Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így védekezz a pénzügyi válság ellen egy szakértő szerint

Így védekezz a pénzügyi válság ellen egy szakértő szerint

A pénzügyi válság, valamint a monetáris politika miatt még sosem volt fontosabb, hogy megtakarításainkat jól manageljük. Anthony Pompliano elmondja mire figyelj! 💰

 

Aki nem figyel, annak a pénzügyi válság elégeti a megtakarításait

Ray Dalio a pénzügyi rendszerről alkotott újabb negatív véleménye után most egy másik sztárbefektető, Anthony Pompliano is nyilatkozott. Szerinte ugyanis a jelenlegi pénzügyi válság, a monetáris politika lépései és az ebből adódó potenciális megugró infláció ellenszere az, ha minimalizáljuk a készpénz  megtakarításainkat.

Egy YouTube live stream keretében nyilatkozott a Morgan Creek Digital alapítója, Anthony Pompliano. Melyben a koronavírus következtében előállt pénzügyi válság, valamint az államok féktelen pénznyomtatása volt a fókuszban.

Jelenleg jobban leértékelik a nemzeti fizetőeszközöket (dollár, euró, forint stb.), mint korábban bármikor. A gazdagság talán egyetlen titka, hogy szabadulj meg a készpénztől és fektess olyan befektetésekbe, amik függetlenek a FIAT valutáktól. Ezért például a dollár leértékelődésével az eszközárak hosszú távon folyamatosan emelkednek és emelkedni is fognak. Beszéljünk ingatlanról, részvényről, aranyról vagy akár Bitcoinról.

1 uncia arany ára I Cryptofalka 1 uncia arany ára dollárban, 1933 vs. 2020

Még tavaly, a koronavírus következtében kialakult pénzügyi válság előtt nyilatkozott Ray Dalio a jelenlegi pénzügyi rendszer hibáiról. Ez az értekezés nagyban egybevág Anthony Pompliano gondolkodásával: A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

 

A pénzügyi válság ellenére úgy tűnik szárnyalnak a befektetések

A koronavírus következtében előállt pandémiás helyzet miatt a gazdaságok hatalmas pofont kaptak, akárcsak az a több millió munkavállaló, akik elvesztették a munkájukat. A gazdaság élénkítésére a Federal Reserve úgy válaszolt, hogy több trillió dollárt nyomtatott ki. Igen, "csak úgy a semmiből". A stimulus nagy részét pedig olyan amúgy rosszul teljesítő vállalatok kaptak, akik csődöt jelentettek.

Meg kell szabadulnod az állami valutáktól, a FED-el nem tudsz harcba szállni. Őket pedig nem érdeklik a kisemberek megtakarításai, nekik a céljuk az, hogy a gazdaság egészét kihúzzák a gödörből. - Nyilatkozta Pompliano a stream-ében.

pénzügyi_rendszer6 Forrás: https://www.shutterstock.com/video/clip-5555234-money-printing-press-making-hundred-dollar-banknotes

 

Az infláció eddig is pusztított, a jövőben is fog

Ha az előző évszázad eszközárait az arannyal szemben nézzük, akkor hatalmas inflációt láthattunk a világban. Az előző évtizedekben például a részvények árfolyama egy figyelemreméltó 45 fokos szögben folyamatosan emelkedett. Ez annyit jelent, hogy ezeket a részvényeket a piac a dollárral szemben évről-évre magasabbra értékelte.

Rengeteg részvény emelkedése mögött már sokszor nem is a vállalat sikere áll, ugyanis a részvények árfolyamának emelkedéséhez önmagában a dollár értékének a folyamatos csökkenése is elegendő. Ha a részvények árfolyamát például az arannyal szemben ábrázoljuk, akkor az elmúlt évtizedek részvény árfolyamai több helyen inkább csökkenő trendet mutatnak. Tehát főként a dollár értékvesztése áll a szárnyaló befektetések mögött.

Korábban mi is taglaltuk azt a témát, hogy egy részvény, kriptovaluta vagy egyéb befektetést mindig relatív viszonyítás segítségével ábrázolunk a grafikonokon. BTCUSD, EURHUF, TSLAUSD stb. Vagyis egy értékpár változása kétféleképpen mehet végbe, a végső érték pedig függ a számlálótól és a nevezőtől is! ➡️ A Bitcoin ár becslésénél sokan nem veszik ezt figyelembe

Bitcoin ár dollár értéke

Anthony Pompliano a streamben a Bitcoin-t is megemlítette, mint az infláció ellenszerét. Ugyanis a vezető digitális valuta készletszáma 21 millió darabban van maximalizálva, valamint az éves inflációja is fixen rögzített a programkódjában. Jelenleg például a Bitcoin éves inflációja pontosan 1,8%. Ez pontosan megegyezik a fizikális arany jelenlegi inflációjának az értékével. De például 2024-re már a Bitcoin inflációja ennél is kevesebb, évi 0,9% lesz.

Ezért ahogyan az arany, részvények úgy a Bitcoin is megfelelő hosszútávú befektetési forma lehet a nemzeti valutákat folyamatosan leértékelő féktelen pénznyomtatás ellen.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

A háttérkép forrása: https://cpoinnovation.com/procurement-the-game-changer-in-post-covid-time/

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.07% $60,987.01
Ethereum ETH -0.31% $3,368.39
BNB BNB 0.61% $571.33
Solana SOL 8.79% $135.71
XRP XRP 0.67% $0.4758
Dogecoin DOGE 2.75% $0.1225
Cardano ADA 4.16% $0.3881
Litecoin LTC -0.83% $70.44
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!