Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blokklánc technológiát is használ a Samsung a CO2 megkötéséhez

Blokklánc technológiát is használ a Samsung a CO2 megkötéséhez

A Samsung telefongyártó egy faültetési kezdeményezést fog vezetni Madagaszkáron, és blokklánc technológia segítségével követi nyomon azt.
 

A blokklánc technológia újabb felhasználási lehetősége

A Samsung Electronics America hétfőn, a Las Vegas-i CES Tech Konferencián bejelentette partnerségét a Veritree-vel, egy blokklánc alapú klímamegoldási platformmal, hogy a következő három hónapban 2 millió mangrovefát ültessenek Madagaszkáron. A Veritree blokklánc technológiát használ az újraerdősítési folyamat irányítására és minden elültetett fa ellenőrzésére.
 
blokklánc technológia | Cryptofalka Forrás: https://coinquora.com/
 
A faültetési kezdeményezés a Samsung természetalapú, környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos projektjének része, amely kifejezetten a szén-dioxid (CO2) légkörből való megkötésére irányul. A cél nagyjából 200 hektár föld helyreállítása és nagyjából 450 millió kilógramm CO2 megkötése 25 év alatt.
 
A Veritree, amelyet a Tentree, egy fenntartható ruházati cég fejlesztett ki, minden eladott ruhadarab után 10 fát ültet. A könyvelési rendszerként felépített Veritree blokklánc technológiával próbál meg átláthatóságot biztosítani a teljes folyamatban, kezdve az adatgyűjtéstől, a helyszíntervezéstől, a fa leltártól és a hatás nyomon követéséig. A faültetők telefonjuk segítségével követik nyomon azokat a fákat, amelyek ültetéséért a szponzor fizetett, lényegében digitális térképet készítve a megfelelő digitális fákról.
 

Elengedhetetlen az innováció a természetvédelemben

A Samsung vállalati fenntarthatóságért felelős vezetője, Mark Newton elmondta, hogy az innovatív technológiába és az úgynevezett „természetalapú megoldásokba” való befektetés létfontosságú az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
 
Zöld Bitcoin I Cryptofalka Forrás: https://www.theimpactivate.com/
 
A Samsung szerint a mangrovefák a világ leghatékonyabb természeti szén-dioxid elnyelői közé tartoznak. A mangrove gyökerei, amelyeket általában víz borít, felfogják és a talajban tárolják a CO2-t. A Samsung azt tervezi, hogy együttműködik a madagaszkári Mahajanga régió helyi közösségeivel, amely régióban jelentős erdőirtás sújtja, hogy az első negyedév végére elérje a 2 millió fás célt.
 
A faültetési kezdeményezés a Samsung növekvő fenntarthatósági törekvéseinek része. A vállalat egyébként elhivatott az innováció és a fejlesztések terén. Tavalyi bejelentésük szerint a legújabb 5G képes telefonjaik blokklánc technológiára épülnek. A legújabb fejlesztésű Samsung okos tévékbe pedig NFT platformot építenek

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.46% $64,608.58
Ethereum ETH 0.78% $3,089.83
BNB BNB 1.65% $559.86
Solana SOL 5.50% $146.9
XRP XRP 0.35% $0.5029
Dogecoin DOGE 1.56% $0.153
Cardano ADA 3.96% $0.4734
Litecoin LTC -0.02% $81.73
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!