Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette

Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette

Hatalmas a tőzsde pánik és vérengzés megy a kripto piacon is. A mai nappal elérte a pánik a BTC/USD árfolyamot is, ami a Bitcoin meghatározó szerepéből adódóan kihat az egész piacra, így az altokra is. A környezet igen hektikus, a nagy ármozgások közepette próbálunk gyorsan reagálni a történésekre. 

 

Tőzsde pánik és vadnyugati helyzet a kriptopiacon

Félelem mozgatja az árat, így a technikai elemzés eszközei sem hatékonyak ilyenkor. Óriási vadnyugati helyzet állt elő rövid távon, ami felborítja az indikátorok és egyéb eszközök jelzéseit. 

7934,58 dollár értékről indult a mai napi nyitás, és egészen 5550 dollárig szúrt ma le eddig az ármozgás. Ez -30%-s különbséget jelent. 

BTC nyitás BTC nyitás

Érdemes 5 percen is megnézni az ármozgást. 15 perc leforgása alatt törtük le a 7000 dolláros, majd a 6000 dolláros támaszt. Igaz nem sokat teketóriázott az ár lenti támaszokon. Szép hosszú alsó árnyékkal 5 perc alatt +13%-s emelkedéssel kerültünk ismét 6 ezres támaszok fölé. Mindez természetesen azt jelenti, hogy hazárdírozás lenne bekapcsolódni a mai ármozgásba.

BTC-USD 5min BTC-USD 5min

 

Kockázatkezelő lépések szükségesek a tőzsde pánik ellen

A napi és heti zárások lesznek érdekesek, és vonhatunk le belőle racionális döntéseket. Keddi cikkünkben utaltunk az eladói nyomás erősségére, és a pár hete indult konszolidáció egészséges és veszélyes szintjeire. 

Korábbi cikkben (2020.03.10.) bemutatott heti időtávú elemzés még mindig érvényben. A vásárlási tilalom mellett a lenti következtetéseket vontuk le akkor. 

 1. 6000 $-n húzódik egy kulcstámasz, aminek a letörése, elég medve lenne
 2. Az emelkedő trendvonal és a 6k közötti zóna elég veszélyesnek számít, s inkább további lejtmenetet sejtet
 3. Biztató zónának számítanak, így kezdeti long pozik indítására serkenthet a kis csökkenő trendvonal áttörésével jelölt sárga zóna. Ez kb 9800-10000$ közötti zónát jelent. Ez a zóna azt feltételezi, hogy áttörjük a pár hete indított konszolidációt, ami kétségkívül biztató lenne további emelkedés szempontjából.
 4. 11 ezer dolláron húzódik az a zóna, ami fölötti heti zárás igen bika jelet küldene, és felvetné a korábbi ATH (all time high) tesztelését

Bitcoin helyzet 1w

A jelenlegi ármozgás az elemzésben megállapított veszélyes zónába ért. Ez természetesen óvatosságra kell, hogy intsen minket. A vásárlás igen kockázatos. Lehet találgatni az olcsó árakra, de valójában elég szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy valóban megtaláljuk az ármozgás alját.

Hosszabb távú BTC hodlereknek is tanácsos elgondolkodni, némi USD portfólió felszabadításán. A régóta formálódó emelkedő trendvonal letörésére irányuló mozgás medvén fest.

BTC/USD 1w 2020.03.12. BTC/USD 1w 2020.03.12.

A tőzsde pánik után következőkben a napi, heti zárásokra fogunk figyelni. Jelenleg elég hektikus a mozgás, így időt hagyunk a piaci indulatok csillapodására, hogy részletesebb elemzéssel szolgálhassunk legközelebb.

A borítókép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
 3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
 4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
 5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
 6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.13% $70,193.22
Ethereum ETH 0.64% $3,739.65
BNB BNB 0.85% $623.46
Solana SOL -0.98% $180.83
XRP XRP -1.22% $0.5355
Dogecoin DOGE 2.74% $0.1683
Cardano ADA -2.97% $0.4872
Litecoin LTC -2.14% $86.78
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!