Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egyesült Királyság: az FCA célba veszi a kriptopromóciókat

Egyesült Királyság: az FCA célba veszi a kriptopromóciókat

Az Egyesült Királyság Pénzügyi Magatartási Hatósága (FCA) új iránymutatást javasolt a közösségi médiaplatformokon megjelenő félrevezető pénzügyi és kriptopromóciók terjedése ellen.

Az FCA a mémeket sem hagyja figyelmen kívül 

Legutóbbi körlevelében a hatóság a kriptoszektorban használt mémeket vette célba. Az ügynökség megjegyezte:
"Láttuk, hogy a közösségi médiában mémeket és más hasonló közleményeket terjesztettek a felhasználók, akik gyakran nem voltak tisztában azzal, hogy ezek a szabályaink hatálya alá tartoznak".

Az FCA tudomásul vette a kriptovaluták és az online forgalmazott befektetési termékek növekvő népszerűségét. Ezért a javaslat célja a pénzügyi promóciókra vonatkozó meglévő iránymutatások korszerűsítése. A közösségi médiaszabályok olyan platformokra irányulnak, mint a YouTube, az Instagram, a Threads, a Discord és a Twitter.

"A pénzügyi influenszerek, más néven "finfluencerek" számának jelentős növekedését is megfigyelhettük a közösségi médiában, akik pénzügyi termékeket, különösen befektetési és hiteltermékeket népszerűsítenek".

Bercoin bercode I Cryptofalka

Kezdeményezésük részeként a szabályozó hatóság külön foglalkozik majd a mémek használatával, amelyek a kriptoeszközök népszerűsítése során váltak elterjedtté. Az hatóság arra törekszik, hogy ezeket a látszólag könnyednek tűnő közléseket is bevonja pénzügyi promóciós rendszerébe.

Az FCA kiemelte, hogy ezek a promóciók kifejezetten a fiatalabb fogyasztókat célozzák meg. Ezért az iránymutatás tartalmazza "annak biztosítását, hogy az ügyfelek megfelelő tájékoztatást kapjanak" a megfelelő időben, és olyan módon, hogy azt megértsék, és ezáltal segítsék őket a hatékony döntéshozatalban". Az FCA továbbá hangsúlyozza, hogy a szabályozott pénzügyi termékek reklámozása az arra jogosult személy jóváhagyása nélkül, illetve a megfelelő engedély nélküli pénzügyi tanácsadás bűncselekménynek minősülhet.

Szigorúbb és korszerűbb szabályozást hoz az FCA 

Lucy Castledine, az FCA fogyasztói befektetésekért felelős igazgatója aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a hirdetések száma nem felel meg a fogyasztók védelmét szolgáló meglévő iránymutatásoknak. Az igazgató figyelmeztetett: "És akik törvénytelenül hirdetik a termékeket, azok ellen fellépünk". Korábban az FCA együttműködött a Reklámszabályozó Hatósággal (ASA), hogy a fogyasztókat és a befolyásos szereplőket felvilágosítsa a lehetséges kockázatokról. Most a fogyasztói csoportoknak, a kereskedelmi szervezeteknek, az influenszereknek, a közösségi médiaplatformoknak és az Egyesült Királyságban terjeszkedő tengerentúli vállalkozásoknak kell tudomásul venniük az iránymutatást. A "finfluencerek" növekvő hírnevének fényében az FCA aktívan együttműködik a nagy technológiai vállalatokkal. Ezek az együttműködések segítettek a szigorúbb reklámpolitikák végrehajtásában. FCA | Cryptofalka insights.masterworks.com

"2022 negyedik negyedévében az engedélyezett cégek által közölt vagy jóváhagyott pénzügyi promóciók 69%-a, amelyeket a beavatkozásunkat követően módosítottak vagy visszavontak, weboldalon vagy közösségi médiában közzétett promóciókat érintett."

Az új bejelentés összhangban van más szabályozási frissítésekkel is. Az FCA korábbi, júniusi javaslata a kriptoeszközöket a "korlátozott tömegpiaci befektetések" közé sorolta, ami szigorúbb szabályozási követelményeknek vetette alá őket.

A CBDC-re is figyelnie kellene az FCA-nak? 

A brit fogyasztóknak értékesítő kriptocégeknek legkésőbb 2023. október 8-i határidővel alkalmazkodniuk kell a felügyeleti hatóság iránymutatásaihoz. Ez magában foglalja a kriptovalutákba való befektetés ösztönzésének megtiltását, egyértelmű kockázati figyelmeztetések bevezetését és a 24 órás "cooling" időszak bevezetését. Mindeközben a központilag támogatott digitális valuta aggodalmakra ad okot az országban. Nemrégiben egy 50 000 brit állampolgár körében végzett felmérés során kiderült, hogy aggódnak a felügyelet és a CBDC által okozott pénzügyi instabilitás lehetősége miatt.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.81% $61,943.29
Ethereum ETH 1.67% $3,431.72
BNB BNB 0.93% $408.65
Solana SOL -3.77% $128.42
XRP XRP 5.90% $0.6223
Cardano ADA 9.88% $0.7356
Dogecoin DOGE 20.46% $0.1434
Litecoin LTC 6.11% $90.04
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!