Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ezeket fontos tudnod a Bitcoin és a kriptovaluták bika piacáról

Ezeket fontos tudnod a Bitcoin és a kriptovaluták bika piacáról

Szárnyalnak a kriptovaluták és hatalmas emelkedésen van túl a Bitcoin. Összefoglaltuk mikre kell most igazán figyelned a következő hetekben, hónapokban. 📊

 

Itt lehet a Bitcoin és a kriptovaluták újabb bika piaca

Igazán változatos a 2020-as év a részvények, arany és a kriptovaluták számára is. A tavaszi koronavírus pánik hangulat után a legtöbb tőzsdei árfolyam hatalmas emelkedésen van túl. A vezető kriptovaluta, a Bitcoin árfolyama is rég nem látott szintekre emelkedett, a cikk írásának időpontjában 16 500 dollárba kerül egyetlen Bitcoin. Ez közel +130% emelkedés a 2020-as nyitó árhoz képest.

Bitcoin vs. részvények vs. arany 2020 I Cryptofalka Bitcoin vs. részvények vs. arany 2020

A legtöbb embert általában a kriptovaluták pillanatnyi árfolyama izgatja. Pedig ennél sokkal fontosabb az, hogy milyen trendet ír le egy adott tőzsdei árfolyam. Ugyanis minden tőzsdei ármozgásban beszélhetünk váltakozó hosszabb távú trendekről, amelyek akár több hónapon vagy éven keresztül is meghatározhatják az árfolyam alakulását.

Trendek, trendvonalak I Cryptofalka

Vagyis a legtöbb befektető számára általában nem is a pillanatnyi árfolyam értéke a fontos, hanem magának a trendnek az ismerete. Ugyanis ha az például egy emelkedő trend, akkor folyamatosan a befektető malmára hajtja a vizet és profitokkal jutalmazza a kriptovaluták szerelmeseit. Az adott árfolyam trendjének a meghatározására számtalan módszer létezik, ezeket még augusztusban foglaltuk össze nektek egy korábbi cikkünkben. Ekkor így értékeltük ezek állását: 

"Ha felvonultatjuk a technikai elemzés repertoárját a trendünk meghatározásához, az látható, hogy a mostani pozitív emelkedéssel a legtöbb indikátor azt valószínűsíti, hogy a bika piac határán lehet a bitcoin árfolyama. Ez persze rövid távra semmilyen becslést nem ad, viszont hosszú távra vetítve igazán asszimetrikus hozam/rizikó aránnyal kecsegtethet a vezető kriptovaluta." - Milyen messze lehet a Bitcoin bika piac? 2020.08.17

Azóta már több, mint 6000 dollárt emelkedett a Bitcoin árfolyama, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy itt van a kriptovaluták újabb bika piaca. Ezzel kapcsolatban hoztunk nektek néhány fontos információt. ⤵️

 

Mit jelent a kriptovaluták bika piaca?

A bika piacnak azt az időszakot nevezzük, amikor egy tőzsdei árfolyam rendkívül hosszú ideig produkál masszív emelkedéseket. Maga a bika piac a lentről felfelé öklelő bikáról kapta a nevét. A bika piac az, amit a legtöbb tőzsdei kereskedő türelmetlenül vár, ugyanis ekkor jóval egyszerűbben lehet profitálni a tőzsdei ármozgásokból. Mivel a bika piac trendje emelkedő, ezért ez esetben még a rossz beszállók esetén is "kihúzza a befektetőt a trend a gödörből". Ekkor valóban jó stratégia lehet a HODL.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ez mellett általában ez az az időszak, amikor a legtöbb kereskedőt bevonzza a kriptovaluták piaca. Ezzel újabb és újabb befektetők kezdenek kereskedni, ami még tovább növeli a keresletet és ezzel sokszor teljesen irreális emelkedéseket okot.

A 2017-es bika piacon például az Ethereum árfolyama 150 nap alatt több, mint +850%-ot emelkedett.

Vagyis a Bitcoin és a kriptovaluták bika piaca egy olyan időszak, ahol igazán nagy profitokra lehet szert tenni. Egyértelműen kedvezőbb egy emelkedő trendnél pozíciót építeni, viszont azt semmiképpen sem mondanánk, hogy egy egyszerű időszakot jelent. Ugyanis a hatalmas emelkedések sokszor masszív korrekciókkal társulnak, amelyek könnyen megrendíthetik a kezdő kereskedőket.

