Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Végzetes lehet a FED által fűtött infláció hatása Pomp szerint

Végzetes lehet a FED által fűtött infláció hatása Pomp szerint

Anthony Pompliano szerint a FED által fűtött infláció hatására mind a Bitcoin, részvény, arany és az ingatlan árak is tovább szárnyalhatnak a jövőben. 📈

 

Visszaüthet a FED inflációs stratégiája a szakértő szerint

A Morgan Creek Digital alapítója, Anthony Pompliano szerint a FED (Amerikai Egyesült Államok központi bankrendszere) törekvése az infláció szabályozására akár végzetesen sülhet el. Ez pedig mind a Bitcoin, a részvények, az arany és az ingatlan árakon is meglátszódhat. 📈

A FED jelenleg egy éves felülvizsgálatot tart, amiben várhatóan azt a célt fogják meghatározni, hogy nem emelnek az alapkamaton mindaddig, amíg az infláció el nem éri a tervezett 2%-os értéket. Egy augusztus 5-én küldött levelében, a "The Wizards of The Federal Reserve"-ben értekezett a befektetési szakértő Anthony Pompliano a témáról. Ebben kifejtette, hogy az az út, amire a Federal Reserve lépett akár katasztrófával is végződhet. Korábban már Ray Dalio is negatív képet festett a dollárról. ➡️ Ez Ray Dalio, milliárd dolláros befektető negatív véleménye

FED infláció I Cryptofalka

Pomp megemlítette azt is a levelében, hogy a FED inflációs sikerei a múltban sem voltak túl fényesek. Ugyanis 10 alkalomból csupán 3-szor sikerült a tervezett érték +/- 10%-os tartományába kerülni a valóságban.

A legsúlyosabb forgatókönyv szerinte az lenne, ha az infláció túlhaladná a megcélzott értéket egy döcögő gazdasági helyzet közepette. Ekkor pedig még több stimulust kellene a gazdaságba pumpálnia a FED-nek, de úgy, hogy még a kamatlábakat sem tudják rugalmasan változtatni.

 

Rekord mennyiségű pénzt nyomtat a FED

A koronavírus okozta gazdasági válság már a legtöbb múltbeli negatív rekordot túlszárnyalta, az államok pedig mindent megtesznek azért, hogy megpróbálják fékezni annak negatív hatását. A problémák fedezésére pedig nem nagyon maradt más megoldás, mint a juttatások csökkentése / adók emelése / a pénz nyomtatás. A FED ezek közül a harmadikat választotta, melynek hatása rövid távon nehezen látható és kevésbé tűnik fájdalmasnak.

Persze jól hangzik az, hogy rekord mennyiségű extra pénzt pumpálunk a gazdaságba és 1200 dolláros ajándékokat osztogatunk a lakosságnak, de azért maradjunk a Földön és ismerjük be, hogy semmi sincs ingyen. A legradikálisabb lépések pedig általában valahol mindig visszaütnek...

A Morgan Stanley elemzői szerint a korábbi 4 billió dolláros állományról 2021-re 10 billió dollár fölé emelkedhet a FED mérlege. Mégpedig annak köszönhetően, hogy a FED hatalmas mennyiségű pénzt nyomtat (a semmiből), amivel megpróbálja feléleszteni a gazdaságot. 

 

Bármi más csak ne a dollár

Anthony Popmliano szerint a FED és az infláció potenciális elszabadulása miatt minimalizálni kell a befektetőknek a dollár állományukat. Az ICE U.S dollár index például csak júliusban 3,9%-al csökkent, a korábbi 97,2-es értékről 93,3-ra. Ez az index a dollár erejét vizsgálja 6 másik rivális valutával szemben.

Nekem az a meggyőződésem, hogy az ingatlan árak, az arany, a részvények és a Bitcoin is sokkal, de sokkal tovább fognak emelkedni a dollárral szemben, mint ahol most vannak. Ennek pedig talán a Bitcoin lehet a győztese, ugyanis neki a legkisebb a piaci kapitalizációja és a legnagyobb a volatilitása. -  Anthony Popmliano

 

Az eszközárak már láthatóan emelkedni kezdtek

Annak ellenére, hogy a FED szerint a hivatalos infláció csupán 1% körül mozog, a fogyasztói termékek ára már jókorát emelkedett az USA-ban a válság alatt. A felmérések alapján például a baromfi ára 11%-al, de a marhahús ára 20%-al került többe 2020 júniusában, mint 2020 februárjában. Ez alapján felmerülhet a kérdés, hogy mennyire lehet valószerű az "inflációs kosár" tartalma.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Így védekezz a pénzügyi válság ellen egy szakértő szerint
  2. Rich Dad, Poor Dad szerzője keményen beállt a Bitcoin mellé
  3. Ez Ray Dalio, milliárd dolláros befektető negatív véleménye
  4. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  5. A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.85% $69,872.32
Ethereum ETH -1.88% $3,708.43
BNB BNB -0.03% $618.61
Solana SOL -0.87% $178.57
XRP XRP -1.66% $0.5333
Dogecoin DOGE 0.45% $0.1659
Cardano ADA -3.63% $0.4834
Litecoin LTC -2.85% $86.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!