Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Amerikai központi bank 425 milliárd dollárt nyomtat a semmiből

Amerikai központi bank 425 milliárd dollárt nyomtat a semmiből

Az amerikai központi bank (FED) 425 milliárd dollárt injektál a gazdaságba, ezzel tovább inflálva a dollárt. "Minden a legnagyobb rendben"

 

Az amerikai központi bank (FED) a Bitcoin teljes marketcapjének háromszorosát nyomtatja néhány hét alatt

Az Egyesült Államok központi bankja (FED) december 11-én adott ki egy nyilatkozatot, amiben arról tájékoztatott, hogy úgynevezett visszavásárlási, vagy "repo" műveletekkel zárja az év végét. A FED szerint ezen időszak extra biztosítékokat igényel a bankok számára, ez a tevékenység pedig a mindennapi működésük támogatására szolgál.

A New York-i Federal Reserve Bank kiadta a visszavásárlási (repo) műveletek ütemtervét, 2019 december 13-tól 2020 január 14-ig tartó időszakra.

pénzügyi_rendszer6 Forrás: https://www.shutterstock.com/video/clip-5555234-money-printing-press-making-hundred-dollar-banknotes

 

A legfrissebb FOMC irányelvvekkel összhangban fognak megtörténni a "repo" műveletek, mégpedig annak biztosítása érdekében, hogy a tartalékkészlet továbbra is elegendő legyen. Ezzel pedig mérsékelje az év végi pénzpiaci nyomás kockázatát.

Az amerikai központi bank által végrehajtott "repo" műveletek december 31-én és január 2-án 150 milliárd dollár, majd január 14-i határidőre várhatóan minimálisan 425 milliárd dollár lesz - nyilatkozta a közleményben az amerikai központi bank.

 

Amerikai központi bank - "Minden a legnagyobb rendben"

A kritikusok, különösen a Bitcoin (BTC) és kriptovaluták köreiben, régóta hangsúlyozták a politikát, mint példát arra, hogy a központi bankok nem tudják megfelelően „irányítani” a gazdaságokat.

Az érv a Saifedean Ammous népszerű könyvének, a „The Bitcoin Standard” központi tételén alapul. Ebben azt állítja, hogy a nemzetek és birodalmak bukásának oka a valutáinak a csökkenéséből fakad, amelynek nem szabad manipuláció nélkül működnie. Az amerikai központi bank újabb pénznyomtatása tovább erősíti ezeket a gondolatokat.
 

amerikai központi bank dollár Forrás: https://visual.ly/community/infographic/economy/purchasing-power-us-dollar-1913-2013

 

Érdekesség: Az amerikai központi bank (FED) megalapulásának időpontjához képest, egy amerikai dollár vásárlóereje jelenleg körül-belül az eredeti érték csupán 5%-át éri. 

 

A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Tűzviharként vonult végig a szakmai körökben az amerikai dollár milliárdos befektető kritikája, amelyben sötét képet festett a jelenlegi pénzügyi rendszerről. Ray Delio gondolatait olvashatjátok egy korábbi cikkünkben, ami pontosan ezt a témakört járta körbe. Itt lenne az idő a “B terv-re”?   B, mint bitcoin. 

Mivel nincs elegendő pénz a nyugdíj- és egészségügyi kötelezettségek a finanszírozására, valószínűleg elég csúnya harc lesz annak meghatározására, hogy a hiányt mivel pótolják:
 
1) juttatások csökkentése
2) adók emelése vagy
3) pénz nyomtatása (amelyet szövetségi szinten meg kell tenni, és át kell adni azoknak az állami szerveknek, akiknek szükségük van rá).
 
Ezek pedig tovább fogják súlyosbítani a vagyonhiány elleni küzdelmet! Noha a három út közül az egyik sem mondható megfelelőnek, a pénznyomtatás a legkönnyebb út, mert ez a legrejtettebb módszer az “érték teremtésre”. Ez pedig szépen vonzza magával az eszközárak emelkedését is.
 
Fontos, hogy az adósságok és egyéb pénzügyi kötelezettségek, egy adott pénzösszegben vannak meghatározva. Így mindössze annyit kell tenniük, hogy elegendő pénzt nyomtatnak ezek finanszírozására. Mivel a kinyomtatható pénzmennyiségre vagy annak értékére már nincs korlátozás, ez a legegyszerűbb út. Ennek az egyszerűnek tűnő útnak viszont hatalmas a kockázata, ugyanis veszélyezteti a három nagy világtartalék valuta életképességét.

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.11% $63,742.42
Ethereum ETH -0.60% $3,052.37
BNB BNB 1.01% $555.94
Solana SOL 3.54% $144.43
XRP XRP -0.40% $0.4994
Dogecoin DOGE 0.05% $0.1507
Cardano ADA 2.86% $0.4681
Litecoin LTC -0.90% $81.03
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!