 

A bika piacok jellemzői, amiket fontos tudnod

A masszív emelkedések láttán gyakran óvatlanok lesznek a kereskedők és valóban azt gondolják, hogy az égig nőnek az árfolyamok. Ez a gyakorlatban általában nem így van, legalábbis nem úgy, ahogyan a legtöbben gondolnák. A legtöbb emelkedő ciklust általában kisebb-nagyobb korrekciók követnek. Vagyis olyan időszakok, amikor a jelentős emelkedéseket 20 vagy akár 30%-os csökkenések is követnek.

Egy ilyen korrekciós szakaszt jelöl például a lenti képen a macro trend 1-2 vagy 3-4 szakasza. Ha pedig még jobban beleközelítünk az árfolyamba és a legkisebb mozgásokat is kirajzoljuk, akkor az is látható, hogy az 1-2 macro szakasz is felbontható apróbb mozgásokra.

Árfolyam trendek, ciklusok I Cryptofalka

Nem csak a kriptovaluták, hanem bármilyen tőzsdei bika piacnak ezek a korrekciós szakaszok a legnehezebb időszakai. Ugyanis ekkor a kisbefektetők általában megijednek és a legkisebb micro csökkenés esetén is farkast kiáltanak és megválnak a pozíciójuktól. Egy medve piacon ez még okés lehet, de egy bika piacnál pontosan ezek a rossz időben történő vételek és eladások tizedelik meg a befektetők portfólióit. Ezzel sokszor nem csak a példa 2-4 emelkedő szakaszából maradnak ki, de felpaprikázva általában irreálisan nagy rizikót is vállalnak. Ezzel pedig újabb és újabb baklövésekbe hajszolják bele magukat.

 

Bitcoin 2016-2017-es bika piacának jellegzetességei

A kriptovaluták és a Bitcoin legutóbbi bika piaca 2016 és 2017 között volt. Ekkor a Bitcoin árfolyama 350 dollártól egészen 19 000 dollárig szárnyalt. Viszont nagyon fontos, hogy ennél a bika piacnál is rengeteg korrekciós, köztes csökkenő trendeket láthattunk. A következő grafikonon a Bitcoin árfolyamát láthatjátok 2017-ből:

Bitcoin árfolyam mozgása 2017 I Cryptofalka Bitcoin árfolyam mozgása 2017

Ennél szépen kivehető, hogy az irreális emelkedő pumpákat, sokszor legalább annyira irreálisnak tűnő csökkenő korrekciós szakaszok követtek. Ezek értéke sokszor a 40%-os korrekciót is meghaladta.

Például 2017.09.01-én még 4900 dollárt, míg 2017.09.14-én már csak 3000 dollárt ért egyetlen Bitcoin. A 2017-es évben 5 darab hasonló mértékű zuhanást láthattunk, ahol a legtöbb befektető könnyen megégethette magát.

Fontos minden pozíció építés előtt tudatosítani, hogy milyen is az adott árfolyam macro trendje. Vagyis hosszú távra tekintve merre is tendál az árfolyam. Ha számunkra kedvező trendet próbálunk meglovagolni, akkor sokszor kitudja húzni még a kezdő befektetőket is a gödörből az emelkedő trend. 

Célszerű észben tartani azt, hogy a piacok ciklikus viselkedésűek, így a legnagyobb emelkedések után sokszor benne van a pakliban akár egy 2 számjegyű csökkenés is. Vagyis a bika piac során a késői beszállóknak tisztában kell lenniük a vállalt kockázattal! Ilyenkor az egyetlen kérdés, amit mindig fel kell tenni magunknak, hogy mikor is törne meg az emelkedő trend. Ugyanis a hosszú távra tervezőknek csak ez, ami számít.

A következő elemzésünkben a potenciális beszállókról és a hozam/rizikó arányokról olvashattok majd az oldalunkon. 🤗

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.16% $58,330.18
Ethereum ETH 2.66% $3,149.64
BNB BNB 3.03% $536.98
Solana SOL 3.35% $139.95
XRP XRP 9.56% $0.5164
Dogecoin DOGE 3.28% $0.1095
Cardano ADA 5.47% $0.4224
Litecoin LTC 1.99% $70.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!