Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Charles Hoskinson: "A Biden-adminisztráció megöli a kriptót"

Charles Hoskinson: "A Biden-adminisztráció megöli a kriptót"

A kriptoközösség úgy látja, hogy a tegnap meghozott SEC-párti döntés a Fehér Házban döntő fontosságú csatavonalat húz az iparággal szemben.

Joe Biden úgy tűnik beállt az SEC mellé

A kriptovaluta-ipar az USA-ban olyan politikai megfontolásokkal és döntésekkel találkozott, amelyek gyakran ellentétesek a technológia fejlődésével és az iparág érdekeivel. 

Most az amerikai képviselőházban elfogadott, ám még nem jogerős határozat miatt a harc szélesebb körű csatává fajult, és a kripto-ipart a Biden-kormány ellen fordította.

Tegnap a Fehér Ház ugyanis közölte, hogy Joe Biden amerikai elnök megvétózza a H.J. Res. 109-es határozatot, amelynek célja, hogy az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) vonja vissza a digitális eszközök letétkezelésének elszámolásáról szóló közleményét. Az állásfoglalás 229-193 arányban nyert, kijelentve, hogy a SEC nézetei hátráltatják az amerikai innovációt a digitális eszközök területén.

A Cardano alapítója Twitteren töltötte ki dühét a Biden-kormánnyal szemben

A Biden-adminisztráció összehangolt erőfeszítéseket tett a kripto megölésére” – írta Charles Hoskinson, a Cardano megalkotója Twitteren.

Biden kormánya számos alkalommal kapott kritikát a kriptovaluták iránti ellenséges politika miatt, különösen a decentralizált pénzügyi szolgáltatások (DeFi) és a digitális eszközök szabályozásával kapcsolatban.

„Ha idén novemberben Joe Bidenre szavazol mint kriptovaluta-tulajdonos, nem árt ha tudod, hogy ennek a kormányzatnak az a célja, hogy elpusztítsa az amerikai kriptovaluta-ipart”

– mondta a Twitter élő közvetítésében Charles Hoskinson

Az ilyen politikai intézkedéseknek komoly hatásai lehetnek az iparra és az azon belül működő vállalkozásokra, nem beszélve arról, hogy az ilyen korlátozások a befektetői bizalmat is alááshatják.

Trump eközben kripto-párti kijelentéseket tesz

Donald Trump elnöksége alatt a kriptovaluta-ipar olyan politikai környezettel találkozott, amelyben a kormány inkább hagyta, hogy az ipar a saját útját járja, mint hogy akadályozza azt. Sokan úgy vélik, hogy Donald Trump ezért jobb opció lehet a novemberi választásokon.

Trump kifejezetten pozitív megjegyzéseket tett a kriptovalutákra vonatkozóan, és úgy tűnt, hogy támogatja azokat az innováció és a pénzügyi szabadság előmozdításának eszközeként. Biden riválisa természetesen most kihasználja az esélyt, hogy elnyerje az érintett kriptotulajdonosok szavazatait.

"A kriptovaluta-ipar kivonul az Egyesült Államokból a kriptókkal szembeni ellenséges hozzáállás miatt. Gensler nagyon ellene van az iparágnak, a demokraták is, de én jóban vagyok vele"

- mondta Trump egy floridai rendezvényen.

Döntő fontosságú lehet a következő elnökválasztás

A kriptotulajdonosok egyre fontosabbá válhatnak, mint olyan választói kör, akiknek érdemes udvarolniuk a politikusoknak. A Blockchain Association nemrégiben készült tanulmánya szerint a kriptotulajdonosok 90%-a tervezi, hogy szavazni fog a következő választásokon, és a többség aggódik amiatt, hogy a politikusok a túlszabályozással elfojtják az innovációt. 45%-uk demokrataként, 43%-uk republikánusként, 11%-uk pedig függetlenként azonosította magát.

Az amerikai kriptovaluta-ipar jövője szempontjából az elkövetkező évek döntő fontosságúak lehetnek, mivel az ipar továbbra is kihívásokkal néz szembe, és változó politikai környezetben működik. Biden és Trump elnökségei alatt ellentétes irányokat és politikai megközelítéseket tapasztaltunk. Az ipar jövője tehát részben attól is függ, hogy az USA melyik politikai irányt választja a kriptovaluták szabályozásában.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.14% $67,780.64
Ethereum ETH -1.65% $3,792.48
BNB BNB 0.10% $597.61
Solana SOL -0.65% $168.6
XRP XRP 0.22% $0.5294
Dogecoin DOGE 1.31% $0.1649
Cardano ADA 0.93% $0.4596
Litecoin LTC 0.54% $83.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!