Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bahamákon digitális eszközökkel is lehet majd adót fizetni

A Bahamákon digitális eszközökkel is lehet majd adót fizetni

A bahamai kormány azt tervezi, hogy 2022-ben lehetővé teszi a lakosok számára, hogy digitális eszközökkel fizessék adóikat.

 

Digitális eszközökkel lehet majd adót fizetni a országban

A szigetország, a Bahamák lakói hamarosan használhatják a digitális eszközöket, köztük a világ első központi banki digitális valutáját, a CBDC-t adófizetésre. A digitális eszközök jövőjéről szóló, szerdán kiadott white paper-ben a Bahama-szigeteki Miniszterelnöki Hivatal kijelentette, hogy a kormány az ország központi bankjával és a magánszektorral együttműködve elkezdi bevezetni az adófizetési lehetőségét digitális eszközök használatával.
 
Digitális eszközök I Cryptofalka Forrás: govconwire.com
 
Ezen túlmenően a polgárok hozzáférhetnek majd kriptoeszközökhöz az ország CBDC-jével a Sand Dollar-ral. Ezzel a lépéssel ösztönözni akarják a polgárokat a CBDC nagyobb elfogadására.
A kormány arra törekszik, hogy a digitális eszközöket ne használják fel adókijátszásra. Igyekszik biztosítani az összes vonatkozó adózási információcsere-egyezmény (TIEA), valamint a hazai törvények és elfogadott OECD-szabványok betartását – áll a white paper-ben.
A kormányzatok közötti összhang megteremtése érdekében az ország létre hoz egy digitális eszközökkel foglalkozó bizottságot, valamint egy digitális tanácsadó testületet (DAP). A miniszterelnök, Philip Davis vezeti majd, a pénzügyi miniszter, a Bahama-szigeteki Központi Bank kormányzója, az ország Értékpapír-bizottságának ügyvezető igazgatója a DAP elnöke lesz. 

[embed]https://twitter.com/ewnewsbahamas/status/1516796290423742468[/embed]

 
A tanácsadó testület a digitális eszközök területének szakértőiből áll majd. A testület feladata lesz, hogy a digitális eszközöket és a kapcsolódó digitális fejlesztéseket, a kialakuló trendeket és a kapcsolódó kockázatokat folyamatosan elemezze.
Az a víziónk, hogy a Bahamákat a Karib-térség vezető digitális eszközök központjává alakítsuk, és globális vezető szerepet töltsünk be a vállalkozások fokozatos szabályozásában ezen az innovatív területen. Miközben felismerjük a digitális eszközökben rejlő rendkívüli lehetőségeket, felismerjük a kockázatokat is, így hangsúlyozzuk a hatékony szabályozás fontosságát. – mondta Philip Davis.
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

A Bahamák a világon elsőként vezette be a CBDC-t

2020 októberében a Bahamák volt az első olyan ország, ahol teljes körűen bevezették a CBDC-t. A digitális fizetőeszköz, a Sand Dollar célja az volt, hogy növelje a pénzügyi integrációt a több mint 700 szigetből álló szigetországon belül. Az FTX kriptotőzsde 2021 szeptemberében egy bahamai leányvállalat bejegyzésével kezdte meg a működését az országban.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.93% $69,806.55
Ethereum ETH -1.99% $3,725.76
BNB BNB -0.14% $616.52
Solana SOL 1.25% $180.67
XRP XRP -3.06% $0.5312
Dogecoin DOGE -3.99% $0.165
Cardano ADA -5.05% $0.4801
Litecoin LTC -2.07% $86.4
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!