Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Már tesztelés alatt a Facebook kriptovalutája, a Diem coin

Már tesztelés alatt a Facebook kriptovalutája, a Diem coin

A Facebook saját kriptovalutája a Diem coin valamivel több, mint egy hónappal az átnevezése után, 50 millió tranzakciót hajtott végre. 

A Facebook már régóta fejleszti a saját stabil kriptovalutáját, amely 2019-es bejelentése óta számos változáson ment keresztül. A korábbi adatvédelmi botrány és a monopol vádak miatt, a szabályozó szervek nem nézték jó szemmel, hogy a tech óriás saját pénzügyi rendszer kidolgozásán fáradozik.

A cég tavaly azt nyilatkozta, hogy 2021 januárban lennének az első tesztek.

 

Libra coinból lett Diem coin

Mivel a tervezett stabilcoint és a céget is sok vád érte, ezért a vezetők úgy döntöttek, a projekt jobb megítélése érdekében, hogy nevet változtatnak és újrabrandelik két terméküket a Libra coint és a Calibra walletet. Előbbi Diem coin, az utóbbi Novi wallet lett. 

Facebook Libra rebrand Diem I Cryptofalka Forrás: https://cryps.pl/

Stuart Levey, a digitális érme mögött álló genfi székhelyű Diem Egyesület vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a névváltoztatás a szabályozási akadályok közvetlen következménye. 

 

Diem Coin működése

A kriptovalutát a Move, egy új programozási nyelv segítségével hozták létre. A saját blokkláncon futó coin fedezve lesz 1-1 arányban dollárral vagy rövid futamidejű államkötvénnyel. Később kiterjeszthetik más országok fiat valutájával is mint az euro, a japán jen, az angol font vagy a szingapúri dollár. A tranzakciókért fizetni kell és csak az alapítók lehetnek validátorok. 

 

Sikeresen tesztelték a Diem coint

A Diem coin tesztnetje, pár nappal ezelőtt több, mint 50 millió tranzakciót ért el, amit az InDiem blokklánc explorer adatai is megerősítenek. Az ilyen tesztek révén a nyilvános kiadás előtt tudják a fejlesztők kijavítani a hálózat esetleges hibáit.

A fejlesztők korábban a hálózat gyorsaságát nagyjából 1000 tranzakció per másodpercre (tps) becsülték, azonban a friss adatok azt mutatják, hogy a Diem tesztnet átlagosan körülbelül 3 tps sebességgel működik. Lassabbnak tűnik mint a Bitcoin 4,6 tps, az Ethereum 15 tps tranzakciók vagy például a Solona 65.000 tps sebességétől. A Diem coin a kapacitás méretében is el van még maradva.

Diem tesztnet I Cryptofalka Forrás: https://decrypt.co/

A tesztnet felhasználókat tekintve több mint 221.000 egyéni cím lépett kapcsolatba a Diem coinnal valamilyen minőségben. Ezek közül egyetlen cím több, mint 100 millió LBR-t (Diem-en futó zsetonokat) tartalmaz, míg több mint 53 címen pontosan 820 LBR van. 57 címen több, mint 29 LBR van, míg a többi címen 1-1 LBR található. 

A tesztelés a nap különböző időpontjain, különböző módokon történt. Noha az éles bevezetés még nem történt meg, már néhány cég jelentkezett, köztük az egyik a Spotify, hogy el fogja fogadni a Diem coint fizetőeszközként. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.34% $69,967.44
Ethereum ETH -1.29% $3,725.74
BNB BNB 0.01% $616.14
Solana SOL 1.83% $180.61
XRP XRP -3.58% $0.5326
Dogecoin DOGE -1.72% $0.1656
Cardano ADA -5.03% $0.4794
Litecoin LTC -1.61% $86.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!