Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin ár jelenlegi bika piaca még sokáig kitarthat

A Bitcoin ár jelenlegi bika piaca még sokáig kitarthat

A kereskedési volume-al súlyozott indikátor szerint a Bitcoin ár jelenleg erősebb, mint valaha. Még a 2017-es, 20 000$-os szintet is veri 2020-ban.

 

A Bitcoin ár kereskedési volume-al súlyozott átlaga

James Todaro által február 21-én a Twitterre feltöltött adatok azt mutatják, hogy a volume-al súlyozott Bitcoin ár átlaga szerint a 2020-as év eddig a Bitcoin legjobb éve. A volume-al súlyozott átlag egy adott időszakra vonatkozóan számítja ki a Bitcoin átlagos árát, ezt pedig úgy, hogy a kereskedési volume-ot is figyelembe veszi. 

Például 2017-ben, amikor közel 20 000$-t is adtak egy Bitcoinért, akkor ez viszonylag rövid ideig ment végbe, ez miatt összességében kis kereskedési volumen mellett. Tehát itt azt lehet mondani, hogy oké, hogy a BTC ár volt már jóval magasabban is, de ha tegyük fel "1-2 ember kereskedett" csak ezeken a szinteken, az inkább csak kiugró adat, mint stabil pont volt a grafikonunkon.

Todaro számításai szerint 2020-ra a BTCUSD átlaga 9 120 dollár. Ez magasabb, mint a 2017-es év átlaga, amikor a BTC ár elérte a jelenlegi mindenkori rekordot, a 20 000 dollárt. Abban az évben a volumen alapján súlyozott átlag csupán 6 125 dollár volt. (Rövid ideig volt csak ezeken a magas szinteken az ár)

Érdekes, hogy az indikátor magasabb értéket eredményez 2018-ra, annak ellenére, hogy ez az év az, amelyet a Bitcoin egy közel állandó medvepiacon töltött, 3100 dolláros aljponttal. A 2018-as év átlaga 7 657 dollár. A felszínen 2019 sikeresebbnek tűnhetett, de a Bitcoin tavalyi volumenével súlyozott átlaga alacsonyabb volt, mint 2018-ban.

Bitcoin_ár_todaro Bitcoin ár kereskedési volume-al súlyozott átlaga. Forrás: Todaro - Twitter

 

2020-ban csúcson a Bitcoin ár indikátora, amely hosszabb bika piacot is előre jelezhet

A jövőre nézve a korábbi Bitcoin ár mozgások szintén bátorító képet adnak a következő 1-1,5 évre. A Bitcoin bika ciklusainak elemzése során a befektető és a CryptoKea néven ismert kereskedő azt állítja, hogy hosszuk szerint a Bitcoin bika piacok nagyjából 500 napig tartanak.

Annak ellenére, hogy a legtöbb tőzsdei piac nagy eséseket (-10%) tapasztalt a héten, a Bitcoin 2020-as éve továbbra is kiemelkedő. 2020 január 1-hez képest még mindig +33%-ban van a vezető kriptovaluta ára.

Bitcoin_ár_3 Bitcoin ár bika ciklusai. Forrás: CryptoKea Twitter

Az előző kettő Bitcoin pika piacnál, az aljpont és a csúcspont a Bitcoin felezés környezetében nagyjából azonos arányokban ingadozott, magyarázta CryptoKea.

Ha ez az összefüggés továbbra is fent áll, akkor nagyjából 570 napunk van még hátra a Bitcoin ár bika piacából. Ez alapján 2021 szeptember környékén érhetjük el a következő csúcsunkat.

Ez a megközelítés viszonylag közel esik a Bitcoin stock-to-flow modelljének atyja, PlanB megközelítéséhez. Ő ugyanis 2021 és 2024 közé saccolja a 100 000$-os Bitcoin ár elérését.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.08% $65,730.38
Ethereum ETH -3.79% $3,454.36
BNB BNB -1.39% $597.16
Solana SOL -7.47% $137.48
XRP XRP 0.88% $0.494
Dogecoin DOGE -9.47% $0.1226
Cardano ADA -7.84% $0.3804
Litecoin LTC -5.81% $73.57
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!