Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Diem néven fog futni a rebrandelt Facebook kriptovaluta

Diem néven fog futni a rebrandelt Facebook kriptovaluta

A Facebook kriptovaluta-projektje jócskán eltér már az eredeti tervektől, így jött is egy rebrand és Libra helyett Diem néven fut innentől.

 

Döcögősen indult a Facebook kriptovalutája a Libra

Nagy port kavart a Facebook tavaly júniusi bejelentése, miszerint a cég tervei között szerepel egy globális pénzügyi rendszer bevezetése. A Facebookot már akkor több adatvédelmi botrány és monopol vádak érték, ezért nem meglepő, hogy egy ilyen lépés további aggodalomra adhat okot. Nem csak a hatóságok, de egyes jegybankok, kormámyok is kifejezték nem tetszésüket. Az aggályok leginkább adatvédelmi és pénzmosási problémát vetnek fel. 

A Libra szövetség terve az, hogy blokkláncon futó digitális fizetőeszközt hozzanak létre, amely a stabilitás végett, egyenlőre a dollárhoz lenne kötve. Kezdetben egyfajta stabil coin formájában jelenne meg a valuta. 

Múlthéten beszámoltunk róla, hogy a Libra coin bevezetését a Facebook 2021 januárjára időzítené. Ehhez még meg kellene kapnia az utolsó fázisban a Svájci Pénzügy Piacfelügyeleti Hatóság (FINMA) engedélyét.

Forrás: https://pcworld.hu

 

Libra Szövetségtől a Diem Egyesületig, itt a rebrand

A hatóságok már a kezdetektől fogva szorongatták a szövetséget és szigorú szabályozásnak vetették alá. Ezért, több nagy vállalat is, mint a PayPal és a Mastercard kiszállt a projektből, attól tartva, hogy rontana a megítélésükön. 

A fennálló okok miatt, a vezetők úgy döntöttek, hogy a projekt jobb megítélése érdekében nevet változtatnak, újrabrandelik két terméküket a Libra coint és a Calibra Walletet. Előbbi Diem coin, az utóbbi Novi wallet lett. A latin Diem kifejezésnek magyar jelentése Nap, utalva ezzel egy új napra, új kezdetre.

Stuart Levey, a digitális érme mögött álló genfi székhelyű Diem Egyesület vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy

A névváltozás a szabályozási akadályok közvetlen következménye. Nem kívánunk semmit megváltoztatni, az Egyesület autonóm és független módon működik. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Levey még hozzátette, hogy a Novi fejlesztőcsapata már elkezdte a digitális pénztárca felépítését, amely Diem érméket fog tárolni. A Diem Network azon kívül, hogy megvárja a svájci szabályozók jóváhagyását az induláshoz, tárgyalásokat folytat az Egyesült Államok szövetségi és állami felügyelőivel is. Levey azonban nem árulta el a tárgyalások jellegét.

A Diem Egyesület további céljai között szerepel, hogy tervet dolgozzon ki a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen, továbbá, lehetővé tenné bárki számára a csatlakozást.

 

Diem Coin működésének alapjai

A blokkláncon futó kriptovaluta fedezve lesz 1-1 arányban a dollárral vagy rövid futamidejű államkötvénnyel. Később kiterjeszthetik a fedezetet más országok fiat valutájával mint az euro, a japán jen, angol font, szingapúri dollár. A tranzakciókért fizetni kell, mint más kriptovalutáknál. A rendszer a kereslet hatására elpusztítja vagy létrehozza a coinokat. Egy új programozási nyelv a Move segítségével hozták létre, zárt rendszer, csak alapító tagok lehetnek validátorok. A hálózat gyorsaságát a fejlesztők 1000 tranzakció/másodpercre becsülik. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.97% $62,129.68
Ethereum ETH 1.55% $3,441.57
BNB BNB 1.09% $409.75
Solana SOL -3.19% $129.43
XRP XRP 6.01% $0.6254
Cardano ADA 10.99% $0.743
Dogecoin DOGE 17.19% $0.142
Litecoin LTC 5.47% $90.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!