Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Változó tőkeáttétel? Ezt tudják a Binance tőkeáttétes tokenek

Változó tőkeáttétel? Ezt tudják a Binance tőkeáttétes tokenek

A Binance tőkeáttétes tokenek legnagyobb előnye, hogy kereskedhetünk a tőkénk többszörösével anélkül, hogy tartanunk kellene a likvidálás kockázatától. Ez azt jelenti, hogy nem kell a margin követelményeknek eleget tenni és a tőkeáttétes pozícióra különösebb figyelmet fordítani.

 

De mik azok a Binance tőkeáttétes tokenek?

A Binance tőkeáttétes tokenek (BLVT) kereskedhető eszközök a Binance spot market-en. Mindegyik BLVT egy pozíciót jelent egy adott lejárati határidő nélküli futures termékből. Lényegében a BLVT egy tokenizált változata a tőkeáttétes futures pozícióknak.

A legelső ilyen elérhető tokenek a BTCUP és a BTCDOWN. Ahogy a nevük is sugallja, a BTCUP tőkeáttétes profitot generál abban az esetben, ha a bitcoin ára felfelé megy, míg a BTCDOWN token akkor generál profitot, ha a bitcoin ára lefelé megy. A tőkeáttét mérete 1.5x és 3x között mozog.

Binance frissítés I Cryptofalka Forrás: Binance

Jelenleg a BLVT-k csak a Binance tőzsdén érhetők el és nem lehet őket saját pénztárcába utalni. Ennek az az egyszerű oka van, hogy nem blokkláncon lévő eszközökről van szó.

 

Hogyan működnek a Binance tőkeáttétes tokenek?

Egyik legfőbb különbség a BLVT és más tőkeáttétes tokenek között az, hogy a BVLT-k nem tartanak állandó tőkeáttétet. Helyette egy adott tartományon belüli változó tőkeáttétet céloz meg (BTCUP és BTCDOWN esetében 1.5x és 3x között). Ennek lényege az lenne, hogy növeljük a profit méretét, ha az ár felfelé menne, illetve ellenkező esetben csökkentsük a likvidálás veszélyét.

A tokenek tőkeáttét méretének változásai nem előre meghatározottak. Ennek oka, hogy ne lehessen bizonyos bennfentes előnyre szert tenni azoknak, akik esetleg ismeretében lennének ennek az információnak. Ezek a változások nagyobb piaci mozgások esetén mennek végbe, elrejtve a cél tőkeáttétet.

A tőkeáttétes tokenek a Binance spot market-en kereskedhetők. Továbbá ezek beválthatók az általuk képviselt értékre. Beváltás esetén beváltási díj fizetendő, ezért a legtöbb esetben ajánlott a spot market-en belül lezárni egy adott pozíciót a beváltási eljárás (redemtion process) helyett.

A BLVT weblapján láthatunk egy Net Asset Value (NAV) kifejezést. Ez a tőkeáttétes tokenünk értéke USDT-ben.

 

Miért használjunk binance tőkeáttétes tokeneket?

Az egyik hátránya a hagyományos tőkeáttétes tokeneknek, a volatilitásból adódó veszteség főleg hosszabb távon. Minél nagyobb a volatilitás és minél nagyobb időtávra számoljuk, annál nagyobb az ebből származó veszteség mérete.

A tőkeáttétes tokenek általában csak erős trend esetén hozzák az elvárt teljesítményt. És bár az ellenkezője igaz oldalazó piacokra, a Binance épp ennek kompenzálására hozta létre a változó tőkeáttétet, mint megoldást erre a problémára. A BLVT-k tőkeáttét mértékének változásai csak nagyobb volatilitás esetén történik, nem periodikusan. Bár ez nem szünteti meg a problémát teljes mértékben, mégis nagyban csökkenti a volatilitásból adódó nem kívánatos hatást a BLVT-k teljesítményére.

 

BLVT kereskedési díjak

Mivel a BLVT-k kereskedése a spot market-en történik, így ugyanazok a kereskedési díjak érvényesek rájuk, mint más eszközök esetén (pl. BTC, ETH, BNB).

Ezen kívül a futures pozíciókéhoz hasonló menedzsment díjat kell fizetnünk, mivel ezek a tokenek futures pozícióként jönnek létre. Ez a menedzsment díj napi 0.01%, illetve 3.5%-os évi kamatlábnak felel meg.

Továbbá, ha a pozíciónk bezárásához a beváltás (redeem) opciót választjuk, akkor erre egy beváltási díjat kell fizetnünk, amely a bezárni kívánt pozíciónk értékének 0.1%-át jelenti. Ez a módszer csak rendkívüli piaci feltételek mellett használatos, mint másodlagos pozíció bezárási opció.

 

Hogyan vásároljunk és adjunk el Binance tőkeáttétes tokeneket?

A BLVT-k a Binance spot market haladó (advanced) felületén kerültek listázásra a többi kereskedhető kriptovaluta párral együtt. Ugyanakkor elérhetőek a Binance honlapjának a főoldalán megjelenő felső sávban.

A következő lépésekben a tőkeáttétes tokenek vásárlásának menetét mutatjuk be:

 • Jelentkezz be a Binance fiókodba. (amennyiben még nem rendelkezel felhasználóval, ide kattintva regisztrálhatsz)
 • Tartsd az egérnyilacskát a fenti menüsáv „Derivates” menüpontja felett, majd a lenyíló menüből válaszd a „Leveraged Tokens” opciót.

 • Válaszd ki a kereskedni kívánt BLVT párt

 • Az adott token oldalán a buy gombra kattintva a Binance Advanced trading felülete fog megnyílni

 • Itt egy felugró üzenet jelenik meg. A „Confirm" gombra kattintva egyetértünk a kockázati nyilatkozattal, és hogy elmúltunk 18 évesek.
 • Ezen a ponton lehetőségünk van az adott tokennel kereskedni, bármely más kereskedési eszközhöz hasonló módon

 

Összefoglalva

A BLVT-k lehetőséget nyújtanak tőkeáttétes pozíciók nyitására csökkentett kockázat mellett. A változó tőkeáttétnek köszönhetően a BLVT sokkal jobban teljesíthet akár hosszabb távon is.

BVLT-ket tartani nem egyenlő tőkeáttétes pozíciók tartásával. A BLVT-k kiváló eszközei lehetnek a kereskedési eszköztárad kiegészítésére és a kereskedési stratégiád optimalizálására.

- Lénárd

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
 2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
 3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
 4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
 5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
 6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
 7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.90% $65,752.39
Ethereum ETH -3.76% $3,450.71
BNB BNB -1.56% $596.24
Solana SOL -7.45% $137.19
XRP XRP 0.66% $0.4927
Dogecoin DOGE -9.62% $0.1222
Cardano ADA -8.00% $0.3799
Litecoin LTC -5.91% $73.49
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!