Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blokklánc alapú vakcinaigazolást tesztelnek Magyarországon

Blokklánc alapú vakcinaigazolást tesztelnek Magyarországon

A vírusjárvány során sokak számára a legégetőbb kérdés, hogy mikor lesz végre oltás és elegendő oltóanyag. Nem csak az egészség védelme miatt fontos mindez, hanem a gazdaság újraindítása és a társadalmi, társasági életünk felélesztése miatt is. Az oltás kapcsán gyakran hangzik el az ,,oltási könyv” kifejezés. Megmutatjuk, hogy mit lehet erről tudni.

Az oltási igazolást illetően számtalan kérdés merül fel az emberben. Vajon miként fog kinézni? Mi van, ha elveszíti az ember vagy mi van ha ellopják, illetve lehet-e hamisítani? Jelen ismereteink alapján mindez sokkal korszerűbben fog kinézni, mint azt talán sokan gondolták volna. A blokklánc technológia rajongói számára, pedig egy nagyon fontos mérföldkőként is tekinthetünk erre. A napokban röppent fel ugyanis a hír, hogy Magyarország is digitális vakcinaigazolás tesztelésébe kezdett. A magas szintre fejlesztett digitális ügyintézés hazájában, Észtországban bejegyezett Guardtime cég terméke lehet a világszinten használt oltás igazolási platform.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Oltási információ a blokkláncon

Mindezt már akkor lehetett sejteni, amikor előző év őszén a WHO-val írt alá együttműködési megállapodást a Guardtime vezetése. Elmondásuk szerint egy olyan megoldást fejlesztenek a KSI Blokklánc megoldást használva, ahol rendkívül gyorsan és megbízhatóan lehet hozzáférni az oltási információkhoz, illetve az oltóanyaggal kapcsolatos információkhoz. A Guardtime által fejlesztett VaccineGuard rendszer viszont sokkal több (lehet), mint egy ,,egyszerű” digitális oltási könyv. Ez a platform a blokklánc technológia segítségével összeköti a gyártókat, kórházakat, egészségügyi hatóságokat, az igazolást kiállító hatóságokat, a lakosságot, a határőrséget, az oltási tervért felelős szerveket és az egészségbiztosítást.

A rendszer segítségével tehát nyomon követhető, hogy merre, milyen oltóanyag van, ki vette már fel az első oltást és mikor esedékes a következő. A kormányzat számára tehát egyfajta ellátási lánc menedzsment funkciót is be tud tölteni a moduláris platform. Ahol gyorsan információhoz juthatnak a döntéshozók az aktuális oltási és oltóanyag helyzetről és ezen információk birtokában lehet az esetleges átcsoportosítások vagy új beszerzéseket illetően döntést hozni. Mivel minden oltóanyag ampullának egyedi sorszáma van, így a gyártó azt is nyomon tudja követni, hogy alakul a forgalmazás, ám mindeközben nem jutnak személyes adatokhoz.

Oltási igazolás Guardtime I Cryptofalka

A lakosság számára ugyanakkor azért előnyös mindez, mert ezen oltási igazolás birtokában elkezdhet újra normális életet élni. Ha külföldre utazna, akkor a határőrök könnyen és gyorsan le tudják ellenőrizni, hogy felvette e már az illető az oltást. Ami viszont a legfontosabb, hogy mindez egy olyan hiteles igazolás, amely nem jár a személyes adatok megosztásával.

 

QR-kóddal a vakcinaigazolásért

A gyakorlati oldalról ez a folyamat úgy néz ki, hogy a beoltást követően az adott személy papír alapon vagy emailen megküldött oltási igazolást kap. Valószínűleg ez idővel mobilalkalmazáson keresztül is hozzáférhető lesz. Innentől pedig csak be kell mutatnia az igazoláson lévő QR-kódot az ezt kérő hatósági személynek, aki akár egy egyszerű kamerás telefonnal is képes beolvasni a kódot, ezáltal igazolva az oltási információkat.

Oltási igazolás I Cryptofalka

 

Vakcinaigazolás blokklánc segítségével összefoglaló

A digitális oltási platform ötlete és működése rendkívül izgalmasnak hangzik. A több modulból álló rendszer lehetőségek széles tárházát biztosítja. Az pedig a blokklánc technológia megismertetése számára óriási dolog, hogy a blokklánc történetében talán először több milliárd ember készül ezt a technológiát alkalmazni. A sok kicsi, főként helyi szintű ígéretes projekt után ez egy rendkívül komoly globális rendszer, amely sokat lendíthet a technológia megismerése és elfogadása szempontjából.

Ha tovább olvasnál a blokklánc előnyeiről és hátrányairól, kattints ide!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.39% $66,399.29
Ethereum ETH 1.32% $3,609.8
BNB BNB 0.45% $608.01
Solana SOL 3.18% $149.45
XRP XRP -0.34% $0.4875
Dogecoin DOGE 0.01% $0.1364
Cardano ADA 0.62% $0.4156
Litecoin LTC -0.48% $78.77
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!