

Anglia a második

A Chainalysis jelentése szerint a kriptobefektetők az Egyesült Államokban 46,9 milliárd dollárnyi realizált nyereséget halmoztak fel 2021-ben. Ezzel az eredménnyel a világ többi részét is nagy előnnyel lekörözték. Az Egyesült Államokat nem sokkal lemaradva követi az Egyesült Királyság 8,1 milliárd dollárral és őket követi Németország 5,8 milliárd dollár profittal. 

A jelentés arról is szól, hogy a kriptovaluták globális adaptációja továbbra is töretlen, egyre szélesebb körben terjednek el a világban. Az Egyesült Államokban hatalmas növekedést tapasztaltak az elfogadás és a realizált nyereségek terén is: a 2021-re becsült teljes nyereség 476%-kal nőtt az előző évi 8,1 milliárd dollárhoz képest.

Az amerikai befektetők hatszor többet realizáltak az angoloknál is Forrás:cointribune.com

Külön említést kaptak azok az országok, amelyek felülmúlták a "hagyományos" gazdasági rangsorukat. Annak ellenére, hogy Törökország globálisan a GDP alapján a 11. helyen áll, a realizált kriptogazdagság tekintetében a hatodik helyen végzett. Ebben a szép eredménynek az elérésében az ottani magas infláció is szerepet játszhatott.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Önmagához képest is lemard Kína

Kína egyike volt a nagy nemzetek közül, amely nem tapasztalt olyan hatalmas nyereséget, mint más országok. 2021-ben Kína teljes becsült realizált kriptopénznyeresége 5,1 milliárd dollár volt, szemben a 2020-as 1,7 milliárd dollárral, ami 194%-os éves növekedési ütemnek felel meg. Ez azonban még mindig lenyűgöző növekedés, figyelembe véve a kiterjedt kriptotilalmakat, amelyeket 2021-ben fokozatosan vezettek be Kínában.

Ugyanakkor ez a viszonylag szép kínai eredmény még így elhalványul más országok, például az Egyesült Királyság és Németország mellett. Ezek az országok ugyanis 431, illetve 423 százalékos növekedést értek el tavaly.

Az amerikai befektetők hatszor többet realizáltak az angoloknál is Forrás: notebookcheck.net

Egy másik figyelemre méltó tendencia az Ether (ETH) teljes nyereségének növekedése volt. A kapott adatok szerint az ETH befektetők a világon összesen 76,3 milliárd dollárt fizettek ki. Ezzel megelőzve a Bitcoint (BTC), a legmagasabb realizált kriptoeszközt 2021-ben. A Bitcoin azonban továbbra is jól teljesít. A globális kriptobefektetői közösség 74,7 milliárd dolláros nyereséget ért el 2021-ben, ami magáért beszél.

 

Összefoglalva

A realizált nyereség tekintetében az USA áll a dobogó legfelső fokán. Őket az angolok, majd a németek követik. Kína nem tudott erősödni, ez köszönhető a kriptovalutákkal szembeni szigorú fellépésüknek is. Érdekesség, hogy az ETH-ból származó nyereség már megelőzi a BTC-t is. Ha a világgazdaság helyzete megfelelő lesz, nem kizárt, hogy idén még nagyobb nyereségre számíthatnak a befektetők.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.16% $61,596.39
Ethereum ETH -1.02% $3,031.58
BNB BNB -0.04% $536.15
Solana SOL 0.59% $134.6
XRP XRP 0.62% $0.4998
Dogecoin DOGE -2.59% $0.1501
Cardano ADA -0.82% $0.4492
Litecoin LTC 0.53% $79.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!