Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Trump és a kriptovaluták: Fordulat a fehér házban?

Trump és a kriptovaluták: Fordulat a fehér házban?

Változik a kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontja a republikánus elnökjelöltnek. Még nem vásárolt Bitcoint, de már lehet kriptoval fizetni nála.

Trump támogató álláspontja

Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke azt állította, hogy kormánya valószínűleg pozitívan kezelné kriptopénzek ügyét, ha újra megválasztanák a Fehér Házba.

Az interjúban, melyet március 11-én adott a CNBC-nek, Trump elmondta véleményét a Bitcoinról és más kriptopénzekről, megjegyezve, hogy "saját életet kezdtek élni". Bár állítása szerint nem vásárolt Bitcoint, de hagyja, hogy Bitcoinnal fizessenek neki és úgy véli, hogy ezek az "őrült, új valuták" egy más típusú valutaformát képviselnek.

Egy másik eseményen Trump egy meglepő tapasztalatáról számolt be a kriptopénzekkel kapcsolatban. Példaként említette, hogy amikor 1000 darab márkás sneakert adott ki, sokan kriptovalutával fizettek érte, és meglepődött az összeg nagyságán.

A volt elnök korábban számos NFT-t is kiadott. Legutóbbi vállalkozása során azok a gyűjtők, akik 99 dollárt fizettek darabonként a 100 darab "mugshot edition" NFT-ért - amelyeket decemberben bocsátottak ki a Polygon blokkláncon -, egy egyedi kártyát is kaptak az ordinals-on.

Kriptopénzek támogatói a republikánusok között

Trump korábban szkeptikusan nyilatkozott a kriptopénzekről, de az év elején jelezte, hogy hozzáállása megváltozott. Korábban azt nyilatkozta, hogy a kriptopénzek "átverésnek" tekinthetők, de mostanra más politikusokkal együtt úgy tűnik kezdi támogatni ezeket a digitális valutákat.

Vivek Ramaswamy és Ron DeSantis, a republikánus elnökjelöltség korábbi esélyesei egyértelműbb támogatói voltak a kriptovalutáknak. Robert F. Kennedy, Jr. független jelöltként szintén elkötelezetten állt ki a kriptopénzek mellett.

Az ellenkező vélemény: Biden-kormányzat

Ellentétben Trump álláspontjával, a Biden-kormányzat negatívan áll a kriptovalutákhoz, különösen az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleten keresztül. A SEC elnöke, Gary Gensler gyakori célpontja a kritikáknak a kriptoval kapcsolatos kétértelmű politikája és a "végrehajtás általi szabályozásra" tett erőfeszítései miatt.

A Biden-kormányzat továbbá valószínűleg hajlamosabb elfogadni egy amerikai központi banki digitális valutát (CBDC), mint Trump. Joe Biden elnök egy végrehajtási rendelettel több szövetségi minisztériumot és ügynökséget is utasított a technológia széles körű kutatására. Trump és más republikánus politikusok ellenzik az amerikai CBDC-t, bár korábban Trump pozitívan nyilatkozott erről a digitális valutáról.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.44% $64,419.97
Ethereum ETH -4.88% $3,083.45
BNB BNB -4.98% $554.66
Solana SOL -3.88% $139.45
XRP XRP -7.58% $0.4925
Dogecoin DOGE -7.52% $0.1533
Cardano ADA -7.12% $0.4588
Litecoin LTC -6.48% $78.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!