Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tanácsadásnak számít bizonyos emojik használata?!

Tanácsadásnak számít bizonyos emojik használata?!

Az amerikai bíróság úgy döntött, hogy a kriptovaluta és NFT posztok esetében a rakétákat, grafikonokat és pénzeszsákokat ábrázoló emojik használata befektetési tanácsadásnak minősülhet.

 

Elkerülhetőek a promóciós anyagokkal kapcsolatos jogi problémák?

Lisa Braganca, a SEC (Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) korábbi kirendeltségvezetője arra figyelmeztette a nyilvánosságot, hogy ne használjanak bizonyos emojikat kriptovaluta és NFT promóciós anyagokban, miután egy bírósági döntés értelmében a DapperLabs korábbi Twitter posztjait befektetési tanácsadásnak minősítette az emojik használatát.

Braganca a Twitteren figyelmeztette a közösséget, miközben a DapperLabs ellen nemrégiben hozott bírósági ítéletre utalt.

Forrás: Twitter

 

Az emojik elleni ítéletet a Dapper Labs és annak vezérigazgatója, Roham Gharegozlou ellen benyújtott per tartalmazta. A posztjaival megsértette az értékpapír-törvényeket az NBA Top Shot Moments NFT promotálásával.

Forrás: nbatopshot.com

Az NBA Top Shot Moments gyűjteményből olyan NFT-k vásárolhatók meg , amelyek az NBA-meccsek legfontosabb pillanatait rögzítik képeken és videókon.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

A felperesek azzal vádolták a Dapper Labs-t, hogy gondosan kiválasztott emojikkal ellátott marketinganyagain keresztül befektetési lehetőségként népszerűsítette az NBA Shot Moments-et. Bár szó szerinti a "profit" szó nem szerepel egyik tweeten sem, a "rakéta" emoji, a "grafikon" emoji és a "pénzeszsák" emoji miatt a potenciális befektetők az NFT-k megvásárlásával a befektetés pénzügyi megtérülésére asszociálhatnak.

Forrás: Twitter

A Dapper Labs azzal érvelt, hogy az emojik a tweetekben az NFT-k piaci adatainak pontosságára utaltak, nem pedig a pénzügyi megtérülésre. A kriptoközösség több tagja azonban azzal érvelt a döntés ellen, hogy az emojik mindenki számára mást jelenthetnek, ezért a használatukra vonatkozó szabály akadályozhatja a szólásszabadságot.

 

Kripto/NFT influenszerek és az emojik 🚀📈💰

Amerikában a szigorú szabályozások végett úgy tűnik, hogy a kripto influenszereknek kétszer is meg kell gondolniuk, hogy milyen emojikat használnak a közösségi média posztjaikban, mert az ilyen posztok pénzügyi tanácsadásnak minősülhetnek, és jogi következményeket vonhatnak maguk után. Pénzügyi tanácsadást kizárólag engedéllyel rendelkező szakemberek nyújthatnak, és nekik is a hatályos jogszabályoknak megfelelően kell eljárniuk.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.48% $61,651.25
Ethereum ETH -0.33% $3,034.06
BNB BNB -0.07% $533.01
Solana SOL 1.00% $133.53
XRP XRP 0.18% $0.4952
Dogecoin DOGE -1.46% $0.1504
Cardano ADA -1.26% $0.4449
Litecoin LTC 0.84% $79.4
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!